skip to Main Content
088 208 0800

Levenshouding

Ben jij leerkracht of begeleider en heb jij zin om je een heel jaar onder te dompelen in de wereld van positieve psychologie en levenshouding? Start dan met de jaaropleiding die helemaal gericht is op levenshouding en positieve psychologie en wordt coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs.

Wil je jouw leerlingen nóg beter begeleiden, een plek voor hen creëren zodat ze beter tot hun recht komen en kinderen leren dat ze vooral zichzelf mogen zijn? Jij kunt het verschil maken! Kinderen voorbereiden op de toekomst vraagt om meer dan alleen cognitieve ontwikkeling, het vraagt om een focus op Levenshouding. Vraag jij ook wel eens af: Wie ben ik? Waar word ik gelukkig van? Hoe krijg ik meer betekenis in mijn leven? Hoe zet ik mijn talenten in voor een betere wereld? En zou je willen dat je leerlingen zelfbewuster in het leven staan, maar weet je nog niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Maak het verschil!
In deze opleiding werk je niet alleen aan je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar krijg je handvatten om aan de slag te gaan met de persoonlijke ontwikkeling bij kinderen. Door middel van de laatste wetenschappelijke inzichten vanuit de Positieve Psychologie word je meegenomen in de wereld van Levenshouding. Naast een stevige dosis theorie, ligt de focus vooral op het aanleren van vaardigheden en bewustwording van je eigen levenshouding. Met de ontwikkelingen die jij als persoon doormaakt, zul je niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook een voorbeeld zijn voor je omgeving. Dus ben jij klaar om de kinderen daadwerkelijk voor te bereiden op de toekomst, zodat
zij de wereld een betere plek kunnen maken? Schrijf je dan nu in voor onze jaaropleiding Coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs.


Dit is een college of opleiding van Feli-X en gaat over levenshouding. Alhoewel het erg zinvol is om met hoogbegaafde kinderen aan levenshouding te werken, richten we ons niet specifiek op hoogbegaafdheid.
Wil je meer weten over hoe je levensles kunt geven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week een gratis levensles die je meteen kunt toepassen!

Als jij meedoet, ben je een van de eerste deelnemers van onze innovatieve opleiding Coördinator Levenshoudingsgericht onderwijs. Dat betekent dat we veel dingen voor het eerst gaan doen. Hoewel we niet alles van tevoren helemaal kunnen dichttimmeren, levert dit juist ook veel voordelen op: jij kunt tot op zekere hoogte meedenken over de inhoud en de vorm van de opleiding.

Samen zullen we gaan zoeken naar de meest effectieve manier om jouw kennis, vaardigheden en levenshouding tot bloei te laten komen. Ben jij helemaal enthousiast en niet te stoppen? Vind je het leuk om dingen te ontwikkelen en mee te denken over de toepassing van de laatste wetenschappelijke theorieën rondom Positieve Psychologie? Dat kan! Als je belangstelling hebt om mee te bouwen aan de Leerlijn Levenshouding  of Levenshouding verspreiden door heel Nederland, informeer dan even bij de trainer

Opbouw
De opleiding duurt één jaar en bestaat uit negen opleidingsdagen en vijf verplichte kenniscolleges. De opleidingsgroepen bestaan uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers om te zorgen voor een maximale persoonlijke inbreng en interactie. De opleidingsdagen vinden plaats binnen een tijdsbestek van één schooljaar, in de periode september tot en met juli. De opleidingsdagen starten om 09:30 uur en eindigen om 16:30 uur

Voor leerkrachten en begeleiders die 100% gaan voor ontwikkeling en zelfontplooiing

Wat levert deze opleiding je op?

Als leerkracht of begeleider ben je in staat om kinderen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling effectief te begeleiden.

Na deze opleiding ben in staat om:

 • Kritisch naar je eigen persoonlijke ontwikkeling en levenshouding te kijken
 • Collega’s te helpen groeien om hun volledige potentie te benutten
 • Kinderen te begeleiden op hun pad naar zelfontwikkeling
 • Theorieën over geluk en welbevinden te vertalen naar de praktijk
 • Gebruik te maken van best-practices op het gebied van Levenshouding
 • Levenshouding vorm te geven op je eigen school
 • Collega’s en ouders te informeren en  inspireren.

Voordelen voor jou en jouw school:

 • Je kunt de kennis en vaardigheden direct in de praktijk inzetten. Je haalt op korte termijn meer resultaten uit de tijd die je als school en als leerkracht in je leerlingen investeert.
 • Tijdens en na de opleiding ben je in staat om Levenshouding toe te passen in de praktijk. Jouw team zal  hierdoor op een hoger niveau gaan functioneren. Dit komt uiteindelijk alle kinderen ten goede.
 • Je weet hoe je een groter draagvlak creëert over Levenshouding onder ouders en collega’s.
 • Leerlingen zullen beter in hun vel zitten en goed tot hun recht komen in en buiten de klas.

Data & Locatie

We starten om 09:30 uur en we stoppen om 16:30 uur.

Zorg ervoor dat je om 09:00 uur aanwezig bent voor een soepele start van de dag. Voor lunch, koffie en thee wordt gezorgd.

Lesdagen:

Les 1: Intro Positieve Psychologie 01-10-2020
Les 2: Ontwikkelingspsychologie 29-10-2020
Les 3: Positieve Emoties 26-11-2020
Les 4: Flow & Management 17-12-2020
Les 5: Positieve relaties 28-01-2021
Les 6: Betekenis 04-03-2021
Les 7: Prestaties 01-04-2021
Les 8: Persoonlijkheidspsychologie 22-04-2021
Les 9: Levenshouding centraal op school 10-06-2021

Let op: deze data zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

Kosten

De opleiding kost € 4.750,-. Bij vroege inschrijving en betaling van de gehele investering vóór 1 juni 2020 krijg je een vroegboekkorting van € 750,-. Als beroepsopleiding is deze opleiding vrijgesteld van BTW.

Helaas kan de opleiding niet gefinancierd worden met de lerarenbeurs. Met grote regelmaat wordt het excellentie budget van een school gebruikt voor de financiering van de opleiding.

Locatie:

Novilo B.V.
Europalaan 400
3526 KS Utrecht

(het pand heet ‘Kan-Toren’)
+31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren.

Heleen Iordens

Heleen Iordens is trainer in levenshouding en innovatie bij Novilo en Feli-X. Daarnaast is ze o.a. yogadocente en moeder van drie jonge kinderen. Na de pabo, een master tot gedragsspecialist en een geweldige wereldreis, werd ze leerkracht op een school voor natuurlijk leren. De school had als pijlers; systemisch werken, NLP en oplossingsgericht werk, zodoende nam “levenshouding” een grote plek in, in haar onderwijs.

Vol passie en idealen heeft zij deze innovatieve school mee helpen opbouwen. Ze deelt haar opgedane inzichten graag met anderen, omdat ze aan den lijve ondervonden heeft hoe waardevol het is om je levenshouding te ontwikkelen: niet alleen voor kinderen, maar ook voor jezelf.


Gasttrainer:

Tijl Koenderink

Tijl is een onderwijsexpert die zich vanuit verschillende kanten bezighoudt met de ontwikkeling en ondersteuning van scholen. Hij startte Novilo, dat zich met name bezighoudt met opleidingen en ondersteuning op het gebied van hoogbegaafdheid. Ook is hij nauw betrokken bij Feniks Ontwikkelingsbegeleiding (voor hoogbegaafde drop-outs) en zette hij zijn eigen innovatieve school op, de School of Understanding in Amstelveen. Tijl heeft zelf een lastige schooltijd gehad en wil om deze reden het onderwijs nu zo goed mogelijk maken. Dit doet hij onder meer door scholen en leerkrachten te helpen met innovatie.

Afgelopen jaar heb ik de jaaropleiding Levenshouding mogen volgen. Naast ontzettend veel wetenschappelijk inzicht over positieve psychologie heb ik vooral heel veel praktisch inzicht gekregen in kinderen stimuleren tot het ontwikkelen van hun levenshouding. Bijvoorbeeld in aansturen in gedrag en emotieregulatie.
Ik kan nu veel beter inschatten op welk bewustzijnsniveau ik kinderen kan aanspreken en ze kan stimuleren. Het gaf me ontzettend veel handvaten. Iedereen die met leerlingen werkt zou levenshouding eigenlijk verplicht moeten volgen. De opleiding hield míj daarnaast ook een spiegel voor in waar ik zelf sta in mijn levenshouding en was grote verrijking voor mij in omgang met collega’s en mensen om mij heen.

Back To Top