skip to Main Content
088 208 0800

Een gloednieuwe opleiding van Feli-X

In november start Feli-X met een gloednieuwe opleiding Specialist Levenshouding. Een opleiding die je in staat stelt om toekomstgericht en betekenisvol onderwijs te geven. Helemaal volgens de uitgangspunten van levenshoudingsgericht onderwijs.

  • Zijn het vergroten van welbevinden, autonomie en geluk onderwerpen waar jouw hart sneller van gaat kloppen?
  • Zie jij het belang van deze onderwerpen voor de verdere leer- en leef ontwikkeling van jouw leerlingen?
  • Wil jij weer actief voelen dat jouw onderwijs betekenisvol is én kinderen goed voorbereidt op een toekomst die wij niet kennen?

Ja? Dan is dit een opleiding voor jou!

Prepare your child for the road, not the road for your child

De opleiding bestaat uit negen opleidingsdagen, waarvan acht verdiepingsdagen gevolgd door eindpresentaties op dag negen.

Dag 1:  Jouw eigen levenshouding
Wie ben jij? Wat vind je super leuk om te doen? Volgens welke waarden leef je? Deze dag staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling.

Dag 2: Positieve psychologie
Wat is ‘positieve psychologie’? Wat betekent het voor jouw leven en hoe kan je het vertalen richting school?

Dag 3: Hoe geef ik een levensles en toekomstgerichte onderwijsinhoud?
We geven je handvatten waarmee je onze welbekende levenslessen leert ontwikkelen en inzetten in jouw klas. 

Dag 4: Toekomstgerichte onderwijsvormen
Tijdens deze dag krijg je tal van ervaringsgerichte voorbeelden over het werken met verschillende, innovatieve onderwijsvormen. Denk aan bijvoorbeeld portfolio leren, units onderwijs, functiemix, doelenkasten en nog veel meer…

Dag 5: Yoga en mindfulness in de klas
Wat kun je doen bij stress en overprikkeling bij kinderen? We ervaren en leggen uit hoe yoga en mindfulness kunnen bijdragen aan stressreductie, ontspanning en het herkennen van eigen grenzen en zelfcompassie.

Dag 6: Leren 2.0
Je krijgt een dag lang ervaringsgerichte oefeningen die jouw eigen leerstrategieën in kaart brengen. Vervolgens kijken we samen hoe je dit mee kunt nemen naar de klas. De absolute basis van leren!

Dag 7: Talentbegeleiding & coaching vaardigheden
Wil je aan de slag met toekomstgericht en betekenisvol onderwijs; dan zijn coachingsvaardigheden belangrijk. Leer kinderen, ouders en collega’s te begeleiden. 

Dag 8: Ontwikkelingspsychologie
We nemen je mee langs de verschillende fases van bewustzijnsontwikkeling van kinderen. Je komt erachter waarom sommige kinderen wel of juist niet gemotiveerd raken – ‘aan gaan’ –  door de huidige aanpak en hoe je dit op een constructieve manier kunt veranderen!

Tot slot,  op dag 9 geven alle deelnemers een eindpresentatie.

Opleidingsdag 1

Opleidingsdag 2

Opleidingsdag 3

Opleidingsdag 4

Opleidingsdag 5

Opleidingsdag 6

Opleidingsdag 7

Opleidingsdag 8

Heleen Iordens

Heleen Iordens is trainer in levenshouding en innovatie bij Novilo en Feli-X. Daarnaast is ze o.a. yogadocente en moeder van drie jonge kinderen. Na de pabo, een master tot gedragsspecialist en een geweldige wereldreis, werd ze leerkracht op een school voor natuurlijk leren. De school had als pijlers; systemisch werken, NLP en oplossingsgericht werk, zodoende nam “levenshouding” een grote plek in, in haar onderwijs.

Vol passie en idealen heeft zij deze innovatieve school mee helpen opbouwen. Ze deelt haar opgedane inzichten graag met anderen, omdat ze aan den lijve ondervonden heeft hoe waardevol het is om je levenshouding te ontwikkelen: niet alleen voor kinderen, maar ook voor jezelf.


De opleiding bestaat uit negen opleidingsdagen:

dag 1: 11 november 2021
dag 2: 16 december 2021

dag 3: 27 januari 2022
dag 4: 17 februari 2022
dag 5: 10 maart 2022
dag 6: 7 april 2022
dag 7: 19 mei 2022
dag 8: 16 juni 2022
dag 9: 7 juli 2022

Locatie:

Novilo B.V.
Europalaan 400
3526 KS Utrecht
(het pand heet ‘Kan-Toren’)

Tel: +31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

De kosten voor deze opleiding zijn € 2.950,- (pilotprijs).

Feli-X geeft trainingen over levenshouding, vaardigheidsonderwijs en innovatie in het onderwijs. We streven naar gelukkige leerkrachten en gelukkige kinderen, omdat gelukkige mensen nou eenmaal succesvoller zijn. Feli-X zorgt er door begeleiding en training voor dat scholen en leerkrachten de overstap kunnen maken van het huidige, traditionele onderwijs naar het onderwijs van de toekomst.

Website Feli-x

Back To Top