skip to Main Content

Ben jij leerkracht of begeleider en heb jij zin om je een heel jaar onder te dompelen in de wereld van positieve psychologie en levenshouding? Doe mee met de allereerste jaaropleiding die helemaal gericht is op levenshouding en positieve psychologie en wordt coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs. 

 Wil je jouw leerlingen nóg beter begeleiden, een plek voor hen creëren zodat ze beter tot hun recht komen en kinderen leren dat ze vooral zichzelf mogen zijn? Jij kunt het verschil maken! Kinderen voorbereiden op de toekomst vraagt om meer dan alleen cognitieve ontwikkeling, het vraagt om een focus op Levenshouding. Vraag jij ook wel eens af: Wie ben ik? Waar word ik gelukkig van? Hoe krijg ik meer betekenis in mijn leven? Hoe zet ik mijn talenten in voor een betere wereld? En zou je willen dat je leerlingen zelfbewuster in het leven staan, maar weet je nog niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Maak het verschil! 
In deze opleiding werk je niet alleen aan je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar krijg je handvatten om aan de slag te gaan met de persoonlijke ontwikkeling bij kinderen. Door middel van de laatste wetenschappelijke inzichten vanuit de Positieve Psychologie word je meegenomen in de wereld van Levenshouding. Naast een stevige dosis theorie, ligt de focus vooral op het aanleren van vaardigheden en bewustwording van je eigen levenshouding. Met de ontwikkelingen die jij als persoon doormaakt, zul je niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook een voorbeeld zijn voor je omgeving. Dus ben jij klaar om de kinderen daadwerkelijk voor te bereiden op de toekomst, zodat
zij de wereld een betere plek kunnen maken? Schrijf je dan nu in voor onze jaaropleiding Coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs.

Opbouw
De opleiding duurt één jaar en bestaat uit negen opleidingsdagen en vijf verplichte kenniscolleges. De opleidingsgroepen bestaan uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers om te zorgen voor een maximale persoonlijke inbreng en interactie. De opleidingsdagen vinden plaats binnen een tijdsbestek van één schooljaar, in de periode september 2018 tot en met juli 2019. De opleidingsdagen starten om 09:30 uur en eindigen om 16:30 uur

Voor leerkrachten en begeleiders die 100% gaan voor ontwikkeling en zelfontplooiing

Als jij meedoet, ben je een van de eerste deelnemers van onze innovatieve opleiding Coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs. Dat betekent dat we veel dingen voor het eerst gaan doen. Hoewel we niet alles van tevoren helemaal kunnen dichttimmeren, levert dit juist ook veel voordelen op: jij kunt tot op zekere hoogte meedenken over de inhoud en de vorm van de opleiding.

Samen zullen we gaan zoeken naar de meest effectieve manier om jouw kennis, vaardigheden en levenshouding tot bloei te laten komen. Ben jij helemaal enthousiast en niet te stoppen? Vind je het leuk om dingen te ontwikkelen en mee te denken over de toepassing van de laatste wetenschappelijke theorieën rondom Positieve Psychologie? Dat kan! Als je belangstelling hebt om mee te bouwen aan de Leerlijn Levenshouding  of Levenshouding verspreiden door heel Nederland, informeer dan even bij de trainer.

Wat levert deze opleiding je op?
Als leerkracht of begeleider ben je in staat om kinderen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling effectief te begeleiden. Na deze opleiding ben in staat om:

  • Kritisch naar je eigen persoonlijke ontwikkeling en levenshouding te kijken
  • Collega’s te helpen groeien om hun volledige potentie te benutten
  • Kinderen te begeleiden op hun pad naar zelfontwikkeling
  • Theorieën over geluk en welbevinden te vertalen naar de praktijk
  • Gebruik te maken van best-practices op het gebied van Levenshouding
  • Levenshouding vorm te geven op je eigen school
  • Collega’s en ouders te informeren en  inspireren.

Voordelen voor jou en jouw school:

 • Je kunt de kennis en vaardigheden direct in de praktijk inzetten. Je haalt op korte termijn meer resultaten uit de tijd die je als school en als leerkracht in je leerlingen investeert.
 • Tijdens en na de opleiding ben je in staat om Levenshouding toe te passen in de praktijk. Jouw team zal hierdoor op een hoger niveau gaan functioneren. Dit komt uiteindelijk alle kinderen ten goede.
 • Je weet hoe je een groter draagvlak creëert over Levenshouding onder ouders en collega’s.
 • Leerlingen zullen beter in hun vel zitten en goed tot hun recht komen in en buiten de klas.
shutterstock_349704242

Data opleidingsdagen      

 1. Maandag 24 september 2018
 2. Maandag 29 oktober 2018
 3. Maandag 19 november 2018
 4. Maandag 10 december 2018
 5. Maandag 28 januari 2019
 6. Maandag 11 maart 2019
 7. Maandag 8 april 2019
 8. Maandag 27 mei 2019
 9. Maandag 17 juni  2019

Milou Segers
Milou is een bevlogen leerkracht/directielid van de School of Understanding. Met haar master in Sociale Psychologie is ze nieuwsgierig van aard en oprecht geïnteresseerd in gedrag. Als leerkracht is ze gericht op ontwikkeling van de kinderen. Levenshouding en positieve psychologie spelen hierin een belangrijke rol. Zelf is ze hiervan een voorbeeld: Milou’s lijfspreuk is ‘be the change you want to see in the world’. Bij Levanimo is ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de leerlijn op het gebied van levenshouding. Ook verzorgt ze verschillende trainingen, waaronder de Specialisatiemodules, Kenniscolleges en deze jaaropleiding. Daarbij combineert ze graag wetenschappelijke inzichten met best practices.


Gasttrainer: Tijl Koenderink

Tijl is een onderwijsexpert die zich vanuit verschillende kanten bezighoudt met de ontwikkeling en ondersteuning van scholen. Hij startte Novilo, dat zich met name bezighoudt met opleidingen en ondersteuning op het gebied van hoogbegaafdheid. Ook is hij nauw betrokken bij Feniks Talent (voor hoogbegaafde drop-outs) en zette hij zijn eigen innovatieve school op, de School of Understanding in Amstelveen. Tijl heeft zelf een lastige schooltijd gehad, en wil om deze reden het onderwijs nu zo goed mogelijk maken. Dit doet hij onder meer door scholen en leerkrachten te helpen met innovatie.

Foto Milou

Wij zijn druk bezig met het inplannen van de volgende opleidingsgroep. De nieuwe studiegids en data staan z.s.m. op deze site.

Wil je op de hoogte blijven van deze opleiding, laat jouw interesse vast blijken door een mail te sturen naar info@novilo.nl

Back To Top