skip to Main Content
088 208 0800

Over onze opleiding Zelfstandig Talentbegeleider: ‘talentontwikkeling is voor alle kinderen belangrijk!’

‘Ik ben aan deze studie begonnen met het idee om leerkrachten en teams te begeleiden en te trainen. Omdat ik zie dat er voor hoogbegaafden nog veel moet gebeuren in het onderwijs. En eigenlijk heb een groter doel: ik wil iets bijdragen aan de verbetering van het gehele onderwijs. Want ik ben er van overtuigd dat talentontwikkeling voor alle kinderen van belang is. Het hele onderwijs zou meer over talent moeten gaan.’

Natascha is orthopedagoog en deed vooral sociaal wetenschappelijk onderzoek. ‘Maar het onderwijs heeft me nooit losgelaten. En toen ik via mijn kinderen met het thema én de problematiek van hoogbegaafdheid in aanraking kwam, wist ik dat ik daar mee verder wilde.’

Ze koos voor Novilo vanwege de praktijkgerichte opzet. ‘Dat voegt enorm veel toe aan mijn wetenschappelijke achtergrond. In dit eerste jaar heb ik tot nu toe vooral erg veel kennis en inzichten opgedaan. Die bij Novilo rechtstreeks uit de praktijk komen. Nu sta ik te popelen om de praktische vertaalslag te gaan maken. Ik voel dat er een proces op gang komt, van dat denken, de kennisvergaring naar handelen. Dat zie ik als een mooie persoonlijke ontwikkeling die ik in deze studie kan maken.’  

Haar eerste doel is nog steeds om echt iets te kunnen betekenen in de onderwijsverandering en – vernieuwing. Tegelijk ontdekt Natascha ook een bredere interesse: ‘het coachen van volwassenen bijvoorbeeld, lijkt me ook heel zinvol. Ik ga nieuwsgierig verder, het is een ontdekkingstocht waarbij nog heel veel te leren valt!’ 


Meer weten over deze opleiding? We starten in het najaar weer een nieuwe groep.

Bekijk ook de reeks interessante videos over het begeleiden van kinderen in jouw eigen praktijk

Back To Top