This page as PDF

Wil jij talent in jouw klas een plek geven? Meer- en hoogbegaafde leerlingen (h)erkennen en begeleiden? Wij bieden verschillende opleidingen Talentbegeleider voor leerkrachten en zelfstandig begeleiders.


Welke opleiding kies jij?

Novilo verzorgt verschillende opleidingen Talentbegeleider, zodat onze talentenbegeleiders op veel plekken en in verschillende functies aan de slag kunnen. Dankzij die diversiteit kunnen we goed tegemoet komen aan jouw individuele mogelijkheden en wensen.

Bekijk hier het overzicht van onze opleidingen:  Overzichtopleidingen 2017-2018

Wil je advies over welke opleiding het best bij jou past? Neem gerust contact op via  088-208 0800 of stuur een e-mail naar info@novilo.nl


Varianten van onze opleiding:


Opleiding Talentbegeleider Basisonderwijs

Voor leerkrachten en intern begeleiders

“We zijn inmiddels over de helft van het opleidingstraject en ik raak er maar niet over uitgepraat (en geleerd). Novilo keert hoogbegaafdheid binnenstebuiten, alle aspecten die ermee samenhangen worden belicht en uitgediept.”

Opleiding Zelfstandig Talentbegeleider
Deze opleiding is zowel bedoeld voor mensen die al een eigen praktijk hebben en meer willen weten over het begeleiden van meer- en hoogbegaafde kinderen, als voor mensen die een eigen praktijk in deze setting willen opzetten.

Suzanne Houweling koos voor de studie zelfstandig talentbegeleider omdat zij haar twee zonen beter wilde begrijpen. ‘Ik wilde weten hoe hoogbegaafdheid echt in elkaar zit, wat er gebeurde bij mijn kinderen en anderen die ik zag vastlopen op school. Ik wilde meer verdieping dan een enkele cursus.’ Of het ook tot werk zou leiden in het veld, wist ze toen nog niet.

Opleiding Talenbegeleider in het weekend


Verkorte jaaropleiding Talentbegeleider basisonderwijs

 


Meer verhalen lezen van deelnemers?


Vier fasen
In de opleidingen van Novilo willen wij nadrukkelijk verder gaan dan het herkennen en analyseren van een probleem of uitdaging. Wij doorlopen in onze opleidingen vier fasen:

  • Bewustwordingsfase: herkennen en erkennen
  • Uitvoeringsfase: implementatie
  • Consolidatiefase: borging en vastlegging
  • Uitwisselingsfase: ervaringen delen

Een goede training of opleiding draagt er toe bij dat er verandering kan optreden in een situatie. Waar iets moet veranderen, is goede begeleiding van groot belang. Verandering gaat stapsgewijs en moet zich nestelen in de nieuwe structuur van werken en denken.

Alle studies en trainingen zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Novilo en leggen de focus op een directe toepasbaarheid in jouw werk en jouw leven. Om gezamenlijk aan ons ideaal te werken; elk kind goed in zijn vel en goed tot zijn recht.

Bekijk hier de studiegidsen van onze opleidingen en specialisatiemodules

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met een opleidingsadviseur!

2 Reacties op “Opleiding”

  1. Elke dag bloggen? Hoe pak ik dat aan?

    […] en ik verbaas me erover dat ik er al lol in heb dat ik deze eerste dag gelijk een oefening uit de Novilo opleiding heb ingezet om deze blog te schrijven. De ontwikkelingsgerichte gaat niet voor perfectie maar […]

  2. Verbinden met jezelf, je lijf en anderen

    […] een geanimeerd gesprek en ben bijna bij de clue van mijn verhaal beland. Een deelneemster van een opleiding van Novilo komt de ruimte binnen waar wij als begeleiders ons verzameld hebben zodat ze ons weten te vinden […]