skip to Main Content

Ben jij leerkracht of begeleider en heb jij zin om je een heel jaar onder te dompelen in de wereld van positieve psychologie en levenshouding? Start dan met de jaaropleiding die helemaal gericht is op levenshouding en positieve psychologie en wordt coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs. 

Wil je jouw leerlingen nóg beter begeleiden, een plek voor hen creëren zodat ze beter tot hun recht komen en kinderen leren dat ze vooral zichzelf mogen zijn? Jij kunt het verschil maken! Kinderen voorbereiden op de toekomst vraagt om meer dan alleen cognitieve ontwikkeling, het vraagt om een focus op Levenshouding. Vraag jij ook wel eens af: Wie ben ik? Waar word ik gelukkig van? Hoe krijg ik meer betekenis in mijn leven? Hoe zet ik mijn talenten in voor een betere wereld? En zou je willen dat je leerlingen zelfbewuster in het leven staan, maar weet je nog niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Maak het verschil!
In deze opleiding werk je niet alleen aan je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar krijg je handvatten om aan de slag te gaan met de persoonlijke ontwikkeling bij kinderen. Door middel van de laatste wetenschappelijke inzichten vanuit de Positieve Psychologie word je meegenomen in de wereld van Levenshouding. Naast een stevige dosis theorie, ligt de focus vooral op het aanleren van vaardigheden en bewustwording van je eigen levenshouding. Met de ontwikkelingen die jij als persoon doormaakt, zul je niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook een voorbeeld zijn voor je omgeving. Dus ben jij klaar om de kinderen daadwerkelijk voor te bereiden op de toekomst, zodat
zij de wereld een betere plek kunnen maken? Schrijf je dan nu in voor onze jaaropleiding Coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs.

Opbouw
De opleiding duurt één jaar en bestaat uit negen opleidingsdagen en vijf verplichte kenniscolleges. De opleidingsgroepen bestaan uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers om te zorgen voor een maximale persoonlijke inbreng en interactie. De opleidingsdagen vinden plaats binnen een tijdsbestek van één schooljaar, in de periode september tot en met juli. De opleidingsdagen starten om 09:30 uur en eindigen om 16:30 uur

Voor leerkrachten en begeleiders die 100% gaan voor ontwikkeling en zelfontplooiing

Als jij meedoet, ben je een van de eerste deelnemers van onze innovatieve opleiding Coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs. Dat betekent dat we veel dingen voor het eerst gaan doen. Hoewel we niet alles van tevoren helemaal kunnen dichttimmeren, levert dit juist ook veel voordelen op: jij kunt tot op zekere hoogte meedenken over de inhoud en de vorm van de opleiding.

Samen zullen we gaan zoeken naar de meest effectieve manier om jouw kennis, vaardigheden en levenshouding tot bloei te laten komen. Ben jij helemaal enthousiast en niet te stoppen? Vind je het leuk om dingen te ontwikkelen en mee te denken over de toepassing van de laatste wetenschappelijke theorieën rondom Positieve Psychologie? Dat kan! Als je belangstelling hebt om mee te bouwen aan de Leerlijn Levenshouding  of Levenshouding verspreiden door heel Nederland, informeer dan even bij de trainer.

Wat levert deze opleiding je op?
Als leerkracht of begeleider ben je in staat om kinderen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling effectief te begeleiden. Na deze opleiding ben in staat om:

  • Kritisch naar je eigen persoonlijke ontwikkeling en levenshouding te kijken
  • Collega’s te helpen groeien om hun volledige potentie te benutten
  • Kinderen te begeleiden op hun pad naar zelfontwikkeling
  • Theorieën over geluk en welbevinden te vertalen naar de praktijk
  • Gebruik te maken van best-practices op het gebied van Levenshouding
  • Levenshouding vorm te geven op je eigen school
  • Collega’s en ouders te informeren en  inspireren.

Voordelen voor jou en jouw school:

 • Je kunt de kennis en vaardigheden direct in de praktijk inzetten. Je haalt op korte termijn meer resultaten uit de tijd die je als school en als leerkracht in je leerlingen investeert.
 • Tijdens en na de opleiding ben je in staat om Levenshouding toe te passen in de praktijk. Jouw team zal  hierdoor op een hoger niveau gaan functioneren. Dit komt uiteindelijk alle kinderen ten goede.
 • Je weet hoe je een groter draagvlak creëert over Levenshouding onder ouders en collega’s.
 • Leerlingen zullen beter in hun vel zitten en goed tot hun recht komen in en buiten de klas.
shutterstock_349704242-300×181

Data & Locatie

De opleiding duurt één jaar en bestaat uit negen opleidingsdagen en vijf verplichte kenniscolleges. De opleiding bestaat uit een 9-tal dagen met tussenpozen van een aantal weken om de gelegenheid tot het maken van opdrachten te krijgen. We starten om 09:30 uur en we stoppen om 16:30 uur.

Zorg ervoor dat je om 09:00 uur aanwezig bent voor een soepele start van de dag. Voor lunch, koffie en thee wordt gezorgd.

Les 1: Intro Pos. Psychologie                      23-09-2019
Les 2: Ontwikkelingspsychologie              28-10-2019
Les 3: Positieve Emotions                           18-11-2019
Les 4: Flow & Management                        03-02-2020
Les 5: Positieve relaties                                09-03-2020
Les 6: Betekenis                                             06-04-2020
Les 7: Prestaties                                             11-05-2020
Les 8: Persoonlijkheidspsychologie           08-06-2020
Les 9: Levenshouding centraal op school  29-06-2020

Data verplichte kenniscolleges – deze zijn van 09.30 – 12:30 uur.

Positieve psychologie – positive emotions   04-11-2019
Positieve psychologie – flow & engagement   25-11-2019
Positieve psychologie – positieve relaties   10 02-2020
Positieve psychologie – betekenis   23-03-2020
Positieve psychologie – prestaties   20-04-2020


Investering
De opleiding kost € 4.750,-. Bij vroege inschrijving en betaling van de gehele investering vóór 1 juni 2019 krijg je een vroegboekkorting van € 750,-. Als beroepsopleiding is deze opleiding vrijgesteld van BTW.

Helaas kan de opleiding niet gefinancierd worden met de lerarenbeurs. Met grote regelmaat wordt het excellentie budget van een school gebruikt voor de financiering van de opleiding.

Locatie:
Novilo B.V.
Europalaan 400
3526 KS Utrecht

(het pand heet ‘Kan-Toren’)
+31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

“Afgelopen jaar heb ik de jaaropleiding Levenshouding mogen volgen. Naast ontzettend veel wetenschappelijk inzicht over positieve psychologie heb ik vooral heel veel praktisch inzicht gekregen in kinderen stimuleren tot het ontwikkelen van hun levenshouding. Bijvoorbeeld in aansturen in gedrag en emotieregulatie.
Ik kan nu veel beter inschatten op welk bewustzijnsniveau ik kinderen kan aanspreken en ze kan stimuleren. Het gaf me ontzettend veel handvaten. Iedereen die met leerlingen werkt zou levenshouding eigenlijk verplicht moeten volgen. De opleiding hield míj daarnaast ook een spiegel voor in waar ik zelf sta in mijn levenshouding en was grote verrijking voor mij in omgang met collega’s en mensen om mij heen.”

Milou Segers
Milou is een bevlogen leerkracht/directielid van de School of Understanding. Met haar master in Sociale Psychologie is ze nieuwsgierig van aard en oprecht geïnteresseerd in gedrag. Als leerkracht is ze gericht op ontwikkeling van de kinderen. Levenshouding en positieve psychologie spelen hierin een belangrijke rol. Zelf is ze hiervan een voorbeeld: Milou’s lijfspreuk is ‘be the change you want to see in the world’. Bij Levanimo is ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de leerlijn op het gebied van levenshouding. Ook verzorgt ze verschillende trainingen, waaronder de Specialisatiemodules, Kenniscolleges en deze jaaropleiding. Daarbij combineert ze graag wetenschappelijke inzichten met best practices.


Gasttrainer: Tijl Koenderink

Tijl is een onderwijsexpert die zich vanuit verschillende kanten bezighoudt met de ontwikkeling en ondersteuning van scholen. Hij startte Novilo, dat zich met name bezighoudt met opleidingen en ondersteuning op het gebied van hoogbegaafdheid. Ook is hij nauw betrokken bij Feniks Talent (voor hoogbegaafde drop-outs) en zette hij zijn eigen innovatieve school op, de School of Understanding in Amstelveen. Tijl heeft zelf een lastige schooltijd gehad, en wil om deze reden het onderwijs nu zo goed mogelijk maken. Dit doet hij onder meer door scholen en leerkrachten te helpen met innovatie.

Foto Milou
Back To Top