fbpx skip to Main Content

Wij houden ervan om onze kennis te delen.  Wij hebben de afgelopen tien jaar enorm veel kennis en ervaring opgedaan. En die kennis delen wij graag zodat er nog meer kinderen nog beter begeleid kunnen worden. Nog beter in hun vel zitten…. Daarom organiseren wij in het komende schooljaar verschillende open dagen en gratis trainingen  om onze kennis te delen. Ben jij erbij?

 

 

Aanmelden gratis kennis- en introductiecollege

Gratis kenniscolleges
Dit zijn basiscolleges over verschillende onderwerpen die jij kosteloos kunt bijwonen. We geven de komende periode verschillende colleges over verschillende onderwerpen. We blijven deze geregeld inplannen dus houdt onze site en nieuwsbrief in de gaten. Het eerste kenniscollege dat wij gratis geven, is het college over Faalangst en Perfectionisme door Dick Verwij.

Gratis introductiecolleges
Wil je een kortere introductie over een bepaald onderwerp volgen, ga dan naar een van de introductiecolleges die wij organiseren. Deze colleges zijn iets korter dan een kenniscollege en geven je een mooie basis. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. Deze colleges kun je binnenkort op deze pagina vinden.

Aanmelden open dag

 

Open middagen
Wij organiseren drie open middagen waarbij je een training volgt en  informatie krijgt over onze opleidingen.  Tijdens deze open middag hebben wij ruim de tijd om je vragen te beantwoorden over de opleiding. Deze middagen zijn voor leerkrachten PO/VO en begeleiders die … :

 • meer willen weten over begaafdheid
 • meer willen weten over hoe zij begaafde kinderen kunnen begeleiden
 • die met deze onderwerpen aan de slag willen maar nog niet goed weten hoe?
 • interesse hebben in het volgen van een opleiding en een voorproefje willen
 • vragen hebben over welke opleiding het best past
 • die het leuk vinden om kennis te maken met Novilo!

Open middag 13 februari 2019

Op 13 februari ben je van harte welkom op onze open middag! Kom kennismaken en volg alvast een interessante training. We hebben een mooie keuzeprogramma voor je gemaakt zodat je kunt kiezen.

We gaan van start met een plenaire training waarbij je een introductie over hoogbegaafdheid krijgt.
Daarna kun je kiezen uit een workshop over:

Executieve functies

Mindset (ook geschikt voor het VO!)

Naast workshops, kun je natuurlijk al je vragen kwijt over onze opleidingen tot Talentbegeleider. Wil je weten of deze opleiding past? Of heb je vragen over welke variant het best past? Hoe je de kennis en kunde in de praktijk kunt toepassen? Kom dan vooral naar deze middag! Onze trainers en adviseurs gaan graag met je in gesprek over wat het best bij jouw leven past.

Aanmelden kan al trouwens!       Zien wij je dan?

Schermafbeelding 2018-10-11 om 14.40.32

Gratis kennis- en introductiecolleges

Wil je meer weten over onderwerpen als executieve functies, onderpresteren of faalangst en perfectionisme? Kom dan naar een van onze gratis colleges!

We gaan een aantal populaire kenniscolleges geheel gratis aanbieden in de komende periode. Normaal kosten ze 95 euro p.p. maar een aantal interessante colleges willen wij graag kosteloos delen. Dit zijn boeiende colleges die drie uur duren en je een flinke bak kennis geven.

We zijn van plan om regelmatig dit soort gratis colleges te geven. Houd deze site in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook zodat je weet wanneer volgende zijn.

****VOL ***. 7 november 2018 | Kenniscollege over Faalangst en perfectionisme

*****Wil je een plekje op de reservelijst, stuur een mail naar info@novilo.nl. ******

Tijden:13:30-16:30
Trainer: Dick Verwij
Locatie: Utrecht
Kosten: jouw enthousiasme en een goed humeur!

Gezond perfectionisme kan helpen om tot goede prestaties te komen. Ongezond perfectionisme daarentegen kan verlammend werken en gaat vaak hand in hand met faalangst. Ken je kinderen en leerlingen die nooit tevreden zijn met het resultaat? Of die zelfs niet aan een taak durven beginnen…?

In dit kenniscollege leer je hoe je deze kinderen kunt helpen om dat te overwinnen. Hoe ze weer aan de slag gaan en blij kunnen zijn met wat ze voor elkaar krijgen.

Perfectionisme is een complex probleem; het heeft te maken met motivatie, overtuigingen, stadia van succes en geluk, eerdere ervaringen van een kind, verwachtingen, mindset… Een perfectionist lijdt onder zijn eigen instelling; het moet 100% goed zijn en dientengevolge zal hij altijd onvolkomenheden vinden. Hoogbegaafde kinderen zien snel wat er niet klopt, wat niet eerlijk is, wat niet consistent is. En omdat ze ook zeer gevoelig zijn, komt de imperfectie hard aan.

De sleutel tot verandering zit in het veranderen van die instelling. Met dat gegeven ga je aan de slag in dit college, met praktische uitleg, voorbeelden en oefeningen met medecursisten.

Je leert over de statische- en groeimindset, over feedback geven op inzet en niet op resultaat. Inzet en strategie vormen het resultaat. Fouten maken is niet erg, het enige wat erg is, is niets doen, geen inzet tonen. Je krijgt veel praktische tips; werk in stapjes, maak samen met de leerling een tijdsinschatting. Stel reële doelen en bedenk met het kind hoe het elke dag succes kan behalen. Vier succes en zorg voor echte beloningen. Praat over mislukking; laat het kind beseffen dat de wereld niet is vergaan. Met een oefening in de kring die sowieso niet haalbaar is, kun je met leerlingen kijken hoe ze met falen omgaan.

Last but not least leer je in dit college naar je eigen perfectionisme te kijken. Door zelf voor te leven hoe je met fouten omgaat, hoeveel je eist van jezelf, hoe je tevreden kunt zijn, leer je kinderen hoe ze zelf de lat zo kunnen leggen dat ze succesvol kunnen zijn.

Meld je aan!

14 december 2018 | Introductiecollege hoogbegaafdheid (de 7 uitdagingen)

Tijden: 14-12-2018 – 14:00-16:30 uur
Trainer: David Leinwand recte Rein

Locatie: Novilo
Europalaan 400 in Utrecht, zie ook onze contactpagina voor navigatie en parkeren.

Inhoud:
Ben je leerkracht of ouder en wil je meer weten over de uitdagingen waar meer- en hoogbegaafde kinderen tegenaan lopen? Volg dan ons introductiecollege   ‘De 7 Uitdagingen’! Zeer geschikt voor leerkrachten en ouders die op zoek zijn naar basiskennis over hoogbegaafdheid.

24 januari 2019 | Introductiecollege Executieve Vaardigheden

Tijden: 15:00-17:30 uur

Trainer: David Leinwand recte Rein

Locatie: Novilo
Europalaan 400 in Utrecht, zie ook onze contactpagina voor navigatie en parkeren.

Dit introductiecollege behandelt de basis van executieve vaardigheden.

Executieve functies: IQ boven de 130, maar vergeten, kwijt en afgeleid. Thomas krijgt het maar niet voor elkaar om zijn gymspullen mee te nemen naar school, Lieke begint vaak zomaar te praten terwijl haar ouders in gesprek zijn, en als Jan zijn rekenschrift zoekt, komt hij terug met voetbalplaatjes die hij nog zou ruilen… Deze kinderen kunnen last hebben van zwakke executieve functies. In dit college leer je wat deze functies inhouden en krijg je een aantal tips om deze te helpen verbeteren.

5 februari 2019 | Voortgezet onderwijs: masterclass Basis hoogbegaafdheid

Herken je bij leerlingen uit je groep uitspraken als: ….dat kan ik nooit, dit is gewoon stom, ik werk liever alleen…. ik weet het niet meer?
Tijdens de masterclass ‘Basis hoogbegaafdheid’ in het voortgezet onderwijs, leer je getalenteerde leerlingen beter te herkennen en te begeleiden. We bieden je praktische handvatten waar je de zeven problemen die je als leerkracht tegenkomt in het begeleiden van deze leerlingen direct kunt aanpakken. We hebben het dan over de volgende problemen:

 • Mindset
 • Geheugen
 • Motivatie
 • Zelfstandig werken
 • Samenwerken
 • Frustratietolerantie
 • Hiaten

Locatie: Novilo
Europalaan 400 in Utrecht, zie ook onze contactpagina voor navigatie en parkeren.

 

 • De open dagen en introductiecolleges worden in onze opleidingslocatie in Utrecht gegeven.
 • Zie ook onze contactpagina voor informatie over de route en parkeren. Heb je vragen? Stel ze gerust via info@novilo.nl of bel naar 088 208 0800. Let op, sta je geparkeerd op het betaalde parkeerdek tijdens een gratis kenniscollege of open dag, dan kun je geen uitrijkaart bij ons kopen, dit kan bij de automaat bij het parkeerdek.
 • Ben je aangemeld en toch onverhoopt verhinderd? Laat het ons op tijd weten door een mail te sturen naar info@novilo.nl. Op die manier kunnen we iemand op de wachtlijst blij maken.
Back To Top