skip to Main Content

Verbinden van het mentale, het fysieke en het emotionele

Deze specialisatiemodule gaat over de bewustwording van het lichaam en van de signalen die het lichaam geeft.

Met behulp van oefeningen die we als groep gaan doen, kan ieder voor zich dit bewustwordingsproces ervaren. We leren de afweermechanismen zoals vechten, vluchten en bevriezen (her)kennen, bij onszelf en bij de ander. Het oefenen en ervaren draagt bij aan ieders fysieke en emotionele ontwikkeling. Je ontdekt hoe je vanuit kracht kan reageren op de omgeving en hoe je afweermechanismen passend kunt gebruiken. Als je de signalen van je lijf herkent, kun je vaak adequater reageren op lastige situaties. Vanuit goed contact met jezelf, maak je een positievere verbinding met de ander.   

We gaan uitgebreid in op het belang van lichaamswerk in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen. Hoogbegaafden leven vaak erg vanuit hun hoofd, benaderen situaties cognitief. Lichaamswerk draagt bij aan een beter evenwicht van het hoofd, lijf en hart, ofwel het denken, doen en voelen.  

Doordat je in deze module ondervindt wat lichaamsbewustzijn betekent, kun je het ook gaan overbrengen op een ander. Op de derde studiedag doen de deelnemers als trainer oefeningen met de groep.

Leerdoelen

Na afloop kun je…

  • Lichaamswerk integreren in jouw begeleiding.
  • Signalen van je lijf beter herkennen waardoor je adequater kunt reageren op bijvoorbeeld lastige situaties.
  • Door middel van het toepassen van fysieke oefeningen het fysieke bewustzijn van jongeren/kinderen/personen vergroten waardoor zij meer grip krijgen op situaties.
  • Kinderen, jongeren en volwassenen trainen om hun fysieke bewustzijn te vergroten, meer balans te vinden en zo hun algehele welzijn te verbeteren.

Praktische informatie

De opleiding bestaat uit een 3-tal dagen met tussenpozen van een aantal weken om de gelegenheid tot het maken van opdrachten te krijgen. We starten om 09:30 uur en we stoppen om 16:30 uur.

Zorg ervoor dat je om 09:00 uur aanwezig bent voor een soepele start van de dag. Voor lunch, koffie en thee wordt gezorgd. Op de volgende data zal de specialisatiemodule gaan plaatsvinden:

04-03-2020
08-04-2020
20-05-2020

Investering
Deze specialisatiemodule kost € 795,- te betalen vóór start van de module. Indien je je inschrijft en betaalt vóór 1 december 2098 krijg je een vroegboekkorting en betaal je € 695,-. Als beroepsopleiding is deze opleiding vrijgesteld van BTW.

Locatie:
Novilo B.V.
Europalaan 400
3526 KS Utrecht
(het pand heet ‘Kan-Toren’)

+31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

 

Mirian Rutte (trainer lichaamsbewustzijn)

Mirian Rutten

Mirian coacht en begeleidt begaafde (jong)volwassenen door middel van fysiek werk en verzorgt ook opleidingen. Doordat Mirian mensen helpt zich bewust te worden van hun lichaam, van wat ze voelen, van waar ze (letterlijk) staan, kan zij hen helpen zich beter in hun vel te voelen. Door het verbinden van lijf, hart en hoofd wordt het fysieke, emotionele en mentale bewustzijn vergroot. Je hoort zo vaak ‘gebruik je hoofd nou eens!’, maar juist (hoogbegaafde) mensen die hun hoofd veel gebruiken, blijken op enig moment vast te lopen. Als je veel in je hoofd leeft, veel nadenkt, kun je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de interactie met de energie van een ander. Het negeren van je eigen lichaamsgevoel kan ertoe leiden dat je vastloopt, omdat je de overtuigingskracht mist om gehoord en gezien te worden. Beweging brengt de energie terug, niet alleen naar het lichaam, ook naar het brein.

Ervaringen

”Toegankelijk, bruikbaar, leerzaam en nuttig!”

”Ik kreeg veel inzicht in de begeleiding van kinderen in het algemeen, de informatie is heel goed over te dragen naar andere manieren van werken.”

”Confronterend, maar ook heel leuk!”

Back To Top