skip to Main Content
088 208 0800

Eerste Novilo prentenboek voor kinderen

Beste lezer,

Vorige week heb ik een gesprek gehad op het ministerie van OCW om te praten over de thema’s excellentie en hoogbegaafdheid. Wat me opviel is, dat binnen OCW extreem veel kennis aanwezig is over zowel de theorie als de praktijk aangaande talentonderwijs. Ze weten echt waar ze het over hebben. Waar voorstellen en eindconclusies er soms wat ongenuanceerd uitkomen, zijn deze zeker weldoordacht. Hun denkwijzen en achtergronden zouden ze alleen beter kunnen communiceren.

We hebben het concreet gehad over zaken als thuisonderwijs, ouderbijdrage voor HB-afdelingen, ‘breder kijken dan IQ en cijfers’ en de zorg voor uitvallers. Het meest uitgebreid hebben we het gehad over de mogelijkheid om scholen daadwerkelijk handelingsplicht op te leggen ten aanzien van begeleiding van getalenteerde leerlingen. Dit betekent dat bij onvoldoende begeleiding een school zichzelf handelingsverlegen kan verklaren of verklaard kan worden. Daarna kan vanuit zorgbudgetten een antwoord gevonden worden. Zoals je je wellicht kunt voorstellen, is dit lastiger dan op het eerste gezicht lijkt. Uiteindelijk moet de rekening bij iemand terecht komen…

We hebben afgesproken regelmatig dit soort ‘sparringsessies’ te houden. Dus mocht je ideeën hebben? Blijf ze vooral mailen! Wij nemen ze serieus en gebruiken ze in deze sessies.

Daarnaast presenteren we met trots onze nieuwe webshop! Om hem gelijk te testen en te horen wat je ervan vindt, geven we je als trouwe volger nu deze week 10% korting op alle producten, workshops en trainingen die we op onze webshop aanbieden. Gebruik deze couponcode bij de bestelling en de korting wordt verwerkt! Couponcode: 13-nbl-10

http://shop.novilo.nl

Het laatste nieuws is ons geheime interne project wat nu voor het eerst het daglicht gaat zien: Een prentenboek om aan kinderen ‘de 7 Uitdagingen’ uit te leggen aan de hand van het verhaal van de Cheetah! We zijn nu hard aan het werk om te zorgen dat jullie het boek nog vóór december beschikbaar hebben! Houd je mailbox in de gaten. Misschien gaat het boek volgende week al in de voorverkoop! Een kleine sneak preview van een van de bladzijdes uit het boek: 

Mocht je het verhaal van de Cheetah nog niet gezien hebben: Filmpje Tijl Koenderink vertelt over de Cheetah

Tot zover deze week,

Breng het beste naar boven in jezelf,

en in elkaar!
Tijl Koenderink


Workshops 


Op een 30-tal woensdagen in het komende jaar geven we workshops over allerhande zeer interessante onderwerpen. De eerstvolgende is Workshop Introductie Coachingsvaardigheden

In deze les over coaching voor studenten van Novilo en andere geïnteresseerden wordt stil gestaan bij de rol van coaching in het begeleiden van getalenteerde leerlingen en hun opvoeders en begeleiders. In deze les staat Arjan van Dijk stil bij de essentie van coaching. Waarin onderscheidt coaching zich van vele andere methodieken van begeleiding? Wat is de meerwaarde van de coachingsmethodiek voor begeleiding? Wat maakt coaching zo geschikt voor talentbegeleiding?

Via deze link kun je je inschrijven.

Novilo werkt nauw samen met het CCL (Centrum voor Creatief Leren, zie http://centrumvoorcreatiefleren.nl/ voor meer informatie), een stichting die zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden van vastgelopen hoogbegaafden. We vinden het jammer dat een dergelijke plek nodig is, maar we zijn ook heel blij dat er mensen zijn die dit werk doen. Omdat we volledig achter hun aanpak staan gaan we een paar keer per jaar vrijblijvend langs met een aantal mensen van Novilo.

Via deze link kun je je inschrijven.

Een kleine greep uit de overige Workshops. Al deze Workshops worden gegeven op onze lokatie in Utrecht. Via onze webshop kun je je voor deze Workshops inschrijven.

Wil je een compleet overzicht en de mogelijkheid je hiervoor in te schrijven? Dat kan nu via onze nieuwe Webshop.

Klik hier om je in te schrijven voor een Workshop.


Unieke nieuwe specialisatie opleiding!


In de vorige Nieuwsbrief hebben we onderstaande oproep gedaan. We hebben hierop vele enthousiaste reacties gekregen. Door privé-omstandigheden van Wil moeten we jullie het complete programma en de startdatum nog even schuldig blijven. Echter onze motivatie voor deze specialisatiemodule blijft onverminderd! De plaatsen zijn beperkt en voor-inschrijvers krijgen voorrang! Bij een (te) groot aantal deelnemers zullen we overwegen de training twee keer aan te bieden. De komende weken zal het programma zijn concrete vorm gaan aannemen en worden jullie vanzelfsprekend op de hoogte gehouden.

Voor degene die het de vorige keer gemist hebben:

Vorig jaar hebben we Wil van Rijn uitgenodigd om een Kennismodule te geven over schrijven en motorische ontwikkeling bij (getalenteerde) kinderen. De reacties hierop waren zo positief dat we in overleg met Wil hebben besloten hier een langer specialisatietraject van te maken. Om aan te geven hoe enthousiast we zijn over de kennis en kwaliteit van Wil: Tijl brengt zijn dochter voor begeleiding ook naar Wil!

Specialisatiemodule ‘Motorische Remedial Teaching’ 

Vaak weten ouders en leerkrachten niet wat te doen met een kind dat te kampen heeft met motorische problemen. Of hebben ze niet duidelijk voor ogen dat schijnbaar ongerelateerde problemen zoals; onhandigheid, concentratieproblemen, moeite met lezen, allemaal te maken kunnen hebben met een verstoorde motorische ontwikkeling. Deze achterstand kan resulteren in leer- en sociaal emotionele problemen.

Deze driedaagse opleiding geeft inzicht in de motorische ontwikkeling van het opgroeiende kind. Goed inzicht betekent dat er vanuit een goede screening gediagnosticeerd kan worden. Van daaruit kan een op maat gesneden handelingsplan worden opgesteld.

Omdat de plaatsen beperkt zijn en we jullie ruimschoots van te voren de gelegenheid willen geven tot inschrijving, kunnen jullie nu vast je interesse laten blijken. Als je je via dit formulier voor-inschrijft, krijg je, wanneer de module officieel gepubliceerd wordt, 25% korting en voorrang bij de inschrijving.

De module zal in het voorjaar van 2014 gaan plaatsvinden in onze trainingsruimte in Utrecht.

Nogmaals: De toekomstige deelnemers die onderstaand formulier invullen, krijgen straks voorrang bij de definitieve inschrijving! Geef hier je interesse aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

https://novilo.wufoo.com/forms/interesse-specialisatie-modules-novilo/


‘Master’ Opleiding Talentbegeleider


Na vele inschrijvingen van zeer geïnteresseerde deelnemers, zijn de intake gesprekken begonnen. Mooi om te zien dat zovelen zich nog verder willen bekwamen in ons vakgebied om onze kinderen beter te begeleiden en ons educatief systeem naar een hoger level te tillen. We krijgen zeker een zeer gemotiveerde groep deelnemers bij elkaar en zullen dan ook begin 2014 starten met deze opleiding. Ben je geïnteresseerd en heb je je nog niet ingeschreven? Via onderstaande link kun je je interesse aangeven. We bellen je daarna zo spoedig mogelijk voor een intake gesprek.

http://bit.ly/mastertalentbegeleider


Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO


Op dit moment extra opleidingen gepland wegens groot succes! Wil je deelnemen? Schrijf je snel in!

Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het BO: Inschrijven SBO

Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het VO: Inschrijven SBO

Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. In deze tijd leer je wat de uitdagingen zijn van deze leerlingen, hoe dit te vertalen naar je klassenmanagement, hoe het een plek te geven in je beleid en vervolgens hoe dit proces in je school te implementeren. Een succesvolle samenwerking met snel vollopende groepen!

Back To Top