skip to Main Content
088 0200 300

Nieuw boek! Nieuwe ideeën…

Beste lezer,

Op de valreep voor de vakantie hebben we toch nog ons boek kunnen lanceren! We hebben het eerst gedeeld met onze studenten en de mensen die de eerste zeven hoofdstukken hebben gelezen (meer dan 2650 mensen hebben dat al gedaan! Kijk op www.motivatieboek.nl). De eerste 200 boeken zijn al verzonden. De volgende lading komt snel binnen. Mocht je willen kijken:
Motivatie in het onderwijs:
Van containerbegrip naar hanteerbaar concept
(door Tijl Koenderink en Roland Louwerse)
http://bit.ly/boeklancering
Reacties van mensen tot nu toe:
“Weer een makkelijk leesbaar boek met veel informatie. Ga zeker het hele boek lezen.”
en
“Gaaf en wellicht een verademing voor velen, kinderen en volwassenen.”
Via de volgende link kun je het boek met korting bestellen, eventueel in combinatie met onze andere boeken en DVD’s:
http://bit.ly/boeklancering
Ik kijk uit naar jullie reacties op dit praktische handboek! Ik ga bijna op vakantie. Nog de laatste loodjes. Van 8 juli tot 15 augustus zijn we minder bereikbaar maar vanaf 20 juli is onze office manager er weer die alle vragen kan beantwoorden.
Fijne vakantie!Breng het beste naar boven in jezelf,
   en in elkaar,
      Tijl Koenderink namens het team van NoviloPS: Ik zit te broeden op een idee wat er echt uit moet. Het kan dus zijn dat ik me volgende week niet in kan houden om nog een bijzondere mail/nieuwsbrief te lanceren voor de gevorderde talentbegeleiders… Stay tuned!

Opleiding Talentbegeleider 2013-2014
De inschrijvingen voor onze jaaropleidingen Talentbegeleider, die na de zomervakantie weer van start gaan, zijn hard gegaan! Elke week komen er nog nieuwe aanmeldingen bij. De laatste plaatsen worden gaandeweg ingevuld.

Wil je deelnemen? Schrijf je nu nog in via onderstaande link!

Bekijk onze website voor meer informatie: https://www.novilo.nl/opleiding . 

Novilo en Stichting Socrates
Woensdag 18 september organiseren Novilo en Stichting Socrates gezamenlijk een cursus voor leerlingen uit de bovenbouw en hun leerkrachten (Voortgezet Onderwijs). Deze cursus zal plaatsvinden in de trainingsruimte van Novilo te Utrecht. Door middel van een workshop ervaren de deelnemers dat ‘succes hebben’ op school en in het hoger onderwijs meer vergt dan alleen maar slim zijn. 

Stichting Socrates zet zich in voor het optimaal benutten van talent, door leerlingen en docenten op de juiste manier te informeren over studiemogelijkheden, studievaardigheden en alles wat er bij komt kijken om succesvol je talenten te kunnen inzetten en verder te ontwikkelen.

De inloop in Utrecht is vanaf 10.00 uur. De ochtend wordt afgesloten met een informeel hapje en een drankje.

Bezoek de website van Stichting Socrates voor het inschrijfformulier.Epic Zomerkamp 2013 Peers2Play
Sinds 2006 organiseert peers2play in de schoolvakanties kampen voor hoogbegaafde kinderen. In de zomer van 2013 (van 28 juli t/m 3 augustus) wordt een kamp georganiseerd voor kinderen van 9 jaar en ouder. Van zondagavond tot zaterdagochtend gaan de kinderen met elkaar allerlei dingen doen: spelen, koken, knutselen, plezier maken, leren en sporten (denk hierbij aan zwemmen, kanovaren, boogschieten, voetballen, zeepglijbaan maken, kleien, tin gieten, speksteen bewerken, bonte avond, theatersport en workshops).

Het Epic Zomerkamp 2013 Team bestaat uit leerkrachten die werkzaam zijn in plusklassen, een orthopedagoog, een ABA begeleider en een ‘handyman’ voor de stoere toon.
Op peers2play.nl staat alle verdere informatie. Met vragen kun je ook mailen naar Monique Schaminee (monique.s12@gmail.com). Er zijn nog een aantal plaatsen vrij dus meld je snel aan!Zie hier een filmpje van vorig jaar:http://www.youtube.com/watch?v=hzbED_zak6gWedstrijd

De selectie van de tips met als thema Schrijven/Handschrift, was een lastige dit keer. Uiteindelijk hebben besloten de tip van Nancy Kuipers-Van Dijk te honoreren met een DVD
Nancy, als je je adres mailt naar info@novilo.nl dan krijg je de videotraining ‘omgaan met talent bij tieners’ thuisgestuurd!De tip van Nancy:
HB + onderpresteren + extern afreageren van spanning –> slechter handschrift
HB + onderpresteren + naar binnen keren –> heel langzaam schrijven
“Ik heb het bij diverse kinderen zien gebeuren. Het is een simpel iets om op te letten, zowel voor ouders als leerkrachten.”
Had je ook graag de dvd over ‘omgaan met talent bij tieners’, klassenmanagement of Perfectionisme/Faalangst willen hebben? Klik dan hier: https://novilo.wufoo.com/forms/bestelling-videoprodukten/. Als je meerdere dvd’s tegelijk bestelt, krijg je uiteraard korting!
De wedstrijd van deze maand is gesloten. In de zomermaanden zullen we geen wedstrijden organiseren.
Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO
Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. Hoewel we er niet alles in kwijt kunnen is het wel de ultieme korte training om je te helpen hoogbegaafdheid binnen je school een plek te geven. Zie de volgende link voor meer informatie, inclusief leuk filmpje met interview met Tijl: 

http://www.sbo.nl/informatie/talentbegeleider/
Training Eigen-wijs opvoeden in Gouda, najaar 2013
BlinQ en Koo verzorgen 5 trainingsmiddagen en  een terugkomdag voor ouders van (hoog)begaafde kinderen op zondagen over de onderwerpen uit het Web Eigen-wijs opvoeden. Neem je kinderen mee, want tegelijkertijd verzorgt Talent X een gevarieerd programma voor de kindergroep. Gelijk lekker peers ontmoeten en interessante dingen doen. Je partner kan dan dus ook mee. We werken rond de volgende thema’s: zichzelf zijn versus aanpassen, perfectionisme en faalangst, hooggevoeligheid, heftigheid in emoties, die eeuwige discussies, leren doorzetten, onderpresteren, motivatie, sociale contacten en eenzaamheid. Reageer snel, want als je vóór 20 juli inschrijft, betaal je 10% minder.Klik op onderstaande link voor direct alle informatie over de training.
http://www.blinq-hb.net/training-eigen-wijs-opvoeden

Wil je meer weten? Bel even met Inge Planteydt (06-11325314) of Simone Koolen(06-47383756).
We hebben er zin in en hopen je op de training te ontmoeten.

Inhoudelijke tips van ons
Op 
http://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. In het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld automatiseren, ‘stampwerk’, grenzen stellen, en nog veel meer aan de orde gekomen.

Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag via info@novilo.nl!

Quote van de week

“Worry is like a rocking chair. It will give you something to do, but it won’t get you anywhere.”
-Proverb-
Plaatje van de week

 

Back To Top