This page as PDF

Heb je een eigen praktijk of wil je deze starten? Ga jij meer-en hoogbegaafde kinderen helpen om lekker in hun vel te zitten? Help ons om onze droom te realiseren: elk kind goed tot zijn recht en goed in zijn vel!

Voor begeleiders binnen school en talentbegeleiders die vanuit een eigen bedrijf aan de slag willen als Talentbegeleider, hebben wij de opleiding tot zelfstandig Talentbegeleider.


 

Wat kun je met deze opleiding doen? 

Jannie Geerds werkte als leerkracht. Sommige leerlingen vielen haar op. Snelle leerlingen, kritische leerlingen die haar wezen op wat ze vergat of niet handig aanpakte. Drukke leerlingen, clownesk of opstandig…
Screenshot 2016-08-24 11.49.35Ik ging me steeds meer afvragen wat er aan de hand kon zijn, wat er achter dat gedrag schuilging. Ik merkte dat ze heel positief reageerden op meer uitdagend werk.’ Ze kwam als invaller op veel scholen en zag dat het begrip voor deze leerlingen vaak ontbrak. Dat frustreerde haar zodanig dat ze besloot te stoppen met haar werk als leerkracht. Ze ging op zoek naar andere mogelijkheden om iets te doen voor deze doelgroep.
‘In die tijd zag ik een filmpje van Tijl Koenderink en dat sloeg in als een bom. Toen ik daarna naar een open dag ging van Novilo, kon ik er niet meer onderuit. Ik wist, hier wil ik iets mee!’ Ze koos voor de opleiding tot zelfstandig talentbegeleider. ‘Als leerkracht zou ik toch een band hebben met de school en collega’s. Als zelfstandige kan ik er, objectiever, voor iedereen zijn, ouders, kinderen én scholen.’
Lees hier verder

Inhoud van de opleiding
Deze opleiding duurt twee jaar en start in september. Je leert alles wat je nodig hebt om hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten en scholen te kunnen ondersteunen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: theorie over hoogbegaafdheid, leren leren, psychologie en leerstrategieën, misdiagnose, signalering, onderpresteren, klassenmanagement en beleid en communicatie. De onderwerpen coachings- en ondernemersvaardigheden zijn binnen onze zelfstandigenopleiding erg belangrijk, en wijken dan op dit vlak ook veel af van de jaaropleiding BO of VO. We willen je graag ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Talentbegeleider op school

Voor begeleiders die op een school werken, is het belangrijk te leren hoe zij hun collega’s kunnen begeleiden en bij hen en op school verandering teweeg kunnen brengen. Talentbegeleiders die van buitenaf werken, leren in deze opleiding hoe ze een school het best kunnen benaderen, en kunnen bewerkstelligen dat de school openstaat voor begeleiding en advies.

Je eigen studiegroep

De studiegroep is speciaal voor zelfstandigen samengesteld en blijft die twee jaar bij elkaar. Met de vaste studiedagen met de groep, een keuze uit een dertigtal kennismodules en literatuur en zelfstudie, kun je een eigen samenstelling maken die toegespitst is op jouw praktijk en werkveld.

Vragen en meer informatie

Heb je vragen? Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs of kijk op de site www.opleidingtalentbegeleider.nl