skip to Main Content
088 208 0800

Om je te helpen bij de uitvoer van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO), hebben wij een Quickscan Nationaal Programma Onderwijs ontwikkeld. We helpen je graag met het uitwerken en toepassen van het NPO binnen jouw school of organisatie.

Nationaal Programma Onderwijs

De afgelopen maanden zijn voor leerlingen en docenten zwaar geweest. Veel scholen zien dat hun leerlingen minder goed tot schoolprestaties komen dan in eerdere jaren. Ook geven leerlingen, ouders en docenten aan dat het welbevinden van de leerlingen minder is geworden.

Op 24 maart hebben alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs een brief gekregen van minister Slob. Deze brief geeft een toelichting en een tijdspad voor het Nationaal Programma Onderwijs. Met dit programma kunnen scholen steun bieden aan leerlingen en docenten.

Het programma vraagt expliciet om verder te kijken dan alleen de cognitieve achterstanden. Achterliggende gedachte hierbij is dat de schoolresultaten het topje van de ijsberg zijn. Aan goede schoolresultaten gaan veel ontwikkelingen vooraf. Ingrijpen op het topje leidt niet tot lange termijn winst. Een mooie gedachte die erg bij ons past. Tegelijk ook een lastige opdracht, want hoe kijk je onder het oppervlak?

Quickscan Nationaal Programma Onderwijs

Vanuit onze expertise hebben we een quickscan ontwikkeld die kan bijdragen aan het in beeld brengen van wat er onder het oppervlak zit. Dit is geen exact meetinstrument maar helpt om snel in kaart te brengen waar de behoeftes van leerlingen, ouders en docenten liggen.

Meer weten over het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) en onze Quickscan? Bekijk dan onderstaande video’s.

Webinar NPO

Bekijk ons webinar dat we 10 mei jl. hebben gegeven over het Nationaal Plan Onderwijs en onze Quickscan. Hierin vertellen we meer over het NPO, wat dit betekent in de praktijk en hoe wij kunnen bijdragen aan het uitwerken en toepassen van het plan binnen jouw school.

De Quickscan aanvragen

Het aanvragen van een Quickscan is eenvoudig. Via onderstaande knop maak je direct een belafspraak. We bellen je wanneer het jou uitkomt en vertellen je meer over de kosten, hoe het precies werkt en wat je mag verwachten.

Of stuur een e-mail naar npo@novilo.nl.

Aan de Quickscan zijn kosten verbonden. Afhankelijk van het vervolgtraject ontvang je een mooie korting op deze kosten. We vertellen je hier graag meer over tijdens het telefoongesprek.

We kunnen maximaal 20 persoonlijke gesprekken uitvoeren. Het is dus belangrijk er snel bij te zijn.

Webinar Nationaal Plan Onderwijs

Quickscan Nationaal Programma Onderwijs

Nationaal Programma Onderwijs

Wat is het NPO precies? Wat betekent het voor mijn organisatie? Aan welke regels moeten we voldoen? Allemaal vragen die je kunt stellen als organisatie. In bovenstaande video geeft Tijl Koenderink duiding over het NPO, onze visie op het structureel verbeteren van achterstanden in het onderwijs en hoe onze Quickscan je kan helpen om een programma op te stellen voor jouw organisatie.

Introductie Quickscan

Om scholen te helpen bij het komen tot een plan, hebben wij een QuickScan ontwikkeld. In deze video een korte introductie van deze scan en de meerwaarde hiervan.

Wil je gebruik maken van onze Quickscan? Dan kun je hier een belafspraak maken. We bellen je terug en maken de scan voor je in orde.

Hoe werkt de Quickscan?

Een praktische video waarin we uitleggen hoe de scan werkt en wat je van ons kunt verwachten nadat je de scan hebt ingevuld.

Wil je weten wat wij voor je kunnen doen nadat je de rapportage hebt ontvangen? Dan kan je je aanmelden voor ons live webinar op maandag 10 mei waar we je hier meer over vertellen.

Novilo logo
VO op Niveau logo
Feli-X logo
Inschool Academie logo
Back To Top