This page as PDF

Novilo en scholen voor voltijd-hb onderwijs werken samen!

In het voorjaar van 2015  hebben wij het Leonardo-concept overgenomen. Een spannende periode begon! Inmiddels is een mooi aantal scholen voor voltijds hb onderwijs bij ons aangesloten en nemen hun leerkrachten volop deel aan onze trainingen en opleidingen.

Altijd scholing op maat d.m.v. ons creditsysteem
Elke school die zich aansluit, kan m.b.v. credits trainingen en opleidingen volgen. Helemaal op maat in richten zodat de scholing aansluit bij de visie en doelen van de school.

Ons aanbod bestaat uit twee delen:

  • basisfacilitering: videoportal, supportlijn, uitwisselingsbijeenkomsten etc.
    Dit zit standaard in ons aanbod.
  • op maat:  een aantal credits om aan scholing op maat te besteden. Het standaard aantal credits is 70 per schooljaar. Andere hoeveelheden zijn ook mogelijk in overleg.

 

Is jouw school al aangesloten bij Novilo?
Is je school nog niet aangesloten en wil je meer informatie of even sparren? Neem gerust contact op met Jeroen van Liempt (jeroenvanliempt@novilo.nl). Jeroen is Novilo trainer, leerkracht en hb expert en sinds deze zomer ook projectleider hb onderwijs voor Novilo.

Keuzegids 2016-2017
We hebben ons aanbod aan trainingen, specialisaties en opleidingen gebundeld in een keuzegids. Deze gids verandert voortdurend doordat we nieuwe onderwerpen aan het aanbod toevoegen. Zo is de lijst met kenniscolleges en teamtrainingen al meerdere pagina’s lang, we bieden meer dan vijftig onderwerpen aan!

Bekijk de keuzegids via deze link


Scholen bij Novilo aangesloten:

Op deze pagina kun je zien welke voltijds hb scholen zich bij Novilo hebben aangesloten.


Achtergrondinformatie voortzetten Leonardo/voltijds hb onderwijs

Achtergrondinformatie voortzetten Leonardo/voltijds hb basisonderwijs door Novilo:

  • Na de Stichting Leonardoscholen Nederland is ook Educate2XL BV failliet gegaan. Novilo is door de curator benaderd met de vraag of we interesse hadden in het voortzetten van de begeleiding van de Leonardoscholen.
  • Novilo gaat de Leonardoscholen effectieve ondersteuning bieden bij de begeleiding van en het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. Ondersteuning aan leerkrachten, projectleiders, directeuren en bovenschoolse besturen. Concreet betekent dat: scholen krijgen doorlopende support, inwerktrainingen en hulp bij verdere professionalisering. Verder zorgt Novilo voor het faciliteren van uitwisseling en promotie. Alle scholen hebben inmiddels ons concrete aanbod op maat ontvangen.

Leonardo of niet?
Veel scholen hebben al afscheid genomen van de naam ‘Leonardoschool’ en willen deze naam niet per se terug. Scholen die nu kiezen voor aansluiting bij Novilo, kiezen primair voor deelname aan een sterk gefaciliteerd netwerk met als doel hoogbegaafdenonderwijs naar een hoger plan te tillen en samen te knokken voor de benodigde financiën. Het is niet verplicht de naam Leonardo te voeren. Andersom geldt wel: wie zich Leonardoschool wil noemen, sluit zich automatisch bij Novilo aan.


Bijlagen:

– Brief aan (ex) Leonardoscholen
– Over Tijl Koenderink
– Garantie