skip to Main Content

Wij houden ervan om onze kennis te delen.  Wij hebben de afgelopen tien jaar enorm veel kennis en ervaring opgedaan. En die kennis delen wij graag zodat er nog meer kinderen nog beter begeleid kunnen worden. Nog beter in hun vel zitten…. Daarom organiseren wij in het komende schooljaar verschillende open dagen en gratis trainingen  om onze kennis te delen. Ben jij erbij?

Open middagen
Wij organiseren drie open middagen waarbij je een training volgt en  informatie krijgt over onze opleidingen.  Tijdens een open middag of dag hebben wij ruimte tijd om je vragen te beantwoorden over de opleiding. Deze middagen zijn voor leerkrachten PO/VO en begeleiders die … :

 • meer willen weten over begaafdheid
 • meer willen weten over hoe zij begaafde kinderen kunnen begeleiden
 • die met deze onderwerpen aan de slag willen maar nog niet goed weten hoe?
 • interesse hebben in het volgen van een opleiding en een voorproefje willen
 • vragen hebben over welke opleiding het best past
 • die het leuk vinden om kennis te maken met Novilo!

Gratis kenniscolleges
Dit zijn basiscolleges over verschillende onderwerpen die jij kosteloos kunt bijwonen. We geven de komende periode verschillende colleges over verschillende onderwerpen. We blijven deze geregeld inplannen dus houdt onze site en nieuwsbrief in de gaten. Het eerste kenniscollege dat wij gratis geven, is het college over Faalangst en Perfectionisme door Dick Verwij.

Gratis introductiecolleges
Wil je een kortere introductie over een bepaald onderwerp volgen, ga dan naar een van de introductiecolleges die wij organiseren. Deze colleges zijn iets korter dan een kenniscollege en geven je een mooie basis. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. Deze colleges kun je binnenkort op deze pagina vinden.

Open middag 16 november 
Trainer David Leinwand recte Rein neemt je mee in de wereld van begaafdheid en laat je kennismaken met verschillende onderwerpen die ook in onze opleidingen Talentbegeleider aan de orde komen. De opleiding in vogelvlucht dus! Hij geeft (een voorzet) naar antwoorden op vragen als:

 • Weet jij hoe je 30 kinderen in je klas 25 uur per week goed kunt begeleiden terwijl je ook de extra getalenteerde leerling ziet en deze de juiste uitdaging geeft?  Als je de kinderen aan de ‘bovenkant’ goed kunt bedienen, kun je extra tijd maken voor de rest van de klas…..
 • Herken en erken jij de begaafde leerlingen in je klas? Weet je om te gaan met uitdagingen als samenwerken en frustratietolerantie?
 • Hoe kies je de materialen voor de extra begeleiding om de begaafde leerling uit te dagen en aan het werk te krijgen?
 • Kom erachter op welke manier je – naast jouw taken als leerkracht –  je leerlingen kunt coachen naar meer resultaat en een fijnere ervaring op school.
 • Maak jij ook mee dat leerlingen niet tot werken komen? Hoe ga je ervoor zorgen dat elke leerling aan zijn taak begint. Hoe zorg je voor de juiste werkhouding?
 • Wat is leren leren? Weten jouw leerlingen wat leren is?

Wil je de diepte in met deze onderwerpen en er morgen al mee aan de slag gaan? Wees dan vooral welkom op deze open middag, wij geven je graag een eerste (of tweede) zet om stappen te zetten in jouw ontwikkeling.

Ben je 16 november verhinderd?  Er is ook een open middag op 13 februari 2019 en 28 mei 2019. Deze middagen hebben weer een andere inhoud en opzet maar zijn zeker net zo interessant!

IMG_20180913_134241

Gratis kennis- en introductiecolleges

Wil je meer weten over onderwerpen als executieve functies, onderpresteren of faalangst en perfectionisme? Kom dan naar een van onze gratis colleges!

We gaan een aantal populaire kenniscolleges geheel gratis aanbieden in de komende periode. Normaal kosten ze 95 euro p.p. maar een aantal interessante colleges willen wij graag kosteloos delen. Dit zijn boeiende colleges die drie uur duren en je een flinke bak kennis geven.

We zijn van plan om regelmatig dit soort gratis colleges te geven. Houd deze site in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook zodat je weet wanneer volgende zijn.

****VOL ***. 7 november 2018 | Kenniscollege over Faalangst en perfectionisme

*****Wil je een plekje op de reservelijst, stuur een mail naar info@novilo.nl. ******

Tijden:13:30-16:30
Trainer: Dick Verwij
Locatie: Utrecht
Kosten: jouw enthousiasme en een goed humeur!

Gezond perfectionisme kan helpen om tot goede prestaties te komen. Ongezond perfectionisme daarentegen kan verlammend werken en gaat vaak hand in hand met faalangst. Ken je kinderen en leerlingen die nooit tevreden zijn met het resultaat? Of die zelfs niet aan een taak durven beginnen…?

In dit kenniscollege leer je hoe je deze kinderen kunt helpen om dat te overwinnen. Hoe ze weer aan de slag gaan en blij kunnen zijn met wat ze voor elkaar krijgen.

Perfectionisme is een complex probleem; het heeft te maken met motivatie, overtuigingen, stadia van succes en geluk, eerdere ervaringen van een kind, verwachtingen, mindset… Een perfectionist lijdt onder zijn eigen instelling; het moet 100% goed zijn en dientengevolge zal hij altijd onvolkomenheden vinden. Hoogbegaafde kinderen zien snel wat er niet klopt, wat niet eerlijk is, wat niet consistent is. En omdat ze ook zeer gevoelig zijn, komt de imperfectie hard aan.

De sleutel tot verandering zit in het veranderen van die instelling. Met dat gegeven ga je aan de slag in dit college, met praktische uitleg, voorbeelden en oefeningen met medecursisten.

Je leert over de statische- en groeimindset, over feedback geven op inzet en niet op resultaat. Inzet en strategie vormen het resultaat. Fouten maken is niet erg, het enige wat erg is, is niets doen, geen inzet tonen. Je krijgt veel praktische tips; werk in stapjes, maak samen met de leerling een tijdsinschatting. Stel reële doelen en bedenk met het kind hoe het elke dag succes kan behalen. Vier succes en zorg voor echte beloningen. Praat over mislukking; laat het kind beseffen dat de wereld niet is vergaan. Met een oefening in de kring die sowieso niet haalbaar is, kun je met leerlingen kijken hoe ze met falen omgaan.

Last but not least leer je in dit college naar je eigen perfectionisme te kijken. Door zelf voor te leven hoe je met fouten omgaat, hoeveel je eist van jezelf, hoe je tevreden kunt zijn, leer je kinderen hoe ze zelf de lat zo kunnen leggen dat ze succesvol kunnen zijn.

Meld je aan!

14 december 2018 | Introductiecollege hoogbegaafdheid (de 7 uitdagingen)

Tijden: 14-12-2018 – 14:00-16:30 uur
Trainer: David Leinwand recte Rein

Locatie: Novilo
Europalaan 400 in Utrecht, zie ook onze contactpagina voor navigatie en parkeren.

Inhoud:
Ben je leerkracht of ouder en wil je meer weten over de uitdagingen waar meer- en hoogbegaafde kinderen tegenaan lopen? Volg dan ons introductiecollege   ‘De 7 Uitdagingen’! Zeer geschikt voor leerkrachten en ouders die op zoek zijn naar basiskennis over hoogbegaafdheid.

24 januari 2019 | Introductiecollege Executieve Vaardigheden

Tijden: 15:00-17:30 uur

Trainer: David Leinwand recte Rein

Locatie: Novilo
Europalaan 400 in Utrecht, zie ook onze contactpagina voor navigatie en parkeren.

Dit introductiecollege behandelt de basis van executieve vaardigheden.

Executieve functies: IQ boven de 130, maar vergeten, kwijt en afgeleid. Thomas krijgt het maar niet voor elkaar om zijn gymspullen mee te nemen naar school, Lieke begint vaak zomaar te praten terwijl haar ouders in gesprek zijn, en als Jan zijn rekenschrift zoekt, komt hij terug met voetbalplaatjes die hij nog zou ruilen… Deze kinderen kunnen last hebben van zwakke executieve functies. In dit college leer je wat deze functies inhouden en krijg je een aantal tips om deze te helpen verbeteren.

 • De open dagen en introductiecolleges worden in onze opleidingslocatie in Utrecht gegeven.
 • Zie ook onze contactpagina voor informatie over de route en parkeren. Heb je vragen? Stel ze gerust via info@novilo.nl of bel naar 088 208 0800.
 • Ben je aangemeld en toch onverhoopt verhinderd? Laat het ons op tijd weten door een mail te sturen naar info@novilo.nl. Op die manier kunnen we iemand op de wachtlijst blij maken.
Back To Top