skip to Main Content
088 208 0800

Femke Hovinga spreekt tijdens het Novilo Congres 2020. Zij verzorgt een sessie tijdens de Congresdag op 30 oktober. Meer informatie over de inhoud van de sessie en Femkes biografie, lees je hieronder.

Novilo Congresdag
Vrijdag 30 oktober
Sessie
Ronde 2

De verschillen in hoogbegaafdheid: leren voor 130-210 IQ
Tijdens deze workshop komen de overeenkomsten verschillen tussen hoogbegaafdheid (IQ 130+) & hyperhoogbegaafdheid (IQ 145+) uitgebreid aan bod. Vanuit wereldwijd onderzoek en natuurlijk vanuit de praktijk belichten we de inzichten die er tot nu toe zijn. Aan bod komen de verschillende niveaus van begaafdheid, intensiteit & prikkelgevoeligheid en de ontwikkelstappen die kunnen verschillen in deze doelgroep.

Je gaat naar huis met veel nieuwe inzichten en een aantal praktische tips. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor je eigen vragen.

Bekijk het gehele programma van het Congres

Femke Hovinga

Femke was zes jaar oud en behoorlijk ongelukkig toen zij zichzelf beloofde om, als ze later groot was, iets te doen voor hoogbegaafde kinderen zoals zij. Maar het liep anders… Eerst studeerde Femke journalistiek, gevolgd door bedrijfskunde en wat jaren werk. En toen was ze toch eindelijk ‘groot genoeg’! Femke volgde de opleiding tot talentbegeleider bij Novilo en specialiseerde in hyperhoogbegaafde (145+ IQ) kinderen en volwassenen. Bij Talentissimo geeft ze lezingen en workshops voor hyperhoogbegaafden van 4-99 jaar. Daarnaast houdt ze zich bezig met het ontwikkelen van IQ-testen voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen bij SCALIQ en helpt ze hoogbegaafde volwassenen op hun weg naar werk bij recruitmentbureau InterIQ. Ze leeft volgens het motto: “Be the person you needed when you were younger”

Back To Top