skip to Main Content
088 208 0800

Als ervaren Talentbegeleider weet je hoe belangrijk het is dat hoogbegaafde kinderen de specifieke begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Wil jij je begeleidingsvaardigheden verdiepen, zodat jij ook de vastgelopen of dubbel bijzondere hb’ers adequater kunt begeleiden? Wil jij ook verder leren op het gebied van talentbegeleiding en in een kleine groep met gelijkgestemden de diepte in gaan? Dan is dit jouw opleiding!

Hoe begeleid je een getalenteerd kind indien zijn ontwikkeling stagneert? Hoe ga je om met een kind dat op verschillende gebieden een andere ontwikkeling doormaakt? Het enerzijds voorloopt, maar op een ander gebied achterblijft. Hoe begeleid je kinderen met leer- en/of gedragsproblemen of twice exceptional problematiek? En hoe ga je om met kinderen die in levenshouding vastlopen? Om juist deze leerlingen te begeleiden heeft Novilo deze gevorderdenopleiding opgezet.

Deze gevorderden opleiding groepsvariant is bedoeld voor professionals die in het onderwijs veelal werken met groepen getalenteerde kinderen, en die hun kennis en vaardigheden willen verdiepen. We spreken mensen aan die vanuit een breder perspectief/integrale visie willen werken en juist hun persoonlijke aanpak als leidend willen laten gelden.

Wat levert deze opleiding je op?

De opleiding bestaat uit een intensieve periode van onderzoeken, studeren en creëren. Na deze periode heb je een hoger niveau bereikt op het gebied van het begeleiden van bovengemiddeld getalenteerde kinderen en de problematiek en mogelijkheden die hiermee gepaard gaan. Je bent in staat de ‘moeilijkere’ zaken te begeleiden en beter in kaart te brengen.

Je kunt leerlingen voorbij ‘niet meer in de problemen’ begeleiden naar ‘floreren’.

De opbouw van de opleiding:

De opleidingsdagen zijn gepland in één jaar, je hebt daarna nog de mogelijkheid tot een uitloop om eventuele opdrachten af te ronden, en modules en/of colleges te volgen. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers om te zorgen voor een maximale persoonlijke inbreng en interactie. Voor elke opleidingsgroep geldt dat er voldoende deelnemers moeten zijn.

Vereiste om te kunnen deelnemen is aantoonbare praktijkervaring of een afgeronde opleiding Talentbegeleider, ECHA, Specialist Begaafdheid SE/ZOO of Master SEN met focus op hoogbegaafdheid. Heb je vragen over de aansluiting van je achtergrond, niveau of ervaring, neem dan contact op via info@novilo.nl of bel 088-2080800.

Studiegids

Download de studiegids voor de indeling van de opleidingsdagen en verdere informatie zoals o.a. begeleiding, studiemateriaal en studiebelasting.

Digitale leeromgeving

Je ontvangt als onderdeel van de opleiding toegang tot het online deelnemersportaal. In deze portal vind je diverse zaken als: studieblokken per dag, handouts, follow-ups, tijdens dagen gebruikte materialen en informatie te vinden. Verder vind je er een link naar ons videoportal met opgenomen kenniscolleges.

Leerdoelen

Je bent in staat om de meer complexe problematiek in kaart te brengen en om leerlingen werkelijk verder te brengen: voorbij het punt van ‘niet meer in de problemen’. Je gaat leerlingen tot bloei laten komen.

Tijdens de opleiding bouw je een groot netwerk van professionals op om op niveau mee te sparren. Binnen deze opleiding hebben we verschillende keren gezien dat de deelnemers een hechte groep vormen die – ook na afronding – nauw betrokken blijft bij elkaar, bij alle ontwikkelingen in het werkveld en bij Novilo. Samen maken we de wereld een beetje beter voor hoogbegaafde kinderen.

Je gaat individuele kinderen nog beter kunnen begeleiden, hebt kennis van disharmonische profielen en dubbel bijzondere kinderen. 

Data & Locatie

De centrale opleidingsdagen en specialisatiemodules vinden plaats op onze cursuslocatie te Utrecht. De meeste kenniscolleges en masterclasses worden online gehouden, op een aantal uitzonderingen na die ook op de locatie in Utrecht of op kantoor in Amsterdam worden gegeven. Dit staat bij de desbetreffende kenniscolleges en masterclasses aangegeven op de website.

De opleiding bestaat uit 5 intensieve opleidingsblokken van twee aaneengesloten dagen. De opleidingsdagen starten om 09:30 uur en eindigen om 16:30 uur. Novilo zorgt voor lunch, koffie en thee.

Start november 2022 | Utrecht (VOL)

Module 1: 17/11/2022 & 18/11/2022
Module 2: 26/01/2023  & 27/01/2023
Module 3: 23/03/2023 & 24/03/2023
Module 4: 01/06/2023 & 02/06/2023
Module 5: 29/06/2023 & 30/06/2023

Let op: deze data zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

Start maart 2023 | Utrecht

Module 1: 02/03/23 & 03/03/23
Module 2: 11/05/23 & 12/05/23
Module 3:  14/09/23 & 15/09/23
Module 4:  02/11/23 & 03/11/23

Module 5: 18/01/24 & 19/01/24

Let op: deze data zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

Locatie Utrecht

Novilo B.V.
Woudstede, Zwarte Woud 2
3524 SJ Utrecht

Tel: +31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

Investering 

De opleiding kost € 5.200,-. Bij inschrijving en betaling van de gehele investering voor 1 juni 2022 , krijg je een vroegboekkorting van € 750,-.

Trainers

Monique Leijten

Monique begeleidt binnen haar praktijk Fijngevoeligbrein Talentbegeleiding hoogsensitieve hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen. Als specialist hoogbegaafdheid volgt ze vanuit de integrale psychologie een tweesporenbeleid. Monique zoekt in haar begeleiding naar de balans tussen de westerse wetenschap (de objectieve kennis) en de oosterse wijsheid (het subjectieve gevoelsleven). Dit doet ze altijd vanuit een creatieve insteek, omdat ze graag de verbinding maakt tussen het denken-voelen-willen en het handelen. Een paar dagen per week werkt Monique als onderwijsadviseur binnen het voltijd hb onderwijs en begeleidt ze twice exceptionels. Daarnaast verzorgt ze voor Novilo de gevorderden opleiding tot talentbegeleider en geeft ze diverse kortere modules over hoogsensitiviteit en het coachen van hb kinderen.

Ervaringen

“De opleiding is bijzonder en origineel: de insteek die jullie kiezen, is zeker niet doorsnee. Ik heb veel nieuwe theorieën gehoord en (coachings)technieken geleerd. Daarnaast geen vergezochte casuïstiek, maar ‘gewoon’ toepassen op jezelf en medecursisten. Soms confronterend, maar ook verhelderend. De tweedaagse praktijkdagen zijn intensief, maar door de mooie en verzorgde omgeving kom je ook helemaal los van de dagelijkse hectiek en kun je je helemaal concentreren op de stof.”

Marian, oud-deelnemer Gevorderdenopleiding


“Tijdens de opleiding heb ik mezelf nog beter leren kennen en mezelf op meerdere fronten kunnen ontwikkelen. Dit kwam door het aanbod, maar ook zeker door de begeleiding en de medecursisten. Door het geboden programma en de gegeven opdrachten ontstaat er snel begrip en waardering voor elkaar.”

Nicky, oud-deelnemer Gevorderdenopleiding


“Ik heb zoveel plezier van alles wat we leerden in de gevorderdenopleiding. Letterlijk plezier zelfs, wanneer het lukt om bij het coachen van kinderen alles in elkaar te laten grijpen. Tijdens een voice dialogue ‘lekker provocatief coachen’ aan de hand van verschillende ‘stemmen’, maar ook een ‘blauwe stem’ erbij zoeken die voor discipline zorgt. Op de een of andere manier past alles zo mooi in elkaar en lukt het om door verbinding met de cliënt het juiste te doen. Kinderen vliegen vooruit hiermee!

Sasha, oud-deelnemer Gevorderdenopleiding

1 jaar | 5 tweedaagse opleidingsblokken

minimaal 240 uur

8 – 16 deelnemers

Utrecht

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over deze opleiding? Of twijfel je of deze opleiding bij jou past? Je kunt altijd contact met ons opnemen:

088-208 0800

Of maak een belafspraak met één van onze studieadviseurs.

Ken jij iemand die die deze opleiding ook interessant vindt?

Back To Top