skip to Main Content
088 208 0800

Novilo studiedagen en congres: 28, 29 en 30 oktober 2020! 

Op 28, 29 en 30 oktober organiseren wij vanuit Novilo en VO op Niveau twee studiedagen en een congresdag. Deze editie is geheel online te volgen en aanmelden is nog mogelijk! Oorspronkelijk stond dit gepland in maart 2020 maar door Corona hebben wij deze verschoven. We kijken er naar uit je in oktober online te verwelkomen! We kiezen voor een online editie om iedereen de best mogelijke ervaring te bieden en tegelijkertijd zeker te kunnen zijn dat het doorgaat.

Wij zijn daarom de afgelopen periode druk geweest om voor jullie een prachtig online congresprogramma samen te stellen

Online? Hoe gaat dit in zijn werk?
We hebben een geweldig online platform gevonden voor het congres en de studiedagen. Via de platform ga je de sessies bijwonen en is er interactie mogelijk met de sprekers. Een grote plus is dat er veel mogelijkheid is om elkaar te ontmoeten, net zoals op een fysiek congres waar je elkaar tegenkomt. Tussen de sessies door kun je aanschuiven aan tafeltjes. Daar ontmoet je in kleine groepjes andere deelnemers en kun je netwerken en bijpraten met collega’s via video en chat. Wij hebben het zelf al uitgeprobeerd en zijn enthousiast over de ervaring en de mogelijkheden.

Extra sprekers:
Omdat we het congres nu online doen, zijn er ook nieuwe mogelijkheden ontstaan. We hebben bijvoorbeeld nog meer interessante sprekers aan het programma toegevoegd: Richard Cash en Matt Zakresi.

Einde keuzestress….
Herken je de gedachte dat je eigenlijk ALLE sessies wilt volgen tijdens een congres…? Als deelnemer is het soms zo moeilijk kiezen dat je jezelf wel in tweeën zou willen delen. Een online congres heeft het grote voordeel dat we sessies voor je gaan opnemen. Wij maken (zoveel mogelijk) sessies beschikbaar zodat je die achteraf nog kunt terugkijken.

Extra kennissessies
We weten dat een congres intensief kan zijn. En daarom krijg je de mogelijkheid om je schermtijd te spreiden met een aanbod van opgenomen kennissessies. Deze kennissessies blijven gedurende een langere periode voor je beschikbaar zodat je rustig de tijd hebt om ze te bekijken. De onderwerpen en sprekers van deze sessies maken we nog bekend!

Congres & Studiedagen oktober 2020: Het Hoogbegaafde Kind tot Bloei!

Wil jij hoogbegaafde kinderen beter kunnen motiveren? Of meer weten over hoogbegaafde meisjes, twice exceptional en de werking van het hoogbegaafde brein? Kom dan naar ons Congres of een van de Studiedagen van 28 tot en met 30 oktober 2020 en volg deze dagen waar je maar wilt.

  • Drie dagen boordevol kennis over hoogbegaafdheid. Je krijgt veel inspiratie en praktische tips die je direct kunt toepassen in je klas of jouw praktijk als zelfstandig talentbegeleider of specialist hoogbegaafdheid of orthopedagoog.
  • We mogen diverse inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland verwelkomen. Zoals Dr. Anabel Jensen, specialist hoogbegaafdheid en hoogleraar aan de Notre Dame de Namur University in Belmont California. Daarnaast inspirerende professionals op het gebied van hoogbegaafheid en ontwikkelingspsychologie als  Richard Cash en Matt Zakresi.

We ontvangen ook  sprekers als Tania Gevaert, coach en auteur van diverse boeken over hoogbegaafdheid, Gary Vos, senior onderwijs adviseur bij Novilo, geeft een lezing over Dabrowski.  Specialist hyperhoogbegaafdheid Femke Hovinga vertelt over leren voor mensen met een IQ tussen de 130 en 210. Uiteraard zal ook Tijl Koenderink aanwezig zijn om te spreken en jouw vragen te beantwoorden!

Word je hier nu net zo enthousiast van als wij? Meld je dan aan via het formulier! We verwelkomen je graag op de Studiedagen en de Congresdag.

Het Congres op 30 oktober is voor iedereen geschikt, of je nu Talentbegeleider, leerkracht, ouder of zelf hoogbegaafd bent. De Studiedag op 28 oktober is speciaal ontwikkeld voor onderwijsprofessionals uit het BO en VO die ervaring hebben met het werken met hoogbegaafde kinderen.  De studiedag op 29 oktober is ontworpen voor zelfstandig begeleiders,  Talentbegeleiders, (kinder) coaches en GGZ-professionals. Graag tot dan!

Aanmelden en tickets

Je kunt je aanmelden voor het congres via dit formulier. Voor snelle beslissers zijn er enkele plekken beschikbaar met een Early bird prijs:

  • Studiedag 28 oktober: Normale prijs: €299,-. Early bird tickets (beperkt beschikbaar): €249,-
  • Studiedag 29 oktober: Normale prijs: €299,-.  Early bird tickets (beperkt beschikbaar): €249,- 
  • Congresdag 30 oktober: Normale prijs: €249,-. Early bird tickets (beperkt beschikbaar): €199,-

Per persoon kun je gebruik maken van één dag met korting. Wees snel, want op = op!

Terugblik voorgaande congressen

Hoogbegaafd van 0 tot 100!  – Novilo & IHBV congres 2019

Novilo organiseerde in maart 2019 het congres samen met het IHBV. Het thema was Hoogbegaafd van 0 tot 100! met internationale sprekers als Dr. Joseph Renzulli, Dr. Sally Reis en Dr. Paul Beljan. Ook waren er twee boeiende studiedagen voor gevorderden over Executieve functies & Dabrowskiaanse disintegratie, Mis- en duodiagnose & Gender en Depressie en suïcide.

Bezoekers vertellen:

“Er was veel ruimte om vragen te stellen, dat was fijn. De uitgebreide aandacht en kennis van zaken van de sprekers zorgden dat ik ondanks mijn ervaring toch veel heb bijgeleerd.”

“De sfeer was heel prettig en ik vond het bijzonder om met deze sprekers in contact te komen.”

The World of the Gifted – Novilo & IHBV congres 2018

The World of the Gifted was het thema van het Novilo congres in april 2018. Sprekers waren onder andere Susan Daniels, Maureen Neihart en Nielsen Pareira. Daarnaast waren er boeiende lezingen en workshops door Rianne van der Ven en ontstond een fijne samenwerking met het IHBV (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen).

Giftedness – Novilo & Take on Talents congres 2017

In april 2017 hadden we Dr. James Webb, Dr. Claire Hughes-Lynch en Dr. Maureen Neihart te gast. Er was een congresdag en twee studiedagen. De gemiddelde waardering van de bezoeker was maar liefst een 8,2: een mooi resultaat voor de sprekers en het allerfijnst: dat iedereen een mooi evenement heeft beleefd!

Studiedag woensdag 28 oktober: Het ware potentieel verzilveren
Study Day Wednesday October 28th

Speciaal ontworpen voor onderwijsprofessionals!
Tijdens deze studiedag duiken we in het thema het ware potentieel verzilveren. We kijken naar thema’s als motivatie, perfectionisme en onderpresteren. Er zijn verdiepende thema’s – sessies van 2,5 uur – voor zowel onderwijsprofessionals uit basisonderwijs als voorgezet onderwijs.

09:30 uur

Welkom en opening door Tijl Koenderink

 

10:00-12:30

Ochtend sessie 1/morning session 1:

Understanding and Teaching the Learner Who are Twice Exceptional

By: Richard Cash (English)

10:00-12:30

Ochtend sessie 2:

Hoogbegaafde meisje en hun talentontwikkeling: hoe kunnen wij (beter) helpen?
Door Tania Gevaert  (Nederlands)

12:30-13:30

Lunchpauze/lunch break

13:30-16:00

Middag sessie 1/afternoon session 1:

Motivate the unmotivated
Dr. Anabel Jensen &  Cherilyn Leet (Assistant Director of Education, Six Seconds)

13:30-16:00

Middag sessie 2/afternoon session 2:

Insight into a Bright Mind: The Latest Neuroscience of Giftedness and Creativity

By: Nicole Tetreault

16:00 uur

Afsluiting en mogelijkheid tot napraten

Study Day Novilo (zaal rood)

Studiedag donderdag 29 oktober: Meer dan een hoog IQ
Study Day Thursday October 29th

Speciaal voor talentbegeleiders, coaches en GGZ-professionals
Tijdens deze studiedag verdiepen we ons in het thema meer dan een hoog IQ. We kijken naar de psychologie en de neuroanatomie van de hoogbegaafde en hoe we hoogbegaafde kinderen en jongeren kunnen ondersteunen om hun ‘hele zelf’ te ontwikkelen.

09:30 uur

Welkom en opening door Tijl Koenderink

10:00-12:30

Ochtendsessie 1

De psychologie, neuroanatomie en zorgen voor het creatieve HB-brein
Door Esther Roelfsema (Nederlands)

10:00-12:30

Ochtendsessie 2

IQ & EQ
Door Mia Frumau  (Nederlands)

12:30-13:30

Lunchpauze

13:30-16:00

middagsessie 1

Can We All Get Along? Developing Social and Emotional Learning (SEL) Skills in the Gifted Population
By: Matt Zakreski

13:30-16:00

Middagsessie 2

Got EQ! Come and further your understanding of the difference between an IQ score and an EQ score.
Anabel Jensen & Ann Smith, Gifted Support Center, and Warren Phillips, PhD

16:00 uur

Afsluiting en mogelijkheid tot napraten

Deze studiedagen behandelen we geen basiskennis. We vragen dan ook dat deelnemers ten minste drie jaar ervaring hebben in het werken met hoogbegaafde kinderen en/of jongeren.

Extra! 
We begrijpen de keuzestress: welke sessie moet je volgen en welke missen? Dat missen hoeft niet meer: je kunt de opgenomen sessie later terugkijken!

Het programma van de studiedagen is onder voorbehoud.

“Tijdens de studiedag heb ik ervaren hoe het is om in een flow te komen! Een dag later zat ik nog te tintelen van enthousiasme.”

Congresdag vrijdag 30 oktober: Het Hoogbegaafde Kind tot Bloei

De congresdag staat dit jaar in het teken van Het Hoogbegaafde Kind tot Bloei. We kijken naar hoogbegaafdheid vanuit drie verschillende perspectieven: dubbel bijzonder, sociaal/emotioneel en onderwijs. Je kunt tijdens de dag zelf je programma samenstellen en één thema volgen of juist van allemaal een beetje.

Het congres is voor iedereen toegankelijk, of je nu talentbegeleider, leerkracht of ouder (of iets heel anders) bent. Er zijn sessies op basisniveau en meer gevorderd niveau.

Dit programma is nog onder voorbehoud van wijzigingen in volgorde en tijden!

09:00 uur

Welkom op het online congres! Tussen 9 uur en 9:30 uur is er de virtuele inloop. Pak koffie of thee en neem plaats aan een ‘tafeltje’.
Voorafgaand aan het congres ontvang je een e-mail met alle informatie over hoe je online kunt deelnemen!

09:30 uur

Welkomstwoord en introductie door Tijl Koenderink
Dagvoorzitter: Tijl Koenderink

10:00 uur

So You Think You’re An Impostor….? (Ken je dat gevoel….’help ik val door de mand?’?
Many gifted people suffer from Impostor Syndrome, or the inability to take credit for and have confidence in one’s accomplishments.  This session will “kick off” the topic with information on what Impostor Syndrome is and how it might manifest.  Then we will dive in to some creativity, hands-on activities that will encourage us to face our Impostor Syndrome head-on and learn how to overcome it!
By Matt Zakreski
More about Matt! 

Ronde 1: Sessie naar keuze

11:00-12:30

Lessen uit de VS: hoe hebben hb-scholen daar hun onderwijs geregeld?
Door Tijl Koenderink
In deze sessie gaat Tijl in op de verschillende lessen die hij heeft geleerd door de bezoeken van de verschillende HB scholen in de VS die hij heeft bezocht. Variërend van de Paradise Valley school district in Phoenix tot de school van de kinderen van Elon Musk in de SpaceX raketfabriek en alles ertussen in.
Je krijgt een mooi overzicht van dingen die hij gezien en geleerd heeft en natuurlijk de praktische tips en adviezen die jij vanuit zijn ervaringen in je les kunt toepassen.

11:00-12:30

Talentontwikkeling Gifted Girls: waar kunnen wij bij helpen?
Door Tania Gevaert
Lees meer over deze live sessie

12:30 uur

Lunch

Ronde 2: Sessie naar keuze

13:30-15:00 uur

De verschillen in hoogbegaafdheid: leren voor 130-210 IQ
Door Femke Hovinga
Lees meer over deze live sessie

13:30-15:00 uur

Toptalenten en de lessen die te leren zijn van academici, musici en topsporters
Door Tijl Koenderink

Als je het hebt over een hoogbegaafd kind tot bloei laten komen dan gaat het natuurlijk ook over hun talenten een plek in de wereld geven. We hebben het bij Novilo natuurlijk niet voor niets over kinderen goed in hun vel en goed tot hun recht laten komen. Met name over het laatste gaat Tijl in tijdens deze sessie: we kijken naar de lessen die te leren zijn van toppresterende academici, musici en topsporters. We kijken naar welke onderliggende ondersteuning nodig kan zijn om een getalenteerd kind maximaal tot zijn recht te laten komen. Zoals altijd is deze sessie doorspekt met voorbeelden,  enthousiaste verhalen en concrete praktijktips. Tijl neemt ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen door deelnemers.

Ronde 3: Sessie naar keuze

15:30-17:00 uur

How Assessment Contributes to Success!
By Six Seconds colleague of Anabel Jensen (English)
Read more about this session

15:30-17:00 uur

Living with Intensity
By Susan Daniels
Read more about this session

17:00 uur

Keynote: Change Makers Wanted!
By Six Seconds colleague of Anabel Jensen
This keynote highlights the need for change within today’s educational/work system.  Why is it that globally only about 30% of our students are engaged in their learning and only about 50% of employees are actively engaged in their jobs.  Discover the three keys to improved communication that results in improved involvement and engagement as well as increased achievement and performance. Participate in an empathy exercise that illustrates the value of connecting and leaves people yearning for more.  Become the friend, teacher, or leader you have always wanted to be.

17:30 uur

Afsluiting

Het programma is onder voorbehoud.

Data en locaties

Studiedag woensdag 28 oktober 2020

Locatie: online!

Studiedag donderdag 29 oktober 2020

Locatie: online

Congresdag vrijdag 30 oktober 2020

locatie: online!

Deelnemers

Zowel het congres als de studiedagen zijn beperkt in aantal deelnemers. Hier hebben we voor gekozen om te garanderen dat er interactie kan zijn tussen de sprekers en deelnemers en dat de sfeer niet te afstandelijk wordt. Voor de congresdag is het maximaal aantal deelnemers 120 en voor de studiedagen 60. Iedereen mag meedoen aan de congresdag, voor de studiedagen vragen we minimaal drie jaar werkervaring met hoogbegaafdheid. De studiedag 28 oktober is speciaal ontworpen voor onderwijsprofessionals. De studiedag 29 oktober is speciaal voor talentbegeleiders, coaches en GGZ-professionals. Tijdens de studiedagen wordt er weinig tot geen basiskennis behandeld.

Taal

Een aantal programma onderdelen is Engelstalig. Dit met oog op onze internationale gasten.

Techniek

Je kunt deelnemen via een laptop op pc met verbinding tot wifi of vaste internetverbinding.

Accreditaties

Verschillende accreditaties zijn momenteel in behandeling. Zodra deze binnen zijn, publiceren wij deze op deze pagina.

Investering

  • Studiedag 28 oktober: Normale prijs: €299,-. Early bird tickets (beperkt beschikbaar): €249,-
  • Studiedag 29 oktober: Normale prijs: €299,-. Early bird tickets (beperkt beschikbaar): €249,-
  • Congresdag 30 oktober: Normale prijs: €249,-. Early bird tickets (beperkt beschikbaar): €199,-

Mix & match:

  • De congresdag & één studiedag: €499,-
  • De congresdag & twee studiedagen: €799,-

Deze dagen zijn vrijgesteld van BTW. Na inschrijving ontvang je een factuur. Deze aanbieding is niet opdeelbaar: je kunt deze maar voor één persoon gebruiken.

Wil je met meerdere collega’s komen? Dan maken we graag een speciale prijs voor je. Mail naar info@novilo.nl met hoeveel mensen jullie komen en welke dag(en) je bij wilt wonen.

Annuleringsvoorwaarden

Kosteloos annuleren kan tot 8 weken voor het congres/de studiedag(en). Tussen de 8 weken en 4 weken voor het congres/de studiedag(en) brengen wij 50% in rekening. Tussen de 4 en 0 weken voor het congres ben je het gehele bedrag verschuldigd.

Annuleren kan alleen door een e-mail te sturen naar info@novilo.nl.

Novilo behoudt zich het recht voor om het congres en/of de studiedagen te annuleren. Mocht dit onverhoopt gebeuren, dan ontvang je hiervan uiteraard een spoedige melding en natuurlijk krijg je je geld terug voor het geannuleerde deel. Indien een spreker zijn of haar sessie niet kan geven, zorgen wij voor een passende vervanging.

Bij mobiele weergave is het aanmeldformulier soms niet goed zichtbaar. Je kunt dan aanmelden via deze link.

Fill out my online form.
Back To Top