fbpx skip to Main Content

Mindset, de basis van talentontwikkeling?

Het begrip ‘mindset’ komt van de Amerikaanse professor in de psychologie Carol Dweck. Zij ontdekte dat de manier waarop mensen denken over hun intelligentie en talenten belemmerend of juist motiverend kan werken op hun ontwikkeling en hun passie voor leren.

Tijdens deze driedaagse specialisatiemodule verkennen en onderzoeken we de mindset die een mens bij het leren aanwendt en vooral kan gaan leren aanwenden. Met theorie en afwisselende, actieve werkvormen krijg je inzicht in de materie en ga je zelf de verdieping zoeken. Hierbij staan zelfontwikkeling en praktische (onderwijs)toepassingen centraal.

Gedurende drie dagen ga je aan de slag met alle facetten van het thema mindset. Denk aan (leer)motivatie, uitdagingen aangaan en doelen stellen, zelfvertrouwen en comfortzone, fouten maken en leren, de leerkuil, breinplasticiteit, doorzettingsvermogen, groeitaal en denken gericht op groei.

Wil je kinderen helpen om een groeimindset te ontwikkelen, weten hoe je de theoretische kennis, praktische tools en materialen direct kunt inzetten op school of in jouw praktijk? Wil je bovendien zicht krijgen op je eigen mindset en ontwikkelingsmogelijkheden? Dan is deze specialisatiemodule geschikt voor jou!

Leerdoelen

Na afloop…

  • kun je kinderen begeleiden bij het ontwikkelen van een groeimindset.
  • beschik je over kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in je klas of praktijk
  • weet je welke materialen en werkvormen je kunt gebruiken.
  • heb je inzicht in je eigen mindset en de groeimogelijkheden die binnen jouw persoonlijke ontwikkeling van belang zijn.

Data & Locatie

De opleiding bestaat uit een 3-tal dagen met tussenpozen van een aantal weken om de gelegenheid tot het maken van opdrachten te krijgen. We starten om 09:30 uur en we stoppen om 16:30 uur.

Zorg ervoor dat je om 09:00 uur aanwezig bent voor een soepele start van de dag. Voor lunch, koffie en thee wordt gezorgd.Op de volgende data zal de specialisatiemodule gaan plaatsvinden:

Groep B start in januari 2019
31 januari 2019
15 maart 2019
18 april 2019

Locatie:
Novilo B.V.
Europalaan 400
3526 KS Utrecht
(het pand heet ‘Kan-Toren’)

+31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

Floor Raeijmaekers

Floor Raeijmaekers

De trainer Floor Raeijmaekers heeft zich volledig gespecialiseerd in de fixed- en growth mindset. Met al haar kennis en ervaring weet zij als de beste de wetenschappelijke theorieën naar de dagelijkse praktijk te vertalen.

Floor studeerde gezondheidswetenschappen, deed de Pabo en werkte jarenlang in het onderwijs. Ze is ECHA specialist, werkte bij het kenniscentrum hoogbegaafdheid Eureka! en bij het SLO. In haar bedrijf Het TalentenLab werkt ze samen met diverse coaches en trainers op het gebied van onderwijs, talentontwikkeling en hoogbegaafdheid en mindset. Floor ontwikkelde een lessenserie en werkboek Mindset – Fixie en Growie – voor basisschoolkinderen.

Ervaringen

Heerlijke oefeningen, Floors begeleiding, grappige video’s, prikkelende vragen en boeiende casussen van mijn collega’s maken dat ik een verdiepende kijk heb op het concept en de toepassing in de praktijk.

Ik heb heel veel ideeën en inspiratie opgedaan om mee aan de slag te gaan! Deze module was zeker buiten mijn comfortzone.

Een echte aanrader! Wat een fijne en positieve trainer is Floor. Veel verdieping door de afwisseling in werkvormen.

Back To Top