skip to Main Content

Heb je een autonome leerstijl en vind je het prettig om zelf te bepalen welke modules je wilt volgen binnen ons aanbod? Stel je graag je eigen doelen en kies je het liefst zelf welke trainingen uit ons aanbod daarbij passen? Vind je het prettig om de opleidingsdagen verspreid over twee jaar te kunnen volgen? Dan biedt deze ALL IN leertraject wat je zoekt om specialist hoogbegaafdheid te worden of jouw kennis te verdiepen en te verbreden.

Dit houdt in:

 • Gedurende twee jaar  kun je zelf kiezen welke opleidingsdagen, kenniscolleges en specialisatiemodules je volgt,
 • Het geeft je onbegrensde vrijheid om te volgen wat je maar wilt.
 • Mocht je na  twee jaar door willen gaan, kun je tegen een scherp tarief kiezen voor verlenging van dit pakket zodat je gewoon door kunt blijven leren.

Ons ALL IN leertraject tot Talentbegeleider geeft jou de kennis en vaardigheden om meer- en hoogbegaafde kinderen te herkennen/erkennen en om hen de juiste begeleiding te kunnen bieden. Deze geheel nieuwe en unieke opleiding gaan wij vanaf schooljaar 2018-2019 aanbieden.

We starten met een beperkt aantal plekken. Wie het eerst komt….

Een opleiding waarin je onbegrensd en modulair kunt leren – doe je mee met een pilotgroep voor specialist hoogbegaafdheid?
Dit is de eerste keer dat we deze vorm van opleiden aanbieden. We zullen dan ook met een select gezelschap een pilotgroep vormen – deze deelnemers betalen een speciaal introductietarief. Graag evalueren wij met deze groep hoe deze ultieme vrijheid uiteindelijk bevalt. Kort gezegd houdt deze opleiding in dat je twee jaar lang alles mag volgen dat Novilo te bieden heeft en jij uiteindelijk zelf bepaalt wanneer je wat doet. Je mag dus ALLE specialisatiemodules volgen, ALLE kenniscolleges volgen naast de regulier opleidingsdagen. En ook die mag je zelf kiezen. 

Dit geldt ook voor het al dan niet aanleveren van je examendossier. Jij bepaalt! (aansluiten bij reguliere opleidingsgroepen is hierbij uiteraard wel uitgesloten)

We bieden een competentiegerichte opleiding en gebruiken hier de Dublin indicatoren voor.

 

Wat kun je na deze opleiding?
Als leerkracht of begeleider ben je na het volgen van deze opleiding in staat om getalenteerde leerlingen, in de jaargroep en in plusgroepen, effectief te begeleiden.

 • Hoogbegaafde leerlingen signaleren en begeleiden.
 • Talentbeleid ontwikkelen en/of verbeteren en coördineren.
 • Een plusklas opzetten.
 • Collega’s en ouders inspireren en informeren. Je eigen visie vormen op de begeleiding van hoogbegaafde kinderen
 • Daarnaast levert deze opleiding je een flinke dosis kennis, persoonlijke groei en ontwikkeling op. Je beschikt na afloop over een groot netwerk talentbegeleiders en specialisten hoogbegaafdheid. Voordelen voor jou en jouw school:
 • Je kunt de kennis en vaardigheden direct in de praktijk inzetten. Je haalt op korte termijn meer resultaten uit de tijd die je als school en als leerkracht in je (getalenteerde) leerlingen investeert.
 • Tijdens en na de opleiding ben je in staat om een pragmatisch en doortimmerd talentbeleid vorm te geven. Jouw team zal hierdoor op een hoger niveau gaan functioneren. Dit komt uiteindelijk alle kinderen ten goede.
 • Je weet hoe je een groter draagvlak creëert over meer- en hoogbegaafdheid onder ouders en collega’s.
 • Leerlingen zullen beter in hun vel zitten en goed tot hun recht komen in en buiten de klas. Het talent van de kinderen wordt zo beter benut en dat leidt tot betere resultaten.

De opleidingsdagen vinden plaats in omgeving Utrecht. De specialisatiemodules en kenniscolleges zijn ook in omgeving Utrecht.

Negen opleidingsdagen
De opleidingsdagen vinden plaats binnen een tijdsbestek van twee schooljaar, in de periode september 2018/2019 tot en met juli 2019/2020. De opleidingsdagen bestaan uit: theorie met de focus op de praktijk, het aanleren van vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Hieronder vind je een overzicht van het programma.

De opleidingsdagen starten om 09:30 uur en eindigen om 16:30 uur. Novilo zorgt voor lunch, koffie en thee. Voor elke opleidingsdag geldt dat er voor de nodige interactie  voldoende deelnemers moeten zijn, Novilo brengt je van doorgang tijdig op de hoogte.

 

We hebben voor het  komende jaar de volgende dagen gepland:

2018-2019

Dag 1: 08-11-2018 (donderdag)
Dag 2: 26-11-2018 (maandag)
Dag 3: 19-12-2018 (woensdag)
Dag 4: 25-01-2019 (vrijdag)
Dag 5: 11-02-2019 (maandag)
Dag 6: 28-03-2019 (donderdag)
Dag 7: 18-04-2019 (donderdag)
Dag 8: 20-05-2019 (maandag)
Dag 9: 21-06-2019 (vrijdag)

 Onbegrensd leren
 Alle specialisatiemodules
 Alle kenniscolleges

 Voor de autonome leerder die ALLES wil doen

Back To Top