This page as PDF

Wil jij talent in jouw klas een plek geven? Meer- en hoogbegaafde leerlingen (h)erkennen en begeleiden? Wij bieden verschillende opleidingen Talentbegeleider voor leerkrachten en zelfstandig begeleiders.

Welke opleiding kies jij?

We doen dat met heel diverse opleidingen, zodat onze talentenbegeleiders op veel plekken en in verschillende functies aan de slag kunnen. Dankzij die diversiteit kunnen we goed tegemoet komen aan jouw individuele mogelijkheden en wensen.

We bieden eenjarige post-HBO opleidingen voor leerkrachten & IB’ers (BO & VO groepen), een tweejarige opleiding voor zelfstandigen en een gevorderden opleiding. Maar ook een vierdaagse basisopleiding en driedaagse specialisatiemodules.

Vier fasen

In de opleidingen van Novilo willen wij nadrukkelijk verder gaan dan het herkennen en analyseren van een probleem of uitdaging. Wij doorlopen in onze opleidingen vier fasen:

  • Bewustwordingsfase: herkennen en erkennen
  • Uitvoeringsfase: implementatie
  • Consolidatiefase: borging en vastlegging
  • Uitwisselingsfase: ervaringen delen

Een goede training of opleiding draagt er toe bij dat er verandering kan optreden in een situatie. Waar iets moet veranderen, is goede begeleiding van groot belang. Verandering gaat stapsgewijs en moet zich nestelen in de nieuwe structuur van werken en denken.

Alle studies en trainingen zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Novilo en leggen de focus op een directe toepasbaarheid in jouw werk en jouw leven. Om gezamenlijk aan ons ideaal te werken; elk kind goed in zijn vel en goed tot zijn recht.

Heb je interesse in de opleiding Talentbegeleider?

Heb je de vierdaagse opleiding via het SBO gevolgd? Of de basistrainingen bij Novilo? We hebben ook een verkorte opleiding!

Wat biedt Novilo nog meer?

Naast de jaaropleiding bieden we meer interessante mogelijkheden. Al onze opleidingen zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Novilo en leggen de focus op de directe toepasbaarheid in jouw werk en leven.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Mocht je een persoonlijk gesprek willen over welke opleiding het best bij jou past? Neem dan contact op met een opleidingsadviseur!