skip to Main Content
088 208 0800

Fijne feestdagen!

Beste lezer,

Tegen het einde van het jaar ben ik altijd een beetje reflectief. Onder andere denk ik dan terug aan de afgelopen tien jaar als ondernemer. Wat ik ontzettend gaaf vind, is dat ik intussen zoveel voor mensen kan betekenen. Ik ben nooit begonnen om alleen maar geld te verdienen. Ik heb altijd een missie gehad om mensen te helpen. Het mooie is dat ik dat nu dubbel kan doen. Op elke dag dat ik werk, mag ik mensen positief beïnvloeden om meer met hun eigen talenten te doen en met de talenten van de mensen die ze begeleiden. Hiermee hebben we in het afgelopen jaar alleen al letterlijk honderden scholen en duizenden leerkrachten en ouders kunnen helpen.Daarbovenop kunnen we ook veel directer dingen doen. In het afgelopen jaar hebben we vele onderwijspioniers, leerkrachten, ouders en kinderen zonder vergoeding kunnen helpen met onze trainingen, producten en begeleiding. Dit zeg ik niet om indruk te maken, maar om te benadrukken dat het niet uitmaakt waar je begint of wat je nu doet: Het is mogelijk om veel te betekenen voor anderen! Ik had elf jaar geleden, depressief zittend op mijn kamer, echt niet durven hopen dat ik ooit in staat zou zijn zoveel te weeg te brengen.

Dan nog het laatste nieuws en de stand van zaken met betrekking tot onze eerste groep voor de gevorderden opleiding. Deze zit vol! Ook staat intussen vast wie voor deze eerste groep de drie co-trainers worden. Ik ben super trots dat ik deze drie toppers, waarvan het al een eer is om los training van te mogen krijgen, als mijn mede-trainers mag voorstellen. Judith Jongeleen (psychosociaal werk, projectleider Leonardo, senior trainer Novilo), Marianne van Zetten (leerkracht Leonardo, Training en productontwikkelaar bij Novilo) en Xandra van Hooff (specialist HSP/HB, REC-4, gedragsproblemen).

Daarnaast met dank aan Roos geheel in de stijl van deze periode: Een cheetah kerstkleurplaat!

Tot zover deze week, heel fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2014!

Breng het beste naar boven in jezelf,
   en in elkaar!

Tijl Koenderink


GOEDE DOELEN ACTIE


Inmiddels een aantal goede doelen bezocht. Dank aan iedereen die een formulier heeft ingevuld! In de komende weken maken we bekend welke andere doelen we gaan bezoeken.
Zo komen de boeken zeker op de juiste plekken terecht! Dank jullie wel!


EXTRA ingelaste Workshop Introductie Coachingsvaardigheden


Wil jij?
-Verdieping in jouw begeleidersvaardigheden
-Een steun zijn voor ouders, leerkrachten en kinderen met vragen en problemen
-Activerend begeleiden en weerstanden ombuigen naar oplossingsgerichtheid
-Coachingsprincipes toepassen om talentbegeleiding vorm te geven in de praktijk

Aanmelden voor deze extra kennismodule of specialisatie kan via de gangbare weg voor studenten en via onderstaande link.
https://novilo.wufoo.com/forms/inschrijving-specialisatie-module-coaching/

Wil je je plaats direct gegarandeerd hebben? Schrijf je dan in via de webshop:
http://shop.novilo.nl/product/workshop-coachingsvaardigheden/


Kennismodules / workshops


Al deze Workshops worden gegeven op onze lokatie in Utrecht. Via onze webshop kun je je voor deze Workshops inschrijven.

Wil je een compleet overzicht en de mogelijkheid je hiervoor in te schrijven? Dat kan nu via onze nieuwe Webshop.
Klik hier om je in te schrijven voor een Workshop.


Specialisatie Motorische Remedial Teaching 


De module start op 20 februari 2014. Voor die tijd is er nog een kennismodule / workshop op woensdag 5 februari. Hier kun je je nog voor inschrijven.
Bekijk de studiegids op onze website en schrijf je in voor deze zeer interessante nieuwe driedaagse module! Schrijf je direct in via deze link of

Klik hier voor de studiegids!


Nieuw Boek! Talent-Vaardig van Yvonne Buijsen


Onlangs is de methode Talent-Vaardig verschenen. Deze methode is geschreven door Yvonne Buijsen-Duran van Praktijk Hoogbegaafd Roosendaal (Oud-student van Novilo) en is bedoeld voor iedere professional die met (hoog)begaafde kinderen werkt.

De methode combineert de theorie van de executieve functies met die van de 7 uitdagingen (Tijl Koenderink) en de interne factoren (factoren die van invloed kunnen zijn op het welbevinden en het cognitief functioneren van het kind in allerlei situaties). Hierbij leert het kind de executieve functies verder te ontwikkelen, waardoor deze ontwikkeling meer parallel zal gaan lopen aan de versnelde cognitieve ontwikkeling en zij elkaar kunnen ondersteunen. Het kind kan zich beter staande houden in de maatschappij, doelen aangaan / bereiken en het aansturende gedrag zal hierbij een positieve rol spelen. Hierdoor komt het kind niet alleen beter in zijn vel te zitten, maar is het ook beter in staat om de talenten ook daadwerkelijk te benutten en tot uiting te laten komen.

In deze methode wordt sterk rekening gehouden met de bijzondere karaktereigenschappen en leervaardigheden van de hoogbegaafde kinderen. Daarnaast is de coachende rol die de begeleider aan moet nemen afgestemd op de specifieke begeleidingsbehoefte van het hoogbegaafde kind, zodat de kans op succes vele malen groter is.

De methode is bruikbaar als coach / begeleider in één op één situaties, maar geeft ook diepgang in de begeleiding binnen een plusklas. Verder is de methode praktisch opgesteld en daardoor makkelijk stap voor stap te gebruiken.

http://shop.novilo.nl/product-categorie/basisonderwijs/boeken/


Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO


Op dit moment extra opleidingen gepland wegens groot succes! Wil je deelnemen? Schrijf je snel in!

Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het BO: Inschrijven SBO
Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het VO: Inschrijven SBO

Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. In deze tijd leer je wat de uitdagingen zijn van deze leerlingen, hoe dit te vertalen naar je klassenmanagement, hoe het een plek te geven in je beleid en vervolgens hoe dit proces in je school te implementeren. Een succesvolle samenwerking met snel vollopende groepen!


Kerstkamp Peers2Play


In een blokhut bij Arnhem gaan we deze kerstvakantie weer een kamp organiseren voor hoogbegaafde kinderen van 9 jaar en ouder.

Zaterdag 28 december t/m dinsdag 31 december zijn de kinderen van harte welkom. We gaan uiteraard met z’n allen een kerstdiner samenstellen (samen recepten bedenken, inkopen doen en zelf koken). We gaan naar het Openluchtmuseum om de oudhollandse winterpretsfeer te proeven en te schaatsen. We proberen iets met roofvogels te doen die vlakbij wonen. ‘Die hards’ mogen een oudjaarsduik maken in de plas naast de blokhut. We gaan spellen spelen, knutselen, chillen… En de kinderen mogen zelf ook dingen inbrengen om te doen, dus het programma is niet helemaal vol gepland. De prijs voor kinderen met een MJK is 45 euro, zonder MJK komt de entree van het Openluchtmuseum erbij (tot 12 jaar 10,27 euro, 13 en ouder 15,30 euro). Opgeven kan door een mail te sturen aan: monique.s12@gmail.com De begeleiding bestaat vooralsnog uit: Barbara (orthopedagoog), Ingrid (ABA begeleider), Mireille (docent in opleiding), Monique (specialist in gifted education), Richard (scoutingman)


Congres SBO ism Novilo


5 en 6 februari organiseert het SBO ism Novilo een congres: Talent leren excelleren!
Via het SBO kun je je inschrijven: http://www.sbo.nl/onderwijs/talent-leren-excelleren/


Tips op vernieuwde website www.hoogbegaafd.com!


Op http://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. Onderwerpen van de afgelopen weken:

  • Prioriteiten
  • Kerndoelen
  • Communiceren naar ouders
  • Slim belonen
  • Motiveren door beloning

Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag via info@novilo.nl!

Back To Top