skip to Main Content
088 208 0800

Feli-X heeft de opleiding Levenshoudingsgericht Onderwijs in een nieuw jasje gestoken! De nieuwe jaaropleiding heet; “de toekomstgerichte leerkracht”

Feli-X staat voor toekomstgericht onderwijs. Onze nieuwe opleiding maakt het geven van toekomstgericht onderwijs heel concreet en toepasbaar. We hebben  deze  jaaropleiding bijvoorbeeld modulair gemaakt. Dat betekent dat de gehele jaaropleiding uit drie verschillende modules van drie dagen bestaat.

Je kan alledrie de modules achter elkaar volgen óf je volgt de module(s) die dit jaar voor jou haalbaar en gewenst zijn.


Voor wie is deze opleiding?
Ben jij leerkracht? Voel jij een urgentie om een verandering in ons onderwijs systeem te bewerkstelligen? Ben je avontuurlijk en niet vies van een potje pionierswerk? Dan is dit dé opleiding voor jou!

De opleiding bestaat uit 3 modules, die ook afzonderlijk van elkaar gevolgd kunnen worden én daarmee dus ook toegankelijk zijn voor andere geïnteresseerden. Dat betekent dat deelnemers aan de jaaropleiding élke module met een andere groepssamenstelling kunnen zitten.


Module 1= module levenshouding

Met de module levenshouding gaan we, aan de hand van onze pijlers “doorleven, doorzien en doorgeven” in op jouw eigen levenshouding. Wie ben jij? Hoe ben jij groot geworden? Wat is het effect van jouw opvoeding op de mens die je vandaag de dag laat zien? Vanuit welke kerngedachten bekijk jij jezelf en de wereld om je heen. Wat neem je hiervan bewust/onbewust mee naar de klas? Het is ongelooflijk helpend om vanuit de meest waarachtige versie van jezelf voor een groep te staan. Trouw aan jezelf, handelend vanuit jouw kernkwaliteiten en waarden. Daarmee ben je misschien wel het allerbeste voorbeeld dat je de kinderen uit jouw klas (en daarbuiten) mee kunt geven.

Wij gunnen de kinderen van vandaag dat ze al op jonge leeftijd door krijgen wie ze zijn, waar hun talenten liggen, hoe ze om kunnen gaan met uitdagingen en hoe ze trouw aan zichzelf kunnen zijn en blijven.

Om dit onze kinderen mee te kunnen geven, is het handig als leerkrachten dit proces eerst zelf hebben doorlopen. Dat maakt je een geloofwaardiger begeleider.  Exact dat, is wat we met deze module gaan doen! We gaan op onderzoek naar jou en nemen je levenshouding onder de loep.

Module 2= positieve psychologie
Door middel van de laatste wetenschappelijke inzichten vanuit de Positieve Psychologie word je meegenomen in de wereld van geluk en welbevinden. Naast een stevige dosis theorie, ligt de focus vooral op het aanleren van vaardigheden en bewustwording van de eigen levenshouding. Met de ontwikkelingen die jij als persoon doormaakt, zul je niet alleen je eigen leven verbeteren, maar ook een voorbeeld zijn voor je omgeving.

Module 3= toekomstgericht onderwijs
Met deze module zoomen we in op de verschillende facetten van toekomstgericht onderwijs. We zullen het hebben over toekomstgerichte onderwijsinhoud, de oprekbare ruimte tussen de vele regels van onderwijsland. (wat is er wél mogelijk) Tot slot zal ook de vorm waarin we ons toekomstige onderwijs kunnen gieten, aan bod komen!

Dus ben jij klaar om de kinderen daadwerkelijk voor te bereiden op de toekomst, zodat zij de wereld een betere plek kunnen maken?

Module 1 positieve psychologie
dag 1= 17 december 2020
dag 2= 28 januari 2021
dag 3= 4 maart 2021

Module 2: Levenshouding
dag 4= 2 februari 2021
dag 5= 9 maart 2021
dag 6= 6 april 2021

Module 3 toekomstgericht onderwijs
dag 7= 1 april 2021
dag 8= 22 april 2021
dag 9= 10 juni 2021

Investering

De opleiding kost € 4.750,-.
Per module betaal je € 795,-

Op het moment dat je de jaaropleiding in zijn geheel volgt, zijn de volgende onderdelen inbegrepen: 

  • een intake gesprek
  • twee coaching gesprekken tussen module 1 en 2 en tussen module 2 en 3
  • bezoek aan School Of Understanding  bij module positieve psychologie
  • eindgesprek
  • eindpresentatie
  • examendossier

Heleen Iordens

Heleen Iordens is trainer in levenshouding en innovatie bij Novilo en Feli-X. Daarnaast is ze o.a. yogadocente en moeder van drie jonge kinderen. Na de pabo, een master tot gedragsspecialist en een geweldige wereldreis, werd ze leerkracht op een school voor natuurlijk leren. De school had als pijlers; systemisch werken, NLP en oplossingsgericht werk, zodoende nam “levenshouding” een grote plek in, in haar onderwijs.

Vol passie en idealen heeft zij deze innovatieve school mee helpen opbouwen. Ze deelt haar opgedane inzichten graag met anderen, omdat ze aan den lijve ondervonden heeft hoe waardevol het is om je levenshouding te ontwikkelen: niet alleen voor kinderen, maar ook voor jezelf.

Dit is een college of opleiding van Feli-X en gaat over levenshouding. Alhoewel het erg zinvol is om met hoogbegaafde kinderen aan levenshouding te werken, richten we ons niet specifiek op hoogbegaafdheid.


Wil je meer weten over hoe je levensles kunt geven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week een gratis levensles die je meteen kunt toepassen!

Back To Top