skip to Main Content
088 208 0800

Open Dag

Kom naar onze Open Dag en maak kennis met Novilo en VO op Niveau. Je volgt een boeiende training om kennis te maken met onze manier van lesgeven en de onderwerpen die in onze opleidingen aan bod komen. Tijdens de open dag krijg je ook informatie over de opleidingen die wij verzorgen en kun je vragen stellen.

Heb je nog twijfels over welke opleiding het best bij jouw persoonlijke en werksituatie bij je past, dan kun je tijdens deze dag met onze adviseurs en docenten in gesprek. Op die manier kun  je met een persoonlijk opleidingsadvies op zak naar huis!
Onze Open Dag is voor leerkrachten (in het PO en het VO) en begeleiders die:

 • meer willen weten over hoogbegaafdheid
 • meer willen weten over hoe zij begaafde kinderen kunnen begeleiden
 • die met deze onderwerpen aan de slag willen maar nog niet goed weten hoe
 • interesse hebben in het volgen van een opleiding en een voorproefje willen
 • vragen hebben over welke opleiding het best past
 • die het leuk vinden om kennis te maken met Novilo!

Programma Open Dag 29 januari 2019

13:15 uur
13:30 uur
14:30 uur
15:00 uur
16:00 uur
16:30 uur

Inloop koffie en thee
Introductie; waarom doen wij wat we doen? Korte basis over begaafdheid, onderwijs en de uitdagingen die leerlingen tegenkomen
Pauze met koffie, thee en wat lekkers. Je kunt onze docenten en medewerkers spreken en vragen stellen.
Volg een workshop! Maak een keuze uit Workshop 1 of 2.
Wat is geluk in de klas? Een energie gevende afsluiting van deze middag!
Napraten, gelegenheid om je vragen te stellen!

Workshop 1: Hoogbegaafde leerling in je klas?

Hoogbegaafde leerlingen in de klas?! Wat kun jij doen op het gebied van verrijking en hoe zit dat met de rest van de klas…? Hoe ga jij om met leerlingen die net even meer kunnen? Die zich vervelen of wel gemotiveerd lijken maar gewoon niet aan het werk gaan? Die zeer laag scoren op een cito toets maar in de les een heel ander beeld laten zien?
Onze trainer David laat je kennismaken met verschillende onderwerpen die in de opleiding aan bod komen. Je krijgt tips en informatie over hoe je deze leerlingen nog beter kunt begeleiden. En hoe je dit inricht zodat de rest van de klas er ook baat bij heeft! Je neemt een aantal gouden tips mee waar jij de volgende dag al mee aan de slag kunt gaan.

Doelgroep: Onderwijsprofessionals PO en zelfstandig begeleiders

Workshop 2: Introductieworkshop: Talentonderwijs in het Voortgezet Onderwijs

Heb jij leerlingen in je klas die meer zouden kunnen maar waar het er gewoonweg niet uitkomt? Heb jij leerlingen die afstromen terwijl ze het niveau best aankunnen? Ongemotiveerd raken gaandeweg… Wil jij ze beter kunnen begeleiden?
In deze – op de dagelijkse lespraktijk ingerichte – workshop leer je nog beter omgaan met leerlingen die meer aankunnen maar waar het er op de een of andere manier maar niet uitkomt. Hoe komt het dat deze leerling niet de resultaten behaalt die je wel verwacht op basis van het advies van de basisschool of de vragen die hij of zij stelt…. ? Trainer Maureen neemt je mee in de wereld van talentonderwijs, begaafdheid en je gaat naar huis met een rugzak vol nieuwe vragen én tools die je morgen kunt inzetten in de klas.

Doelgroep: Onderwijsprofessionals in het Voortgezet Onderwijs

Advies

Naast workshops volgen, kun je natuurlijk al je vragen kwijt over onze opleidingen tot Talentbegeleider. Wil je weten of deze opleiding past? Of heb je vragen over welke variant het best past? Hoe je de kennis en kunde in de praktijk kunt toepassen? Kom dan vooral naar deze middag! Onze trainers en adviseurs gaan graag met je in gesprek over wat het best bij jouw leven past.

Meer informatie over onze Open Dag?

De open dagen worden in onze opleidingslocatie in Utrecht gegeven. Zie ook onze contactpagina voor informatie over de route en parkeren. Heb je vragen? Stel ze gerust via of bel naar +31 (0) 88-208 0800. Let op: sta je geparkeerd op het betaalde parkeerdek tijdens een gratis kenniscollege of open dag, dan kun je geen uitrijkaart bij ons kopen. Dit kan bij de automaat bij het parkeerdek.

Ben je aangemeld en toch onverhoopt verhinderd? Laat het ons op tijd weten per mail of telefoon. Dan kunnen we iemand op de wachtlijst blij maken!

Kom naar onze gratis colleges! 

We bieden een aantal introductiecolleges geheel gratis aan (normaal kost een college €95 p.p.). Elk jaar organiseren wij een aantal van deze colleges aan zodat je een boeiende introductie krijgt over een onderwerp zoals onderpresteren, executieve functies of faalangst en perfectionisme. Deze zijn bedoeld voor leerkrachten en (zelfstandig) begeleiders maar ook ouders zijn welkom. Het zijn boeiende inhoudelijke colleges van twee tot drie uur die je een flinke bak kennis geven. Daarnaast vertellen wij je graag over Novilo en onze opleidingen.

13 januari 2020 | Executieve Functies in het basisonderwijs

Thomas krijgt het maar niet voor elkaar om zijn gymspullen mee te nemen naar school, Lieke begint vaak zomaar te praten terwijl haar ouders in gesprek zijn, en als Jan zijn rekenschrift zoekt, komt hij terug met voetbalplaatjes die hij nog zou ruilen…  Hoe kan het toch zo zijn dat met name heel slimme kinderen grote moeite hebben met vaardigheden als plannen en organiseren maar ook met emotieregulatie, impulscontrole en flexibiliteit?

In dit college:

 • leer je wat executieve functies zijn
 • leer jij dat het vaak echt geen onwil is maar onmacht!
 • leer je hoe jij kinderen kunt helpen hun executieve functies te verbeteren
 • leer je dat niet alleen begaafde kinderen baat hebben bij deze ondersteuning…
 • krijg je praktische tips en tools om morgen in de klas in te zetten!Dit college bieden wij je kosteloos aan omdat wij onze kennis over deze onderwerpen graag willen delen. Dat is onze missie: elke kind op zijn plek en goed tot zijn recht laten komen! Tijdens dit college vertellen wij je graag meer over Novilo en onze missie.Aanmelden kan via onderstaande button. Ben je alsnog verhinderd, wil je a.u.b. tijdig afmelden via ? Wij hebben vaak een wachtlijst voor onze gratis colleges en op die manier kunnen we een ander blij maken.

Aanmelden gratis college

Praktische informatie gratis colleges:

We kondigen regelmatig nieuwe gratis colleges en Open Dagen aan!

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Back To Top