skip to Main Content

Wil jij talent in jouw klas een plek geven? Meer- en hoogbegaafde leerlingen (h)erkennen en begeleiden? Wij bieden verschillende opleidingen Talentbegeleider voor leerkrachten en zelfstandig begeleiders.

Naast deze post-HBO opleidingen, bieden wij driedaagse trainingen in de vorm van specialisatiemodules en dagdelen training in de vorm van kenniscolleges.

Welke opleiding kies jij?

We verzorgen verschillende varianten van onze opleiding Talentbegeleider, zodat onze talentenbegeleiders op veel plekken en in verschillende functies aan de slag kunnen. Dankzij die diversiteit kunnen we goed tegemoet komen aan jouw individuele mogelijkheden en wensen.

We bieden eenjarige post-HBO opleidingen voor zowel leerkrachten en intern begeleiders in het basisonderwijs als docenten en mentoren in het voortgezet onderwijs. Daarnaast is er een tweejarige opleiding voor zelfstandig begeleiders en coaches(of voor degene die de wens hebben dit te worden) en is er voor de begeleider die al jaren bekend is met deze thematiek een gevorderdenopleiding. Een vierdaagse basisopleiding en driedaagse specialisatiemodules behoren ook tot ons aanbod.

Kun je voldoende deelnemers bij elkaar krijgen? Dan komt Novilo naar je toe om de opleiding op een locatie naar keuze te verzorgen. Een zogenoemde incompany opleiding. Neem contact op voor een maatwerk voorstel.

Laat je adviseren 
Bel naar 088 208 0800 of stuur een mail naar info@novilo.nl om advies te krijgen over welke opleiding het best aansluit bij jouw wensen. Bekijk de mogelijkheden via het handige overzicht.

Taxonomie van Bloom

Voor de opbouw van de opleiding hebben we gekozen voor de Taxonomie van Bloom als uitgangspunt. Benjamin Bloom heeft een overzicht opgesteld van de verschillende niveaus van leren. Te lezen van onder naar boven in de afbeelding.

In de opbouw van de opleidingsdagen zul je de taxonomie kunnen herkennen: de eerste opleidingsdagen zijn meer theoretisch van aard, ze worden steeds praktischer en werken naar uiteindelijk naar een eigen creatie. 

 

Vier fasen

In de opleidingen van Novilo willen wij nadrukkelijk verder gaan dan het herkennen en analyseren van een probleem of uitdaging. Wij doorlopen in onze opleidingen vier fasen:

  • Bewustwordingsfase: herkennen en erkennen
  • Uitvoeringsfase: implementatie
  • Consolidatiefase: borging en vastlegging
  • Uitwisselingsfase: ervaringen delen

Een goede training of opleiding draagt er toe bij dat er verandering kan optreden in een situatie. Waar iets moet veranderen, is goede begeleiding van groot belang. Verandering gaat stapsgewijs en moet zich nestelen in de nieuwe structuur van werken en denken.

Alle studies en trainingen zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Novilo en leggen de focus op een directe toepasbaarheid in jouw werk en jouw leven. Om gezamenlijk aan ons ideaal te werken; elk kind goed in zijn vel en goed tot zijn recht.

Wil je meer lezen over de inhoud van de verschillende opleidingen? Download dan een van de studiegidsen.

Back To Top