skip to Main Content
088 208 0800

Marjolein over de Gevorderden opleiding: “mijn kijk op de hele wereld is veranderd!”

“De opleiding heeft niet alleen mijn manier van kijken naar hoogbegaafdheid veranderd, maar eigenlijk mijn hele kijk op de wereld.”
Voordat Marjolein besloot het onderwijs in te gaan,  was ze werkzaam in diverse bedrijfstakken en druk binnen haar gezin met twee jonge kinderen. Marjolein besloot zichzelf om te scholen. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zelf opgegroeid in een onderwijsgezin en met twee slimme kinderen was ik altijd al bovengemiddeld geïnteresseerd in begaafdheidsonderwijs”. Ze ging naar de PABO en werkte op een basisschool, waar ze ook de plusgroep begeleidde. Daarop volgde de opleiding Master SEN en een baan bij een zorginstelling die begeleiding en ondersteuning biedt aan kinderen met leer-en ontwikkelingsproblemen. Deze organisatie zou ook aanbod voor hoogbegaafde kinderen ontwikkelen. Marjolein wilde blijven leren over dit onderwerp en ging op zoek een geschikte opleiding. Van de verschillende mogelijkheden paste Novilo haar het beste. Tijdens een telefonische intake kon Marjolein beginnen aan de Gevorderdenopleiding Talentbegeleider bij Novilo. “De opleiding heeft niet alleen mijn manier van kijken naar hoogbegaafdheid veranderd, maar eigenlijk mijn hele kijk op de wereld.” Daar was het stuk Spiral Dynamics* verantwoordelijk voor. “De inzichten die dit ontwikkelingsmodel mij brachten, zijn heel mooi!” Destijds zette Marjolein deze inzichten met name in tijdens haar gesprekken met ouders. Tegenwoordig is Marjolein ambulant begeleider binnen het Samenwerkingsverband Rotterdam. Binnen deze baan kan ze het geleerde nog breder inzetten; bij de signalering van de leerlingen en bij de advisering aan de intern begeleiders en leerkrachten die zij begeleidt. De opleiding was erg waardevol voor Marjolein. “Ik heb het ervaren als vijf weekendjes weg, waar ik veel over mezelf leerde en hoe ik het geleerde kon toepassen in de praktijk”. Marjolein heeft nog altijd contact met een aantal opleidingsdeelnemers. Ook dat is haar dierbaar.  

Door Suzanne Koelman

Heb je interesse in de Gevorderdenopleiding Talentbegeleider? Kijk op deze pagina voor meer informatie of neem contact op via info@novilo.nl. 

*Spiral dynamics is een model dat bewustzijnsontwikkeling beschrijft, op zowel persoonlijk als collectief niveau, gebaseerd op het werk van Dr. Clare W. Graves.
Back To Top