skip to Main Content

Wij houden ervan om onze kennis te delen. Wij hebben de afgelopen tien jaar enorm veel kennis en ervaring opgedaan. En die kennis delen wij graag zodat er nog meer kinderen nog beter begeleid kunnen worden. Nog beter in hun vel zitten… Daarom organiseren wij in het komende schooljaar verschillende open dagen en gratis trainingen om onze kennis te delen. Ben jij erbij?

 

 

Gratis kenniscolleges
Dit zijn basiscolleges over verschillende onderwerpen die jij kosteloos kunt bijwonen. We geven de komende periode verschillende colleges over verschillende onderwerpen. We blijven deze geregeld inplannen dus houdt onze site en nieuwsbrief in de gaten. Het eerste kenniscollege dat wij gratis geven, is het college over Faalangst en Perfectionisme door Dick Verwij.

Gratis introductiecolleges
Wil je een kortere introductie over een bepaald onderwerp volgen, ga dan naar een van de introductiecolleges die wij organiseren. Deze colleges zijn iets korter dan een kenniscollege en geven je een mooie basis. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen. Deze colleges kun je binnenkort op deze pagina vinden.

Open middagen
Wij organiseren drie open middagen waarbij je een training volgt en informatie krijgt over onze opleidingen. Tijdens deze open middag hebben wij ruim de tijd om je vragen te beantwoorden over de opleiding. Deze middagen zijn voor leerkrachten PO/VO en begeleiders die:

 • meer willen weten over begaafdheid
 • meer willen weten over hoe zij begaafde kinderen kunnen begeleiden
 • die met deze onderwerpen aan de slag willen maar nog niet goed weten hoe
 • interesse hebben in het volgen van een opleiding en een voorproefje willen
 • vragen hebben over welke opleiding het best past
 • die het leuk vinden om kennis te maken met Novilo!

Open Dag Novilo –  28 mei 2019

Op 28 mei ben je van harte welkom op onze open dag! Kom kennismaken, laat je inspireren en volg alvast een interessante training. We hebben een mooi keuzeprogramma voor je gemaakt zodat je kunt kiezen.

Het programma

13:30 uur  – Introductie
14:15 uur  –  Een boeiende introductie over hoogbegaafdheid

Pauze:

15:30-16:30 – Kies uit deze workshops:

A. Introductie over Executieve Functies (vooral gericht op basisonderwijs)

B. De 7 uitdagingen – hoe zit dat nou met onderpresteren, faalangst, perfectionisme en motivatie? Wat kun jij doen?

C. Introductie Actief Executief (vooral gericht op het Voortgezet onderwijs)

Schermafbeelding 2018-10-11 om 14.40.32

Naast workshops volgen, kun je natuurlijk al je vragen kwijt over onze opleidingen tot Talentbegeleider. Wil je weten of deze opleiding past? Of heb je vragen over welke variant het best past? Hoe je de kennis en kunde in de praktijk kunt toepassen? Kom dan vooral naar deze middag! Onze trainers en adviseurs gaan graag met je in gesprek over wat het best bij jouw leven past.

Aanmelden kan al trouwens! Zien wij je dan?

Gratis kennis- en introductiecolleges

Wil je meer weten over onderwerpen als executieve functies, onderpresteren of faalangst en perfectionisme? Kom dan naar een van onze gratis colleges!

We bieden een aantal populaire kenniscolleges geheel gratis aan. Normaal kosten ze 95 euro p.p. maar een aantal interessante colleges willen wij graag kosteloos delen. Dit zijn boeiende colleges die drie uur duren en je een flinke bak kennis geven.

Als aftrap van ons uitgebreide aanbod voor het komende jaar delen we de laatste stand van zaken rondom de onderwerpen en bieden een praktische roadmap: een landkaart om te navigeren in de soms wat overweldigende wereld van opties.

We geven regelmatig dit soort gratis colleges. Houd deze site in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook zodat je weet wanneer de volgende zijn.

VOL | 11 april 2019 | Uitdagend en Passend Onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen

Wat is nu eigenlijk goed onderwijs voor (hoog)begaafde leerlingen?

Het afgelopen jaar hebben we ons hier weer verder in verdiept. Enerzijds door samen te werken met tientallen samenwerkingsverbanden en veel best practices in Nederland te bekijken. Daarnaast zijn we ook in het buitenland gaan kijken en hebben we internationale experts naar Nederland gehaald. Hieruit kwamen twee specifiekere vragen naar voren:

 • Hoe begeleiden we talent tot maximale ontplooiing?
 • Hoe ondersteunen we talent dat tegen grotere of kleinere uitdagingen aanloopt?

Tijl Koenderink presenteert op zijn gebruikelijke enthousiaste en inspirerende wijze de landkaart voor de komende jaren: Welke kennis hebben we en wat gaan we ontwikkelen? Dit college helpt je om concreet te krijgen waar je zelf nu staat en waar je uit wilt komen.

Tijd: 11:30-13:30
Locatie: Novilo, Utrecht

Meld je direct aan voor 11 april

6 mei 2019 | Innovatie en vernieuwing in het onderwijs

Innovatie en vernieuwing in het onderwijs

Van het praktische proces van het opzetten van een nieuwe school, tot de inhoudelijke vraag: Waar gaat het onderwijs eigenlijk over? We zijn in innovatie en vernieuwing in het onderwijs gedoken en komen met een aantal modellen en landkaarten van waaruit je concreet kunt beantwoorden:

 • Waar staan we nu? En vervolgens:
 • Wat zijn concrete stappen die we kunnen zetten om het beter te maken?

Van ‘whole child learning’ tot het versterken van welbevinden tot talentonderwijs. En ook van het opzetten van een nieuwe school, tot het verbouwen van een bestaande school tot invulling geven aan portfolioleren: het komt in dit college van Tijl Koenderink allemaal voorbij.

Tijd: 13:00-16:00
Locatie: Novilo, Utrecht

Meld je direct aan voor 6 mei

22 mei 2019 | Introductiecollege Beleid (PO/VO)

Beleid: hoe borg je het talentonderwijs op jouw school?

Doelgroep: docenten, intern begeleiders en schoolleiders in het basis- en voortgezet onderwijs

Om talentonderwijs op je school een goede plek te geven, is het belangrijk eerst te weten wat er allemaal geregeld moeten worden. Vervolgens kun je kijken naar de best-practices om het wiel niet opnieuw uit te vinden. Novilo ondersteunt hierin door antwoord te geven op de volgende vragen:

 • Wat is precies het doel van talentonderwijs?
 • Welke leerlingen willen we signaleren en hoe pakken we dit aan?
 • Hoe gaan we om met de kerndoelen? Versnellen? Compacten?
 • Wat doen we met extra tijd?
 • Welke vaardigheden willen we aanleren?
 • Hoe implementeren we dit in het klassenmanagement?
 • Hoe implementeren we dit in de zorgstructuur?
 • Hoe gaan we om met eigenaarschap?
 • Hoe communiceren we naar alle partijen?
 • Hoe stellen we onderweg ons beleid bij?

Aan het einde van het kenniscollege ontvang je een compleet voorbeeld beleidsplan.

Tijd: 13:30-16:30
Locatie: Novilo
Europalaan 400 in Utrecht, zie ook onze contactpagina voor navigatie en parkeren.

Aanmelden kan via dit formulier

 • De open dagen en introductiecolleges worden in onze opleidingslocatie in Utrecht gegeven.
 • Zie ook onze contactpagina voor informatie over de route en parkeren. Heb je vragen? Stel ze gerust via info@novilo.nl of bel naar 088 208 0800. Let op, sta je geparkeerd op het betaalde parkeerdek tijdens een gratis kenniscollege of open dag, dan kun je geen uitrijkaart bij ons kopen, dit kan bij de automaat bij het parkeerdek.
 • Ben je aangemeld en toch onverhoopt verhinderd? Laat het ons op tijd weten door een mail te sturen naar info@novilo.nl. Op die manier kunnen we iemand op de wachtlijst blij maken.

Kom naar het gratis college!
Innovatie en vernieuwing in het onderwijs: Waar staan we nu? En wat zijn concrete stappen die we kunnen zetten om het beter te maken?

Aanmelden gratis college 6 mei

Meld je aan voor de open dag!
Open middag 28 mei. Maak kennis met Novilo en volg een workshop.

Aanmelden open dag
Back To Top