This page as PDF

Als ervaren talentbegeleider weet je hoe belangrijk het is dat hoogbegaafde kinderen de specifieke begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Jij weet als geen ander dat leerlingen de kans moeten krijgen om te excelleren. Dat kunnen ze niet alleen…. Wil jij ook verder leren op het gebied van talentbegeleiding en in een kleine groep met gelijkgestemden de diepte in gaan?

Gevorderden opleiding 2017-2018Onze gevorderdenopleiding
Wij kunnen jaarlijks steeds meer leerkrachten, intern begeleiders en zelfstandig begeleiders het certificaat Novilo Talentbegeleider overhandigen. Wij merken echter dat er (oud)deelnemers zijn die nog meer de diepte in willen en verd
er willen leren. Op basis van deze vraag hebben wij de gevorderdenopleiding Talentbegeleider ontwikkeld. Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de problematiek van dubbel bijzondere kinderen en met complexe vragen en cases.

Bekijk de studiegids

Bekijk de brochure

Neem contact op met een opleidingsadviseur

 


 Ook leerkrachten en begeleiders die onze jaaropleiding of de opleiding voor zelfstandigen niet hebben gevolgd, kunnen instromen mits zij aantoonbare ervaring hebben met het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en/of een andere basisopleiding hebben gevolgd.

Meer van hetzelfde werkt niet…
De opleiding is bedoeld voor begeleiders die vanuit een holistische visie willen werken en hun persoonlijke aanpak leidend willen laten zijn. We leiden geen mensen op die ‘meer van het zelfde doen’, wij leveren juist specialisten af die zich onderscheiden en daarmee een unieke aanvulling vormen op het aanbod in Nederland.

In deze opleiding wordt er een sterk appèl gedaan op het werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Jij bent zelf een van de belangrijkste en sterkste instrumenten die je als begeleider tot je beschikking hebt! Er wordt van je verwacht dat je met je eigen persoonlijke processen aan de slag gaat in het kader van talentontwikkeling. Let op; deze opleiding zorgt ervoor dat jij uit je comfortzone gaat.

  • Hoe begeleid ik echt vastgelopen kinderen?
  • Hoe ga ik om met een zwaar disharmonisch profiel?
  • Hoe begeleid ik de zwaar getraumatiseerde leerlingen?
  • Wat kan ik leren uit talentonderwijs in landen als Amerika?
  • Hoe begeleiden we supertalenten die in de middenmoot blijven steken?

 

(Voor-) kennis en ervaring

Om de gevorderdenopleiding te kunnen doen is het een vereiste om een aantoonbare opleiding te hebben en/of een aantal jaar praktijkervaring.  Deze opleiding heeft een hoog tempo en gaat direct de diepte in. Daarom gaan we eerst met elkaar in gesprek zodat we zeker weten dat je over de juiste voorkennis en ervaring beschikt. Wil je even overleggen of sparren over de mogelijkheden? Neem vooral contact op via 088 208 0800.


Ervaringen (oud)deelnemers

“De opleiding is bijzonder en origineel. Daarmee bedoel ik dat de insteek die jullie kiezen niet  doorsnee is. Ik heb veel nieuwe theorieën gehoord en (coachings)technieken geleerd. Daarnaast geen vergezochte casuïstiek, maar toepassen op jezelf en medecursisten. Soms confronterend, maar ook verhelderend. De tweedaagse zijn intensief, maar door de mooie en verzorgde omgeving kom je ook helemaal los van de dagelijkse hectiek en kun je je helemaal concentreren op de stof. Jullie begeleiding daarbij is essentieel: aanwezig, maar niet overheersend. Jullie Zijn kundig en stralen warmte en betrokkenheid uit. Dat heeft zijn invloed op de groep. Naarmate de groep veiliger voelt zal de opbrengst groter zijn vermoed ik, omdat je je dan helemaal durft te geven. (En dat was bij ons in ieder geval zo). De combi van deze tweedaagses met kennis- en specialisatiemodules is een mooie mix van basis en eigen behoefte. Daarnaast is er ook bij het ‘afstuderen’ veel ruimte voor eigen inbreng. Voor mij, als iemand die slecht kan kiezen, is dat lastig, maar het geeft ook de mogelijkheid om je eigen praktijksituatie erin te passen.” (Marian, deelnemer gevorderdenopleiding 2015)

“Ik vond het een zeer interessante opleiding. Ik heb in een jaar heel veel geleerd. Het is jammer dat het is afgelopen.  Er is een wereld voor me open gegaan. (Het blijkt dat ik nog heel veel niet weet!).” (Anne, deelnemer gevorderdenopleiding 2015)