This page as PDF

Tristan wordt met een vrachtwagen naar de dierentuin gebracht. Na een paar weken ligt hij lusteloos op de vloer van zijn hok. Hij wil bijna geen hap vlees meer eten. Fred en Henk, de oppassers, vragen zich af wat Tristan voor een dier is. Als het een cheetah is, kan hij 110 km per uur rennen volgens internet. “Maar deze rent toch niet?”, vraagt Fred. “Eh… Misschien is hij kapot?”, oppert hij. “Nee oen,” zegt Henk, “we moeten hem testen…”

Dit boek is niet zomaar een boek! Het gaat over een cheetah, maar eigenlijk gaat het over meer…

Kaft Boek

Het boek is bedoeld voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen als steuntje in de rug. Dit boek biedt jou als ouder/leerkracht/begeleider de gelegenheid om met kinderen in gesprek te gaan over de uitdagingen waar zij tegenaan lopen.

Eventueel samen met het boek ‘7 Uitdagingen’ kun je de belangrijkste interventie doen die mogelijk is met je kind: Erover praten. Dit boek biedt de mogelijkheid om op luchtige wijze belangrijke thema’s aan te snijden. Samen op weg om oplossingen te vinden!

Kijk ook vooral eens op www.cheetahboek.nl voor extra informatie, lesideeën, filmpjes en nog veel meer!

Vanaf +/- 7 jaar

Klik hier om het boek direct te bestellen!

Heb jij het boek gelezen en vind je het leuk hier een reactie te geven? Heel graag! Wij zijn erg benieuwd naar wat jij ervan vindt.
 

5 Reacties op “Ben jij een cheetah?”

 1. admin

  Wàt een leuk boek om het gesprek met je kind aan te gaan in het kader van growth mindset! echt een aanrader! Ik heb het gelezen met mijn 7 jarige en ik zag meteen wat gebeuren bij hem. We gaan het de komende tijd nog een paar keer lezen, maar ik denk zeker dat dit hem verder gaat brengen! Het is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ik denk dat je het ook voor jongere kinderen kan gebruiken maar dan in aangepaste vorm. Door middel van het aanpassen van je vraagstelling aan je kind.
  Pauline Wilmink (geverifieerde eigenaar) – 14 november, 2013:

  Beantwoorden
 2. admin

  Wat een geweldig en leuk boek. Ik heb het samen met mijn zoon Tristan gelezen en voor het eerst hebben we samen over zijn hoogbegaafdheid kunnen praten. Want eerst wilde hij er niets over horen. Het verhaal is heel herkenbaar en leerzaam. Dankjewel!

  Judith

  Beantwoorden
 3. admin

  Dit boek is een metafoor voor de vele uitdagingen waar hoogbegaafde kinderen tegen aan lopen. Op luchtige wijze komen dingen als faalangst, anders zijn, het omgaan met tegenvallers, het verzinnen van smoesjes en piekeren aan de orde. Deze boodschap is verpakt in een grappig verhaal met prachtige illustraties, gemaakt door een veertienjarig hoogbegaafd meisje. Daarom leent het boek er zich uitstekend voor om als ouder samen met je (vermoedelijk) hoogbegaafde kind te lezen en zo in gesprek te raken over lastige dingen waar het kind mee tobt. Ook voor coaches, leerkrachten en begeleiders kan het boek heel prettig zijn om te gebruiken in de begeleiding van een hoogbegaafd kind. Wel jammer dat de prijs vrij hoog ligt voor een dun boek als dit.

  Door Willemien Schollaart-Vogel. Willemien is orthopedagoge en heeft haar eigen adviesbureau Dotado. Zij richt zich op hulpvragen rond hoogbegaafdheid door middel van onderzoek en coaching.

  http://www.dotado.info/website/nl_boekrecensies.htm

  Beantwoorden
 4. Inge Kuipers

  Een leuk en herkenbaar boek om samen met mijn zoon van 7 te lezen.
  Op blz 38 zie ik wel een foutje in de tekst. Er staat ‘Fred zag dat Tristan door het gras sloop en vlug zijn snelheidsmeter had gepakt’. Het lijkt me niet dat Tristan, maar Fred de snelheidsmeter pakt, dus moet had achter en staan 🙂

  Beantwoorden

Reageer