skip to Main Content
088 0200 300

Een persoonlijke mijlpaal!

Hallo allemaal,

Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad, waarin jullie helemaal opgeladen zijn voor het laatste stukje schooljaar!

Voor mijzelf nu ook een mijlpaal: onze oudste dochter Sarah is voor haar eerste wendag naar de basisschool gegaan. Heel bijzonder om even aan de andere kant van het hek te staan kijken hoe je kleine gup dan groot wordt!

Verder ook nog spannend nieuws dat steeds dichterbij komt: Een nieuw boek! Samen met Roland Louwerse, die ook het grootste deel van het (her)schrijfwerk heeft gedaan voor ‘de 7 Uitdagingen’, heb ik me gewaagd aan het lastigste en meest controversiële onderwerp in het onderwijs: Motivatie. Zoals jullie van ons gewend zijn is het een lekker te lezen boek dat helder uiteenzet wat het probleem is en vervolgens met concrete oplossingen komt. Waarschijnlijk krijgen jullie in de volgende nieuwsbrief al een voorproefje van de eerste hoofdstukken en hopelijk een definitieve lanceerdatum!

Een prachtige bron met ongelofelijk veel informatie is de website van het SLO: Talent stimuleren:
Hierop staan alle modellen uitgelegd, adviezen voor materialen en eigenlijk teveel om op te noemen!
Zoals altijd,
Breng het beste naar boven in jezelf,
  en in elkaar

Namens het team van Novilo,

Tijl Koenderink

Tips van ons

In de social media hebben we gevraagd wat mensen graag in de nieuwsbrief zouden zien. Er kwamen toen o.a. verzoeken om inhoudelijke tips. Op dat moment realiseerden we ons dat onze trainingssite wellicht wat meer onder de aandacht gebracht mag worden. Op http://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. In het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld automatiseren, ‘stampwerk’, grenzen stellen, en nog veel meer aan de orde gekomen.

Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag!

Wedstrijd

We hebben behoorlijk wat tips gehad over (vermeend) ADHD en hoogbegaafdheid!

De winnaar van deze wedstrijd wordt z.s.m. bekend gemaakt.
Het nieuwe onderwerp is  schrijven/handschrift (en dan vooral in combinatie met hoogbegaafdheid). Heb je hier tips over? Geef dit dan voor 15 juni door via https://novilo.wufoo.com/forms/tips-voor-ons/ en maak kans op de videotraining ‘omgaan met talent bij tieners’!Denk eraan dat je zorgt dat in het vakje ‘onderwerp’ ‘schrijven’ staat.
Wel willen we graag zoveel mogelijk informatie. Alleen ‘doe dit of dat’ is voor ons niet zo relevant. Wat gebeurde er toen je jouw tip toepaste? Waaraan merkte je dat het werkte? Waarom heb je zoveel aan dat boek of die site gehad?
We zijn heel benieuwd!

Training voor volwassenen

De eerste versie van onze training voor volwassenen is bijna afgerond. De reacties zijn erg positief!

De volgende staat alweer in de startblokken, de data zijn al gepland. Meer informatie kun je vinden via https://www.novilo.nl/basisonderwijs/bo-training/234-goed-tot-je-recht

Er komt nog een kortingsactie. Houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten!

Gezocht: V.O.-leerlingen die mee willen doen aan een bachelor-onderzoek!

Rosa Stikkelman doet onderzoek naar het verschil tussen hoogbegaafden die aangepast onderwijs hebben genoten en hoogbegaafden die regulier onderwijs hebben gevolgd. Maar wat vooral opvalt: ze doet dit onderzoek n.a.v. de ervaringen van de leerlingen, niet op basis van de resultaten! Een onderzoek naar ons hart, waarbij vooral gekeken wordt naar of het kind goed in zijn/haar vel zit in het onderwijs! Ken je iemand die wil meedoen of wil je gewoon graag meer lezen over haar onderzoek? Zie dan deze link:

https://docs.google.com/document/d/1A0uRRbAQFQ4vRMu5Ow7agnlL5_MpHCrsNAO3V-NRtzM/edit?usp=sharing

Komende open training van Novilo

De volgende kennismodule van Novilo is op 29 mei. ‘s Ochtends wordt er meer verteld over kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong, door R. de Deugd. In de middag staat het onderwerp ‘De omgeving van het B.O.-kind/communiceren’ op het programma, gedoceerd door J. Jongeleen.De ochtend is helaas al helemaal vol, voor de middag is er nog wel plek!

Voor het volledige overzicht van alle open trainingen, zie onze gehele agenda: https://www.novilo.nl/agenda/range.listevents/-

Opleiding Talentbegeleider 2013-2014

De inschrijvingen voor onze jaaropleiding Talentbegeleider, die na de zomervakantie weer van start gaat, gaan hard! Elke week komen er nieuwe aanmeldingen bij. Wees er dus snel bij als je graag meedoet met deze opleiding. Je kunt ook vrijblijvend een plekje reserveren!

Zie onze website voor meer informatie: https://www.novilo.nl/opleiding .

Deel jij onze droom?

Passend onderwijs voor iedereen. Dat is waar wij naar streven. Helaas geldt passend onderwijs nog niet voor iedereen. De cognitief getalenteerde leerlingen worden in dit plaatje voor het gemak soms ‘vergeten’. Vivienne Nooij doet daarom mee aan het initiatief ‘mijn droom voor ons land’. Zo hoopt ze het nieuwe koningspaar ervan te overtuigen dat ook de slimste kinderen in dit land behoefte hebben aan passend onderwijs.Deel jij deze droom? Zie voor meer informatie de volgende link:https://docs.google.com/document/d/1xF6FqUCO64_innep_6_uVHGHh0PxuyRD7mPdKcICH8k/edit?usp=sharing

Quote van de week

“Be a first rate version of yourself, not a second rate version of someone else.”- Judy Garland

Back To Top