This page as PDF

Wil jij talent in jouw klas een plek geven? Meer- en hoogbegaafde leerlingen (h)erkennen en begeleiden? Wij bieden verschillende opleidingen Talentbegeleider voor leerkrachten en zelfstandig begeleiders.

Welke opleiding kies jij?
We doen dat met heel diverse opleidingen, zodat onze talentenbegeleiders op veel plekken en in verschillende functies aan de slag kunnen. Dankzij die diversiteit kunnen we goed tegemoet komen aan jouw individuele mogelijkheden en wensen.

We bieden eenjarige post-HBO opleidingen voor leerkrachten & IB’ers (BO & VO groepen), een tweejarige opleiding voor zelfstandigen en een gevorderden opleiding. Maar ook een vierdaagse basisopleiding en driedaagse specialisatiemodules.

Vier fasen
In de opleidingen van Novilo willen wij nadrukkelijk verder gaan dan het herkennen en analyseren van een probleem of uitdaging. Wij doorlopen in onze opleidingen vier fasen:

  • Bewustwordingsfase: herkennen en erkennen
  • Uitvoeringsfase: implementatie
  • Consolidatiefase: borging en vastlegging
  • Uitwisselingsfase: ervaringen delen

Een goede training of opleiding draagt er toe bij dat er verandering kan optreden in een situatie. Waar iets moet veranderen, is goede begeleiding van groot belang. Verandering gaat stapsgewijs en moet zich nestelen in de nieuwe structuur van werken en denken.

Alle studies en trainingen zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Novilo en leggen de focus op een directe toepasbaarheid in jouw werk en jouw leven. Om gezamenlijk aan ons ideaal te werken; elk kind goed in zijn vel en goed tot zijn recht.

Bekijk hier de studiegidsen van onze opleidingen en specialisatiemodules

Heb je vragen over de opleiding? Neem contact op met een opleidingsadviseur!

2 Reacties op “Opleiding”

  1. Elke dag bloggen? Hoe pak ik dat aan?

    […] en ik verbaas me erover dat ik er al lol in heb dat ik deze eerste dag gelijk een oefening uit de Novilo opleiding heb ingezet om deze blog te schrijven. De ontwikkelingsgerichte gaat niet voor perfectie maar […]

  2. Verbinden met jezelf, je lijf en anderen

    […] een geanimeerd gesprek en ben bijna bij de clue van mijn verhaal beland. Een deelneemster van een opleiding van Novilo komt de ruimte binnen waar wij als begeleiders ons verzameld hebben zodat ze ons weten te vinden […]