skip to Main Content
088 0200 300

Ervaring opleidingsdeelnemer: “Buiten de gebaande paden!”

”We zijn inmiddels over de helft van het opleidingstraject en ik raak er maar niet over uitgepraat (en geleerd). Novilo keert hoogbegaafdheid binnenstebuiten, alle aspecten die ermee samenhangen worden belicht en uitgediept. Ik kan naar wens mijn kennis specificeren en verdiepen op onderwerpen die binnen mijn eigen interessegebied liggen. De kenniscolleges, de videoportal en die enorm lange, heerlijke boekenlijst zijn daar voorbeelden van. Alle kennis en informatie waarover Novilo beschikt wordt met me gedeeld en ik mag er naar hartenlust in rondzwemmen en meenemen wat voor mij van belang is.”

Aan het werk tijdens een opleidingsdag

Door: Daphne van Driel, opleidingsdeelnemer Talentbegeleider basisonderwijs

Pionieren
Novilo pioniert naar mijn idee op het gebied van hoogbegaafdheid door ook in hun opleiding op te nemen wat (nog) niet wetenschappelijk bewezen is maar in de praktijk wel effectief is gebleken. Ze durft daarmee de wetenschap vooruit te gaan en creëert zo draagvlak voor voor mogelijk onderzoek. Dat vind ik lef hebben… Buiten de gebaande paden durven gaan!

Eigen regie
Ik kan zo veel uit de opleiding halen als ik zelf wil en door Marianne (onze trainer) voel ik me ook gemotiveerd om dat te doen. Haar feedback en trainingen ervaar ik als vakbekwaam, opbouwend, proces gericht en stimulerend. Wanneer je aangeeft dat je graag iets anders zou willen, bijvoorbeeld een andere werkwijze of opbouw van de les, dan pakt ze dat direct op in haar volgende training. De bijeenkomsten zijn opgebouwd aan de hand van de kennis die jezelf ook opdoet tijdens de studie. Het is leuk om dat te merken wanneer je de boeken aan het lezen bent.

Voor de hele klas!
Wat ik ook prettig vind is dat veel informatie niet alleen bruikbaar en toepasbaar is voor hoogbegaafde kinderen maar ook voor de rest van de koters in m’n klas. Dat maakt het geheel heel praktisch. Dus… om een lang verhaal kort te maken: ik voel me hier helemaal thuis!

Back To Top