skip to Main Content
088 208 0800

Nieuw pand, nieuwe boeken: tijd voor een openingsfeestje!

Op zaterdag 13 oktober geeft onderwijsinnovator en oprichter van Novilo, School of Understanding en Feniks Talent Tijl Koenderink een wervelende en inspirerende presentatie over het onderwijs van de toekomst. Dit doet hij ter ere van de opening van het nieuwe pand van Novilo en VO op Niveau aan de Europalaan in Utrecht en de presentatie van drie boeken die verschenen zijn. Koenderink was de afgelopen zes maanden in Amerika en hij deelt zijn nieuwe inzichten, kennis en ideeën graag tijdens deze presentatie. Koenderink: “Ik grap vaak dat het onderwijs het juiste antwoord is op de verkeerde vraag. Het is het antwoord op de vraag: ‘Hoe bereid je kinderen voor op de toekomst als het 1950 is?’ Het is alleen geen 1950 meer”. Als je wilt weten hoe het onderwijs er dan nu uit zou moeten zien, kom naar deze bijeenkomst!

Deze middag organiseren wij met groot plezier samen met @248 media.

Actief Executief Spelenderwijs oefenen met vaardigheden
Na jarenlange studie en praktijkervaring heeft Maureen Kramer-Tinnemeier (1988) haar expertise op het gebied van trainen en coachen van kinderen met zwakke executieve functies te boek gesteld. Bij haar werk als trainer voor Novilo/VO op Niveau en in haar eigen praktijk Hoogvliegers in beeld heeft zij in de loop der jaren een uitgebreide toolbox ontwikkeld van spellen die via directe exposure jongeren confronteren met hun eigen verbeterpunten bij hun functioneren op school en thuis. De inzet van deze spellen gekoppeld aan een oplossingsgerichte coaching aanpak zorgt voor een meetbare verbetering van hun executieve vaardigheden en daarmee tot betere resultaten op school. Dit boek is een absolute aanrader voor iedere professional die jongeren effectief wil helpen hun prestaties te verbeteren.

Maureen Kramer-Tinnemeier | € 26,95 | Verschijndatum: oktober 2018 via Novilo

Mijn hoogbegaafde puber
Hoe houd je een goed contact in stand met een zwijgzame, vaak onwillige puber die ook nog hoogbegaafd is? In Mijn hoogbegaafde puber deelt Suzanne Buis openhartige verhalen van ouders over de omgang met hun kinderen en vertellen die kinderen zelf hoe zij hun puberteit ervaren. Deskundigen leggen uit wat hoogbegaafde pubers nodig hebben aan begeleiding thuis en op school.

Sinds Suzanne Buis (Alkmaar, 1973) in 2001 fulltime schrijver werd, zijn er tientallen boeken van haar gepubliceerd. Onder andere Mijn hoogbegaafde kind en ik, waarin ze ouders van hoogbegaafde kinderen hun verhaal laat doen.

Suzanne Buis | 9789079603473 | € 19,95 | Verschijndatum: 14-09-2018 via @248media

Presentatie van “SpeelGoedSamen”
Hoe bespreek je onderwerpen als ADHD, autisme, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit? Aan de hand van prachtige, sprekende personages worden deze thema’s in SpeelGoedSamenhelder, duidelijk en op speelse wijze uitgelegd. Juist door kinderen onderlinge verschillen te laten ontdekken, ontstaat er meer begrip voor elkaar!

Op basisscholen kan dit boek worden ingezet om levenshouding en competenties van het sociaal-emotionele leren (SEL) te bevorderen, zoals besef van jezelf en de ander, doorzetten en met teleurstellingen omgaan. Door toepassing van de taxonomie van Bloom is SpeelGoedSamen zeer geschikt voor plusklassen, want kinderen kunnen tegelijkertijd op verschillende kennisniveaus worden uitgedaagd. Verder is dit boek bruikbaar in de eigen praktijk of door er thuis samen met je kind in te lezen.    

Erienne van der Veen is pedagoog en leerkracht op de School of Understanding. Zij schrijft artikelen voor gifted@248, magazine voor (hoog)begaafde kinderenen is medeauteur van het boek Wegwijs in hooggevoeligheid.

Erienne van der Veen | 9789079603466 | € 19,95 | Verschijndatum: 15 september 2018

13:30                    Inloop met koffie/thee
14:00 – 14:45      Opening Tijl Koenderink
14:45 – 15:15        Presentatie SpeelGoedSamen  – Erienne van der Veen

pauze

15:30-16:00       Boekpresentatie Suzanne Buis – Mijn hoogbegaafde Puber en ik   
16:00-16:30       Presentatie boek Actief Executief  – Maureen Kramer-Tinnemeier

Novilo B.V.
Europalaan 400
3526 KS Utrecht

+31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Parkeren
Parkeren is mogelijk in de straten er omheen. Is wel altijd vrij druk. Er is een parkeerdek op het terrein waar je ook kunt parkeren (betaald).

Navigatie
Het adres is de Europalaan 400 in Utrecht maar het is makkelijker om de navigatie naar de Eendrachtlaan te sturen: er zijn daar 3 toegangshekken: A, B en C. De laatste, (C) geeft toegang tot het parkeerdek voor bezoekers. Rijd naar de slagboom bij het bord “Bezoekers Europalaan 100 – 500” en trek een kaartje uit de automaat om vervolgens je auto te parkeren. Loop tussen de gebouwen door naar gebouw 400. Een dagkaart kost normaliter € 7,50. Bij Novilo is een uitrijkaart te krijgen voor € 6,-

 

Mocht aanmelden niet goed lukken via dit formulier (dat is soms lastig via mobiele telefoon), gebruik dan deze link.

Back To Top