Internationaal Congres Hoogbegaafdheid 2021

Dit jaar organiseren Novilo, VO op Niveau en Feli-x de jubileumeditie van het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid! Zet 7 & 8 oktober 2021 vast in jouw agenda omdat je hier bij wilt zijn!

Jubileumeditie

Gedurende deze jubileumeditie kun jij je onderdompelen in de wereld van begaafdheid en alles daaromheen aan de hand van een drietal thema’s. Het congres biedt boeiende sessies door sprekers uit binnen- en buitenland en is bedoeld voor onderwijsprofessionals in het primair- en voortgezet onderwijs, (zelfstandig) begeleiders en ouders.

Thema’s


Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Thema Signaleren

Signaleren

Het vroegtijdig signaleren van hoogbegaafde kinderen is essentieel. Op tijd en goed gezien worden, zowel op school als thuis, is belangrijk voor de ontwikkeling van deze kinderen. Juist omdat zij zich snel kunnen aanpassen en gevoelens van anders- en eenzaam zijn vroeg aanwezig kunnen zijn. Tijdig signaleren is een must!

Onderwerpen als onderpresteren, levenshouding en zingeving komen onder andere binnen dit thema aan bod.

Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Thema Begeleiden

Begeleiden

Om hoogbegaafde kinderen uit te dagen hun ontwikkelpotentieel aan te spreken en in te zetten, is passende begeleiding essentieel. Een aantal hoogbegaafde kinderen en jongeren hebben hier extra hulp bij nodig omdat zij bijvoorbeeld voor extra uitdagingen staan.

Binnen dit tweede thema hebben we onder meer aandacht voor deze dubbel bijzondere kinderen en jongeren, misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafden en hoogbegaafde meisjes.

Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Thema Floreren

Floreren

Sommige hoogbegaafde kinderen en jongeren hebben een bijzonder ontwikkelpotentieel. Waar kunnen we als ondersteuners van dit toptalent rekening mee houden als we naast hen gaan staan om floreren te bevorderen? Om toptalent te laten floreren is uitzonderlijke begeleiding nodig, zowel uitdaging op cognitief vlak als warme ondersteuning op het zijnsvlak.

In dit thema kijken we naar welke begeleiding nodig is om te kunnen floreren, wordt de binnenwereld van deze begaafden belicht en leren we meer over hoe intensiteit verweven is in hun levens.

Programma


Donderdag 7 oktober

Vrijdag 8 oktober

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Sprekers


Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Matt-Zakreski
Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Roland Louwerse

Selecteer een spreker voor meer informatie.

Het congres start over

Online en live deelnemen

Het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid is een hybride congres zodat je zowel op locatie als online kunt deelnemen. Als je live aanwezig bent krijg je de mogelijkheid om je vragen te stellen aan de aanwezige sprekers en onderling ervaringen of vragen uit te wisselen. Alle deelnemers, online en live, kunnen dezelfde sessies volgen.

Locatie

Het live gedeelte van het Internationale Congres Hoogbegaafdheid vindt plaats in Kasteel Woerden in Woerden:

Kasteel 3
3441 BZ Woerden
0348 436000

https://kasteelwoerden.nl/

Let op: alleen deelnemers die zich hebben aangemeld om live deel te nemen aan het congres kunnen naar Kasteel Woerden komen.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het programma, de sprekers en thema’s van deze speciale jubileumeditie van het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid 2021? Meld je dan aan voor de Congresnieuwsbrief en je ontvangt alle updates over het programma, sprekers en tickets in je mail!

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid? Bekijk of jouw vraag wordt beantwoord bij de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag; stuur dan een mail naar evenementen@novilo.nl.

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor het congres.

Veelgestelde vragen


Wat is een online ticket?
Bij aanschaf van een online ticket voor een congresdag, krijg je toegang tot de online sessies op die dag. Je hebt de keuze uit 1 van de 2 congresdagen óf een passe-partout waarmee je toegang tot de beide dagen krijgt. Tijdens de dagen heb je zelf de keuze om de sessie te volgen die op dat moment gestreamd wordt, live vanuit Kasteel Woerden of de online sessies door buitenlandse sprekers. 

Tussen de sessies door is er de mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers in een digitale netwerkomgeving en om na te praten over de nieuwe inzichten die je hebt opgedaan.

Wat krijg je:

 • je kunt het congres digitaal bijwonen in een online omgeving  
 • je kiest zelf welke sessies je volgt: livestream vanaf de congreslocatie of de online sessies door buitenlandse sprekers
 • je kunt contact en digitaal netwerken met andere deelnemers
 • je kunt de alle sessies van de dag terugkijken voor een extra vergoeding van €95,- per congresdag

Kies een VIP ticket:

 • om het congres live bij te wonen op locatie Kasteel Woerden
 • contact te hebben ‘in real life’ met deelnemers en sprekers
 • in gesprek met sprekers en mogelijkheid om al je vragen te stellen
 • kosteloos terugkijken van video opnames van de dag(en) waarvoor je een ticket gekocht hebt.

Wat is een VIP ticket?
Bij aanschaf van een VIP ticket krijg je toegang tot het congres live op de locatie: Kasteel Woerden.
Je hebt de keuze uit een van de twee congresdagen óf een passe-partout waarmee je toegang tot de beide dagen krijgt. Tijdens het congres kan je in contact zijn met andere deelnemers én de sprekers die live aanwezig zijn. De sessies met buitenlandse sprekers zullen gestreamd worden op een scherm in de zaal en wanneer een sessie is afgelopen krijg je de mogelijkheid om in gesprek te gaan en vragen te stellen aan de sprekers. Je volgt dus live sessies van spreker(s) die fysiek aanwezig zijn en door sprekers die live via een videoverbinding hun sessie geven. Uiteraard wordt er goed voor de innerlijke mens gezorgd met drankjes, een tussendoortje én een heerlijke lunch. 

Na afloop van het congres krijg je gedurende 2 weken kosteloos de mogelijkheid om de video opnames van de gekozen dag(en) terug te kijken. 

Bij een VIP ticket is inbegrepen: 

 • je woont het congres bij  op een  prachtige locatie Kasteel Woerden
 • je kunt volop netwerken en bent in contact met sprekers en deelnemers 
 • na elke sessie kun je in gesprek met sprekers en heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen
 • je kunt kosteloos video opnames van gekozen dag(en) terugkijken
 • volop koffie/thee, een heerlijke lunch én de nodige tussendoortjes

Kan iemand anders mijn ticket overnemen?
Aangezien de tickets persoonsgebonden zijn, is het helaas niet mogelijk om eenmaal aangeschafte tickets over te zetten op een andere naam.

Is er korting mogelijk wanneer ik met meer mensen het congres wil bekijken?
Vanaf 5 of meer online deelnemers kunnen we kijken naar wat er mogelijk is voor jullie.
Stuur een mail naar evenementen@novilo.nl.

Kan ik een gekozen congresdag omruilen?
Na aanmelding voor een congresdag is het helaas niet meer mogelijk om deze om te ruilen.

Hoe werkt het online volgen van het congres?
Om het congres online te volgen heb je een computer of laptop met snel internet nodig. Een tablet of telefoon werkt helaas niet in verband met de software die gebruikt wordt om het congres te streamen. Voorafgaande aan het congres krijg je ruim van tevoren een mail met duidelijke instructies en te volgen stappen.

Kan ik video’s van de sessies terugkijken?
Ja, dat kan! Heb je een VIP ticket, dan krijg je kosteloos toegang tot de video opnames van die dag. 

Heb je een online ticket, dan kan je dan kun je tegen een vergoeding van €95 per congresdag alle video-opnamen terugkijken van de dag dat je hebt deelgenomen.

Tot wanneer kan ik video’s terugkijken?
Je kunt de video’s tot 2 weken na afloop van het congres bekijken. Daarna heb je geen toegang meer.

Annuleringsvoorwaarden

Kosteloos annuleren kan tot 8 weken voor de start van het congres. Tussen 8 weken en 4 weken voor het congres wordt er bij annulering 50% in rekening gebracht. Tussen de 4 en 0 weken voor het congres wordt er 100% in rekening gebracht.

Annuleren is alleen mogelijk door een e-mail te sturen naar info@novilo.nl met opgaaf van reden en geldt voor het gehele ticket. Annuleren van een passe-partout betekent annulering van beide dagen.

Novilo behoudt zich het recht voor om het programma tussentijds aan te passen of het congres te verplaatsen naar een latere datum. Mocht dit onverhoopt gebeuren, dan ontvang je hiervan spoedig een melding en kan je je geld terugvragen of toegang behouden tot het congres op die latere datum. In het geval van een epidemie en bijbehorende aanscherpingen van maatregelen naar de richtlijnen van het RIVM, beroepen wij ons op overmacht en zullen deelnemers hun toegangsbewijs tot het congres behouden totdat deze plaats zal vinden.
Indien een spreker zijn of haar sessie niet kan geven, zorgen wij voor een passende vervanging.

Het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid wordt georganiseerd door:

Novilo

Novilo Opleidingen is een opleidingscentrum op het gebied van talentontwikkeling en hoogbegaafdheid, actief in Nederland en België. Novilo biedt onder andere actuele opleidingenkenniscolleges en specialisatiemodules die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Opleidingen
Specialisatiemodules
Kenniscolleges
Voor scholen

VO op Niveau

VO op Niveau zet zich in voor onderwijsverbetering ter bevordering van het welzijn en de ontwikkeling van álle leerlingen op het voortgezet onderwijs. Daarnaast is VO op Niveau gespecialiseerd in alles dat komt kijken bij een optimale begeleiding van getalenteerde leerlingen op zowel pedagogisch, onderwijskundig als didactisch vlak en biedt in de praktijk bewezen kennis en kunde.

Opleidingen
Trainingen
Masterclasses
Coaching
Maatwerk

Feli-X

Feli-X geeft trainingen over levenshouding, vaardigheidsonderwijs en innovatie in het onderwijs. We streven naar gelukkige leerkrachten en gelukkige kinderen, omdat gelukkige mensen nou eenmaal succesvoller zijn. Feli-X zorgt er door begeleiding en training voor dat scholen en leerkrachten de overstap kunnen maken van het huidige, traditionele onderwijs naar het onderwijs van de toekomst.

Levenslessen
Aanbod

Copyright © 2021 Novilo B.V. | Privacyverklaring