skip to Main Content
088 0200 300

Novilo’s goede doelen actie. Help jij mee?

Beste lezer,

Misschien herkennen jullie dat wel, wat een hectische periode is het einde van het jaar altijd! We werken hard om twee van onze belangrijke initiatieven goed de wereld in te helpen: De nieuwe Gevorderde Opleiding van Novilo en het nieuwe boek, “Ben jij een cheetah?”.De Gevorderde Opleiding overtreft onze verwachtingen. Na zeer veel enthousiaste voorinschrijvingen en de daaropvolgende vele interessante intakegesprekken, beginnen nu de definitieve inschrijvingen binnen te stromen. We hebben nu 14 deelnemers met nog meer dan 2 maanden te gaan. Naar aanleiding van het aantal deelnemers dat zich nu aanmeldt, hebben we besloten dat we het maximum aantal deelnemers van 16 naar 18 verhogen. Tegelijkertijd willen we het kleinschalige karakter en de kwaliteit van deze opleiding handhaven door altijd minimaal 3 trainers aanwezig te laten zijn om een, één trainer op zes deelnemers verhouding te kunnen garanderen. Een greep uit de uiteenlopende kwaliteiten van de aanmeldingen: Specialisten Leren Leren, Top Down en Deep Level learning, Master Sen-Hoogbegaafdheid, Materiaal en lesontwikkelaars, Ambulant begeleiders Cluster 4 met specialisatie Hoogbegaafdheid icm gedragsproblemen, Orthopedagogen en Echa-Specialisten. Een ‘founding class’ van niveau! Wil je je bij dit elite gezelschap voegen en echt op een hoger plan met talent aan de slag gaan? Schrijf je dan in voor een intakegesprek middels de link in de studiegids:
https://www.novilo.nl/assets/STUDIEGIDS-MASTEROPLEIDING-TALENTBEGELEIDER-2014.pdf

Boeken gered van de schredder! Novilo zoekt goede bestemming. Help jij mee?

De net uitgebrachte boeken van Marianne van Zetten, “Ben jij een cheetah?” vertonen een kleine fout door het productieproces (het moest me aangewezen worden want ik had het zelf niet gezien!). De drukker, Wilco Printing & Binding, is een echte professional en stond erop de boeken opnieuw te drukken om te voldoen aan zijn en onze hoge kwaliteitseisen. De reeds geleverde boeken zouden terug moeten en worden vernietigd. Hier was Novilo het uiteraard niet mee eens!

Na goed overleg, hebben we voor elkaar kunnen krijgen om in het kader van de kerstgedachte in deze decembermaand, de boeken te gaan verdelen zodat ze terecht komen bij gezinnen die ze anders niet zouden kunnen betalen. Om dit logistiek voor elkaar te krijgen, zoeken we organisaties die contact hebben met gezinnen met getalenteerde kinderen die wellicht niet zoveel te besteden hebben. Heb je een goed doel waarvan jij denkt: “Hier moet je aan denken!” Laat het ons weten en vul hier in welk goed doel jij vindt dat niet mag ontbreken.
https://novilo.wufoo.com/forms/goede-doelen-formulier/Misschien komt jouw goede doel dan ook aan bod? In de volgende nieuwsbrief maken we bekend(indien gewenst) welke goede doelen (organisaties) het gaan worden. Mochten we deze organisaties niet kunnen vinden, doneren we de boeken aan landelijke hulporganisaties. De kans echter dat de boeken dan bij de juiste kinderen terecht komen, is dan helaas erg klein. Help ons dus!

De mensen die reeds een boek hebben gekocht, krijgen de gelegenheid te reclameren. Mocht u een boek hebben dat niet voldoet? Mail ons dan(met je betaalbewijs) en wij sturen je direct een nieuw boek toe. Heb je geen aankoopbewijs? Je kunt of bij Novilo of op één van de congressen waar Novilo aanwezig is, je boek desgewenst omruilen. De nieuwe druk is inmiddels binnen en wordt vanaf heden uitgeleverd.

Tot zover deze week,
Breng het beste naar boven in jezelf,
   en in elkaar!

Tijl Koenderink


EXTRA ingelaste Workshop Introductie Coachingsvaardigheden


Op een 30-tal woensdagen in dit schooljaar geven we workshops over allerhande zeer interessante onderwerpen. Omdat we een nieuwe specialisatie Coachingsvaardigheden in het leven hebben geroepen en omdat hiervoor een basis aan kennis nodig is, hebben we ook een extra kennismodule ingelast om je deze basiskennis eigen te maken. Deze kennismodule zal plaatsvinden op 22 januari 2014. Aanmelden voor deze extra kennismodule of specialisatie kan via de gangbare weg voor studenten en via onderstaande link.
https://novilo.wufoo.com/forms/inschrijving-specialisatie-module-coaching/

Wil je je plaats direct gegarandeerd hebben? Schrijf je dan in via de webshop:
http://shop.novilo.nl/product/workshop-coachingsvaardigheden/


Kennismodule / workshop Klassenmanagement 11 december, 09:30-12:30 uur


Op basis van ons intensief onderzoek bij méér dan 50 scholen over ’wat werkt’, hebben we een training samengesteld. Hierin wordt helder uiteengezet hoe je met een beperkte voorbereidingstijd, goed gedifferentieerd lesgeeft. Daarnaast wordt er gekeken hoe om te gaan met leerlingen die maar niet op gang te krijgen zijn.
In deze training wordt de nadruk gelegd op de toepassing bij de getalenteerde leerlingen, maar de principes zijn universeel toepasbaar.
Schrijf je hier in voor deze module:
http://shop.novilo.nl/product/workshop-klassenmanagement/


Kennismodule / workshop Talentbeleid in de praktijk 11 december, 13:30-16:30 uur


Om talentonderwijs op je school een goede plek te geven, is het belangrijk eerst te weten wat er allemaal geregeld moeten worden. Vervolgens kun je kijken naar de best-practices om het wiel niet opnieuw uit te vinden. Aan het einde van de workshop ontvang je een compleet voorbeeld beleidsplan!
http://shop.novilo.nl/product/workshop-talentbeleid-in-de-praktijk/


Overige Workshops


Al deze Workshops worden gegeven op onze lokatie in Utrecht. Via onze webshop kun je je voor deze Workshops inschrijven.

Wil je een compleet overzicht en de mogelijkheid je hiervoor in te schrijven? Dat kan nu via onze nieuwe Webshop.
Klik hier om je in te schrijven voor een Workshop.


Specialisatie Motorische Remedial Teaching 


De module start op 20 februari 2014. Voor die tijd is er nog een kennismodule / workshop op woensdag 5 februari. Hier kun je je nog voor inschrijven.
Bekijk de studiegids op onze website en schrijf je in voor deze zeer interessante nieuwe driedaagse module! Schrijf je direct in via deze link of

Klik hier voor de studiegids!


Specialisatie Module Coachingsvaardigheden


Tijdens deze driedaagse specialisatie module in Utrecht komen onder andere de volgende aspecten van het coachingsvak aan bod: basis coachingstheorieën en procesmodellen, actief luisteren en empathie, vertrouwensband met cliënt en meer. Een gedetailleerde inhoud van deze specialisatie is te vinden in de studiegids. Klik hier om de studiegids te downloaden.

Wij zijn enorm enthousiast over deze opleiding. Tijdens deze driedaagse opleiding geeft Arjan van Dijk op geheel eigen wijze inzicht in de vele facetten van het coachingsvak.

Mocht je de eerder gegeven Kennismodule coaching hebben gemist? We hebben een extra Kennismodule ingepland om je daarna door te kunnen laten stromen in de specialisatie module.

Klik hier om je in te schrijven voor deze module. Of ga naar onze webshop!


Master’ Opleiding Talentbegeleider


Het gaat hard met de definitieve inschrijvingen voor deze opleiding. Aangezien we met circa 18 deelnemers willen starten, zijn er nu nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Ben je geïnteresseerd en heb je je nog niet ingeschreven? Klik hier voor de studiegids! Schrijf je nu nog in, wil je je verzekeren van deelname.


Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO


Op dit moment extra opleidingen gepland wegens groot succes! Wil je deelnemen? Schrijf je snel in!

Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het BO: Inschrijven SBO
Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het VO: Inschrijven SBO

Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. In deze tijd leer je wat de uitdagingen zijn van deze leerlingen, hoe dit te vertalen naar je klassenmanagement, hoe het een plek te geven in je beleid en vervolgens hoe dit proces in je school te implementeren. Een succesvolle samenwerking met snel vollopende groepen!


Kerstkamp Unique


21 t/m 23 december 2013 gaat Unique weer op kamp! Dit kamp voor hoogbegaafde kinderen van 6 tot 12,13,14 jaar, zolang ze nog mee willen, vindt plaats in Sint-Michielsgestel, op de accommodatie De Zonnewende. Drie dagen in het teken van spel. Heel breed: gezelschapsspellen, coöperatieve spellen, samen spelen bij teamopdrachten, kaartspelen, dobbelspellen, denkspellen, computerspellen (op afgesproken tijden en geen geweld toegestaan), constructiespeelgoed, buiten spelen, …  maar ook genoeg tijd om ook lekker te kletsen en gewoon contact te zoeken! Met als belangrijkste doel: gezellig samenzijn met andere kinderen zoals jij, het ontmoeten van peers, vrienden maken, praten over dingen die jouw interesseren en bezig houden, geaccepteerd worden zoals je bent, …

En natuurlijk ook:
kampvuur, weerwolven van wakkerdam (voor kinderen die dat leuk vinden ), gezellige avonden die nog in te vullen zijn naar gelang de interesse, avondspel, vrij podium, …
Aanmelden kan nog via het inschrijfformulier op www.unique-talentbegeleiding.com.
Wie stage wil lopen, en graag ervaring wil opdoen met het begeleiden van deze kinderen, kan ook contact opnemen: ans.ramaut@gmail.com


Kerstkamp Peers2Play


In een blokhut bij Arnhem gaan we deze kerstvakantie weer een kamp organiseren voor hoogbegaafde kinderen van 9 jaar en ouder.

Zaterdag 28 december t/m dinsdag 31 december zijn de kinderen van harte welkom. We gaan uiteraard met z’n allen een kerstdiner samenstellen (samen recepten bedenken, inkopen doen en zelf koken). We gaan naar het Openluchtmuseum om de oudhollandse winterpretsfeer te proeven en te schaatsen. We proberen iets met roofvogels te doen die vlakbij wonen. ‘Die hards’ mogen een oudjaarsduik maken in de plas naast de blokhut. We gaan spellen spelen, knutselen, chillen… En de kinderen mogen zelf ook dingen inbrengen om te doen, dus het programma is niet helemaal vol gepland. De prijs voor kinderen met een MJK is 45 euro, zonder MJK komt de entree van het Openluchtmuseum erbij (tot 12 jaar 10,27 euro, 13 en ouder 15,30 euro). Opgeven kan door een mail te sturen aan: monique.s12@gmail.com De begeleiding bestaat vooralsnog uit: Barbara (orthopedagoog), Ingrid (ABA begeleider), Mireille (docent in opleiding), Monique (specialist in gifted education), Richard (scoutingman)


Celebrate Creatief Leren 


Novilo was aanwezig op een zeer geslaagd congres! Complimenten voor het enthousiasme voor de vele vrijwilligers en de leerlingen van het CCL. Prima geregeld allemaal. Daarnaast hebben we veel interessante gesprekken gevoerd met interessante mensen. Van meervoudige intelligentie bij kinderen tot hoogbegaafdheid bij ‘ouderen’. Goed om te zien dat we hoewel we op sommige gebieden verschillen van inzicht, we daarnaast eigenlijk allemaal hetzelfde doel nastreven; het welbevinden van onze kinderen! Het mooie van zulke congressen is, dat het de gelegenheid geeft te verbinden en dat is ons inziens zeker gelukt! Nogmaals complimenten! Wij dragen jullie een warm hart toe!


Congres SBO ism Novilo


5 en 6 februari organiseert het SBO ism Novilo een congres: Talent leren excelleren!
Via het SBO kun je je inschrijven: http://www.sbo.nl/onderwijs/talent-leren-excelleren/


Tips op vernieuwde website www.hoogbegaafd.com!


Op http://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. Onderwerpen van de afgelopen weken:

  • Prioriteiten
  • Kerndoelen
  • Communiceren naar ouders
  • Slim belonen
  • Motiveren door beloning

Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag via info@novilo.nl!

Back To Top