skip to Main Content
088 208 0800

Deze opleiding is een jaaropleiding je in staat stelt om toekomstgericht en betekenisvol onderwijs te geven. Helemaal volgens de uitgangspunten van levenshoudingsgericht onderwijs door Feli-X!

 • Zijn het vergroten van welbevinden, autonomie en geluk onderwerpen waar jouw hart sneller van gaat kloppen?
 • Zie jij het belang van deze onderwerpen voor de verdere leer- en leef ontwikkeling van jouw leerlingen?
 • Wil jij weer actief voelen dat jouw onderwijs betekenisvol is én kinderen goed voorbereidt op een toekomst die wij niet kennen?

Ja? Dan is dit een opleiding voor jou!

Dag 1:  Jouw eigen levenshouding

Wie ben jij? Wat vind je super leuk om te doen? Volgens welke waarden leef je? Deze dag staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling.

We staan tijdens de start van deze eerste dag allereerst stil bij de opbouw van de opleiding. Je krijgt vooraf precies te horen wat er allemaal aan bod gaat komen en welke verdiepingsopdrachten je daarbij optioneel kunt doen. Vervolgens zullen we, met behulp van allerlei ervaringsgerichte oefeningen op zoek gaan naar jouw levenshouding.


Dag 2: Toekomstgerichte onderwijsvormen

Tijdens deze dag krijg je tal van ervaringsgerichte voorbeelden over het werken met verschillende, innovatieve onderwijsvormen. Denk aan bijvoorbeeld portfolio leren, units onderwijs, functiemix, doelenkasten en nog veel meer…


Dag 3: Positieve psychologie

Wat is ‘positieve psychologie’? Wat betekent het voor jouw leven en hoe kan je het vertalen richting school?

Deze dag staat helemaal in het teken van de uitgangspunten positieve psychologie. We focussen hiermee op krachten in plaats van klachten. Deze psychologische stroming neemt een groot deel van ons levenshouding gerichte onderwijs in beslag.


Dag 4: Hoe geef ik een levensles en toekomstgerichte onderwijsinhoud?

We geven je handvatten waarmee je onze welbekende levenslessen leert ontwikkelen en inzetten in jouw klas.

Tijdens deze dag staan we stil bij jouw eigen schoolsituatie. Wat gebeurt er al bij jou op school? Waar is nog winst te behalen? Hoe zet je levenslessen op, binnen een schoolteam? Waar heb je rekening mee te houden? Wat sluit aan bij jouw unieke situatie?

 


Dag 5: Yoga en mindfulness in de klas

Wat kun je doen bij stress en overprikkeling bij kinderen? We ervaren en leggen uit hoe yoga en mindfulness kunnen bijdragen aan stressreductie, ontspanning en het herkennen van eigen grenzen en zelfcompassie.

We leven in een wereld waarin 24/7 informatie op je af komt. De hoeveelheid prikkels die wij op één dag te verwerken hebben, is gigantisch. Des te belangrijker om onszelf en onze kinderen mee te geven hoe je je hier op een constructieve manier toe kan verhouden.


Dag 6: Leren 2.0

Je krijgt een dag lang ervaringsgerichte oefeningen die jouw eigen leerstrategieën in kaart brengen. Vervolgens kijken we samen hoe je dit mee kunt nemen naar de klas. De absolute basis van leren!

Tijdens deze dag, die ook weer bol staat van de ervaringsgerichte oefeningen, krijg je door hoe jij leert. Welke strategieën hanteer je? Hoe pak jij de dingen aan? Wat doe je eerst en wat daarna?

 

Dag 7: Talentbegeleiding & coaching vaardigheden

Wil je aan de slag met toekomstgericht en betekenisvol onderwijs; dan zijn coachingsvaardigheden belangrijk. Leer kinderen, ouders en collega’s te begeleiden.


Dag 8: Ontwikkelingspsychologie

We nemen je mee langs de verschillende fases van bewustzijnsontwikkeling van kinderen. Je komt erachter waarom sommige kinderen wel of juist niet gemotiveerd raken – ‘aan gaan’ –  door de huidige aanpak en hoe je dit op een constructieve manier kunt veranderen!

Tijdens deze dag staat de theorie van spiral dynamics centraal. Dit is een model dat de lagen van bewustzijnsontwikkeling per individu omschrijft. Een waanzinnig helpende tool om te leren kijken achtergedrag (waarom doet iemand wat hij doet?).


Dag 9: Eindpresentatie

Tot slot,  op dag 9 geven alle deelnemers een eindpresentatie.

De volgende opleidingsgroep gaat per november 2022 van start:

 • 01/12/2022
 • 15/12/2022
 • 12/01/2023
 • 09/02/2023
 • 09/03/2023
 • 30/03/2023
 • 20/04/2023
 • 01/06/2023
 • 22/06/2023

Locatie Utrecht

Novilo B.V.
Europalaan 400
3526 KS Utrecht


Tel: +31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

De opleiding kost € 4.750,-. Bij inschrijving en betaling van de gehele investering voor 1 juni 2022, krijg je een vroegboekkorting van € 750,-.

De losse verdiepingsdagen van de huidige groep 2021-2022  kosten € 399,00 per dag (pilotprijs), de losse dagen in 2022-2023 hebben een reguliere prijs.

Heleen Iordens

Heleen Iordens is trainer in levenshouding en innovatie bij Novilo en Feli-X. Daarnaast is ze o.a. yogadocente en moeder van drie jonge kinderen. Na de pabo, een master tot gedragsspecialist en een geweldige wereldreis, werd ze leerkracht op een school voor natuurlijk leren. De school had als pijlers; systemisch werken, NLP en oplossingsgericht werk, zodoende nam “levenshouding” een grote plek in, in haar onderwijs.

Vol passie en idealen heeft zij deze innovatieve school mee helpen opbouwen. Ze deelt haar opgedane inzichten graag met anderen, omdat ze aan den lijve ondervonden heeft hoe waardevol het is om je levenshouding te ontwikkelen: niet alleen voor kinderen, maar ook voor jezelf.


Feli-X geeft trainingen over levenshouding, vaardigheidsonderwijs en innovatie in het onderwijs. We streven naar gelukkige leerkrachten en gelukkige kinderen, omdat gelukkige mensen nou eenmaal succesvoller zijn. Feli-X zorgt er door begeleiding en training voor dat scholen en leerkrachten de overstap kunnen maken van het huidige, traditionele onderwijs naar het onderwijs van de toekomst.

Website Feli-x

Deelnemers over deze opleiding:

“Graag wil ik beginnen met dat ik erg dankbaar ben voor deelname aan deze opleiding. Naast dat het voor mooie en verbindende momenten met mijn groep gezorgd heeft, heeft het ook voor mijzelf een stuk bewustwording gebracht.  Met mijn groep heb ik bewust meerdere levenslessen gedaan en dit resulteerde keer op keer in verbinding tussen de kinderen en tussen de kinderen en mij, erg warm. Persoonlijk ben ik al jaren bezig met bewust leven. Ik probeer dit altijd al een beetje te verweven in mijn lessen, maar ‘deed maar wat’ vanuit liefde. Nu heb ik handvatten gekregen en dat werkt heel prettig.

Wat betreft de opleidingsdagen ben ik heel dankbaar dat ik de opleiding online kon volgen op een ander moment. Bedankt voor jullie flexibiliteit! Heleen, jij bent een enthousiaste trainer met veel kennis en energie. Heel fijn om naar jou te luisteren. Jouw manier van kennis overbrengen, terugkoppelingen naar de praktijk en goede vragen aan de deelnemers zorgen voor mooie verdiepende momenten in de opleiding. (Zelfs als je de opname achteraf bekijkt!)”

9 opleidingsdagen (ook los te volgen)

Utrecht

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over deze opleiding? Of twijfel je of deze opleiding bij jou past? Je kunt altijd contact met ons opnemen:

088-208 0800

Of maak een belafspraak met één van onze studieadviseurs.

Ken jij iemand die die deze opleiding ook interessant vindt?

Back To Top