Internationaal Congres Hoogbegaafdheid

Dit jaar organiseren Novilo, VO op Niveau en Feli-x de jubileumeditie van het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid! Zet 7 & 8 oktober 2021 vast in jouw agenda omdat je hier bij wilt zijn!

Jubileumeditie

Gedurende deze jubileumeditie kun jij je onderdompelen in de wereld van begaafdheid en alles daaromheen aan de hand van een drietal thema’s. Het congres biedt boeiende sessies door sprekers uit binnen- en buitenland en is bedoeld voor onderwijsprofessionals in het primair- en voortgezet onderwijs, (zelfstandig) begeleiders en ouders.

Thema’s


Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Thema Signaleren

Signaleren

Het vroegtijdig signaleren van hoogbegaafde kinderen is essentieel. Op tijd en goed gezien worden, zowel op school als thuis, is belangrijk voor de ontwikkeling van deze kinderen. Juist omdat zij zich snel kunnen aanpassen en gevoelens van anders- en eenzaam zijn vroeg aanwezig kunnen zijn. Tijdig signaleren is een must!

Onderwerpen als onderpresteren, levenshouding en zingeving komen onder andere binnen dit thema aan bod.

Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Thema Begeleiden

Begeleiden

Om hoogbegaafde kinderen uit te dagen hun ontwikkelpotentieel aan te spreken en in te zetten, is passende begeleiding essentieel. Een aantal hoogbegaafde kinderen en jongeren hebben hier extra hulp bij nodig omdat zij bijvoorbeeld voor extra uitdagingen staan.

Binnen dit tweede thema hebben we onder meer aandacht voor deze dubbel bijzondere kinderen en jongeren, misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafden en hoogbegaafde meisjes.

Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Thema Floreren

Floreren

Sommige hoogbegaafde kinderen en jongeren hebben een bijzonder ontwikkelpotentieel. Waar kunnen we als ondersteuners van dit toptalent rekening mee houden als we naast hen gaan staan om floreren te bevorderen? Om toptalent te laten floreren is uitzonderlijke begeleiding nodig, zowel uitdaging op cognitief vlak als warme ondersteuning op het zijnsvlak.

In dit thema kijken we naar welke begeleiding nodig is om te kunnen floreren, wordt de binnenwereld van deze begaafden belicht en leren we meer over hoe intensiteit verweven is in hun levens.

Programma


Donderdag – 7 oktober 2021

Dr. Matt Zakreski – Overcoming perfectionism: how to stop moving the finish line
Dr. Paul Beljan – Giftedness and learning disabilities; unearthing the missed diagnosis
Dina Brulles, Ph.D. – Identification and approaching the whole gifted child
Roland Louwerse – A meaningful life

Vrijdag – 8 oktober 2021

Dr. Paul Beljan – Asynchronous development: why it is important to understand and what to do about it
Dr. Matt Zakreski – LBGTQ+ gender identity and gifted: information and advocacy
Heleen Iordens – Over levenshouding

Het definitieve programma en tijden van de verschillende sessies zijn nog niet bekend.

Sprekers


Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Matt-Zakreski
Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Matt-Zakreski

Matthew Zakreski, PsyD is een energieke, creatieve klinisch psycholoog die een eclectische benadering gebruikt om aan de behoeften van zijn neurodiverse cliënten te voldoen.  Hij is er trots op te werken als consultant, professor en onderzoeker op het gebied van hoogbegaafdheid.  Dr. Zakreski is lid van Supporting the Emotional Needs of the Gifted en de National Association for Gifted Children, evenals de Pennsylvania Association for Gifted Education en de New Jersey Association for Gifted Children.  Dr. Zakreski is medeoprichter en hoofd clinicus bij The Neurodiversity Collective.

Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Roland Louwerse

Roland Louwerse is oud-docent klassieke talen en hoogbegaafdheidspecialist. Als adviseur en trainer reist hij door het land om zijn ervaring en kennis op het gebied van talent-onderwijs te delen met andere scholen. Samen met Tijl Koenderink schreef hij ‘Is het voor een cijfer?’. Roland is de drijvende kracht achter VO op Niveau, het zusje van Novilo binnen het voortgezet onderwijs.

Heleen Iordens is jarenlang werkzaam geweest in het basisonderwijs, op een school voor natuurlijk leren. Deze onderwijservaring, aangevuld met verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (o.a. NLP, systemisch werk, oplossingsgericht werk, kindercoach en yogadocent) maken haar een allround trainer en tevens iemand die weet hoe het is om zelf voor een klas kinderen te staan.

Dina Brulles, Ph.D., is de directeur Gifted Education van Paradise Valley USD waar ze een reeks programma's voor begaafden heeft ontwikkeld. Ze is ook de Gifted Program Coordinator aan de ASU. Dina is lid van de Raad van Bestuur van de NAGC als bestuurssecretaris. Dina is co-auteur van de boeken: A Teacher's Guide to Flexible Grouping and Collaborative Learning; Designing Gifted Education Programs; Differentiated Lessons for All Learners; The Cluster Grouping Handbook; Teaching Gifted Kids in Today's Classrooms; Helping All Gifted Children Learn; en de Naglieri Ability Test - Verbal.

Dr. Paul Beljan is een kinderneuropsycholoog die werkzaam is in Scottsdale, AZ, USA. Hij is voormalig voorzitter van de American Board of Pediatric Neuropsychology (ABPdN). Hij beschikt over een ‘child board’- kwalificatie bij ABPdN en een ‘adult board’- kwalificatie bij de American Board of Professional Neuropsychology (ABN). In 2016 voltooide Dr. Beljan een post-doctorale master in psychofarmacologie aan de New Mexico State University.

Femke Hovinga weet uit ervaring welke uitdagingen hyperhoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Leerkrachten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. En eindelijk: uitdagingen werden kansen. Ze ontwikkelde zich door het deelnemen aan het studentenleven, de politiek en bestuurswerk. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider bij Novilo en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Femke is oprichter van Talentissimo (145+ platform), IQ-test ontwikkelaar SCALIQ en bemiddelt ze in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ. Op dit moment is zij bezig met promoveren op het thema ‘hoogbegaafd en werk’. Femke is opgenomen als professional in het KwaliteitsRegister Hoogbegaafdheid.

Internationaal Congres Hoogbegaafdheid - Matt-ZakreskiInternationaal Congres Hoogbegaafdheid - Roland Louwerse

Online en live deelnemen

Het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid is een hybride congres zodat je zowel op locatie als online kunt deelnemen. Als je live aanwezig bent krijg je de mogelijkheid om je vragen te stellen aan de aanwezige sprekers en onderling ervaringen of vragen uit te wisselen. Alle deelnemers, online en live, kunnen dezelfde sessies volgen.

Locatie

Het live gedeelte van het Internationale Congres Hoogbegaafdheid vindt plaats in Kasteel Woerden in Woerden:

Kasteel 3
3441 BZ Woerden
0348 436000

https://kasteelwoerden.nl/

Let op: alleen deelnemers die zich hebben aangemeld om live deel te nemen aan het congres kunnen naar Kasteel Woerden komen.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het programma, de sprekers en thema’s van deze speciale jubileumeditie van het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid 2021? Meld je dan aan voor de Congresnieuwsbrief en je ontvangt alle updates over het programma, sprekers en tickets in je mail!

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid? Bekijk of jouw vraag wordt beantwoord bij de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag; stuur dan een mail naar evenementen@novilo.nl.

Aanmelden

Wil je het Congres bijwonen? Dat kan zowel online als live op locatie in Kasteel Woerden. Ook kun je kiezen of je 1 dag of beide dagen wilt volgen. Kortom, alle mogelijkheden om deze jubileumeditie bij te wonen. Kies hieronder hoe en wanneer je het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid wilt bijwonen en je kunt je tickets eenvoudig aanschaffen via onze webshop! We zijn je graag 7 & 8 oktober!

Internationaal Congres Hoogbegaafdheid Tickets Online

1 dag: € 195,00 | Beide dagen: € 350,00

Bij aanschaf van een ticket voor online deelname, krijg je toegang tot de online sessies op de gekozen dag(en). De sessies kun je tot 2 weken na afloop van het congres terugkijken.

Tot en met zondag 25 juli 2021 ongtvang je een Early Bird korting op een ticket voor online deelname!

Ticket Online deelname

Internationaal Congres Hoogbegaafdheid Tickets VIP

1 dag: € 295,00 | Beide dagen: € 495,00

Bij aanschaf van een VIP ticket volg je het congres op onze congreslocatie Kasteel Woerden. Je kiest welke dag je er bij wilt zijn. Met een passe-partout neem je deel aan beide dagen. Kies een ticket:

Ticket donderdag 7 oktober
Ticket vrijdag 8 oktober
Passe-partout

Veelgestelde vragen


Wat is een online ticket?
Bij aanschaf van een online ticket voor een congresdag, krijg je toegang tot de online sessies op die dag. Je hebt de keuze uit 1 van de 2 congresdagen óf een passe-partout waarmee je toegang tot de beide dagen krijgt. Tijdens de dagen heb je zelf de keuze om de sessie te volgen die op dat moment gestreamd wordt, live vanuit Kasteel Woerden of de online sessies door buitenlandse sprekers.. 

Tussen de sessies door is er de mogelijkheid om te netwerken met andere deelnemers in een digitale netwerkomgeving en om na te praten over de nieuwe inzichten die je hebt opgedaan.

Wat krijg je:

 • je kunt het congres digitaal bijwonen in een online omgeving  
 • je kiest zelf welke sessies je volgt: livestream vanaf de congreslocatie of de online sessies door buitenlandse sprekers
 • je kunt contact en digitaal netwerken met andere deelnemers
 • sessies terugkijken kan via een kleine vergoeding per video

Kies een VIP ticket:

 • om het congres live bij te wonen op locatie Kasteel Woerden
 • contact te hebben ‘in real life’ met deelnemers en sprekers
 • in gesprek met sprekers en mogelijkheid om al je vragen te stellen
 • kosteloos terugkijken van video opnames van de dag(en) waarvoor je een ticket gekocht hebt.

Wat is een VIP ticket?
Bij aanschaf van een VIP ticket krijg je toegang tot het congres live op de locatie: Kasteel Woerden.
Je hebt de keuze uit een van de twee congresdagen óf een passe-partout waarmee je toegang tot de beide dagen krijgt. Tijdens het congres kan je in contact zijn met andere deelnemers én de sprekers die live aanwezig zijn. De sessies met buitenlandse sprekers zullen gestreamd worden op een scherm in de zaal en wanneer een sessie is afgelopen krijg je de mogelijkheid om in gesprek te gaan en vragen te stellen aan de sprekers. Uiteraard wordt er goed voor de innerlijke mens gezorgd met drankjes, een tussendoortje én een heerlijke lunch. 

Na afloop van het congres krijg je gedurende 2 weken kosteloos de mogelijkheid om de video opnames van de gekozen dag(en) terug te kijken. 

Bij een VIP ticket is inbegrepen: 

 • je woont het congres bij  op een  prachtige locatie Kasteel Woerden
 • je kunt volop netwerken en bent in contact met sprekers en deelnemers 
 • na elke sessie kun je in gesprek met sprekers en heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen
 • je kunt kosteloos video opnames van gekozen dag(en) terugkijken
 • volop koffie/thee, een heerlijke lunch én de nodige tussendoortjes

Kan iemand anders mijn ticket overnemen?
Aangezien de tickets persoonsgebonden zijn, is het helaas niet mogelijk om eenmaal aangeschafte tickets over te zetten op een andere naam.

Is er korting mogelijk wanneer ik met meer mensen het congres wil bekijken?
Vanaf 5 of meer online deelnemers kunnen we kijken naar wat er mogelijk is voor jullie.
Stuur een mail naar evenementen@novilo.nl.

Kan ik een gekozen congresdag omruilen?
Na aanmelding voor een congresdag is het helaas niet meer mogelijk om deze om te ruilen.

Hoe werkt het online volgen van het congres?
Om het congres online te volgen heb je een computer of laptop met snel internet nodig. Een tablet of telefoon werkt helaas niet in verband met de software die gebruikt wordt om het congres te streamen. Voorafgaande aan het congres krijg je ruim van tevoren een mail met duidelijke instructies en te volgen stappen.

Kan ik video’s van de sessies terugkijken?
Ja, dat kan! Heb je een VIP ticket, dan krijg je kosteloos toegang tot de video opnames van die dag. 

Heb je een online ticket, dan kan je tegen een kleine vergoeding per video deze terugkijken.

Tot wanneer kan ik video’s terugkijken?
Je kunt de video’s tot 2 weken na afloop van het congres bekijken. Daarna heb je geen toegang meer.

Annuleringsvoorwaarden

Kosteloos annuleren kan tot 8 weken voor de start van het congres. Tussen 8 weken en 4 weken voor het congres wordt er bij annulering 50% in rekening gebracht. Tussen de 4 en 0 weken voor het congres wordt er 100% in rekening gebracht.

Annuleren is alleen mogelijk door een e-mail te sturen naar info@novilo.nl met opgaaf van reden en geldt voor het gehele ticket. Annuleren van een passe-partout betekent annulering van beide dagen.

Novilo behoudt zich het recht voor om het programma tussentijds aan te passen of het congres te verplaatsen naar een latere datum. Mocht dit onverhoopt gebeuren, dan ontvang je hiervan spoedig een melding en kan je je geld terugvragen of toegang behouden tot het congres op die latere datum. In het geval van een epidemie en bijbehorende aanscherpingen van maatregelen naar de richtlijnen van het RIVM, beroepen wij ons op overmacht en zullen deelnemers hun toegangsbewijs tot het congres behouden totdat deze plaats zal vinden.
Indien een spreker zijn of haar sessie niet kan geven, zorgen wij voor een passende vervanging.

Het Internationaal Congres Hoogbegaafdheid wordt georganiseerd door:

Novilo

Novilo Opleidingen is een opleidingscentrum op het gebied van talentontwikkeling en hoogbegaafdheid, actief in Nederland en België. Novilo biedt onder andere actuele opleidingenkenniscolleges en specialisatiemodules die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Opleidingen
Specialisatiemodules
Kenniscolleges
Voor scholen

VO op Niveau

VO op Niveau zet zich in voor onderwijsverbetering ter bevordering van het welzijn en de ontwikkeling van álle leerlingen op het voortgezet onderwijs. Daarnaast is VO op Niveau gespecialiseerd in alles dat komt kijken bij een optimale begeleiding van getalenteerde leerlingen op zowel pedagogisch, onderwijskundig als didactisch vlak en biedt in de praktijk bewezen kennis en kunde.

Opleidingen
Trainingen
Masterclasses
Coaching
Maatwerk

Feli-X

Feli-X geeft trainingen over levenshouding, vaardigheidsonderwijs en innovatie in het onderwijs. We streven naar gelukkige leerkrachten en gelukkige kinderen, omdat gelukkige mensen nou eenmaal succesvoller zijn. Feli-X zorgt er door begeleiding en training voor dat scholen en leerkrachten de overstap kunnen maken van het huidige, traditionele onderwijs naar het onderwijs van de toekomst.

Levenslessen
Aanbod

Copyright © 2021 Novilo B.V. | Privacyverklaring