skip to Main Content
088 208 0800

Op deze pagina vind je meer informatie over het nieuwe STAP-budget dat je elke twee maanden kunt aanvragen. Dit budget is nu ook aan te vragen voor onze (jaar-)opleidingen. Heb je nog vragen, neem dan vooral even contact op via info@novilo.nl of bel naar 088 208 0800.

Let op dat je erg druk is bij het aanvragen via het UWV, zorg dat je alle documenten klaar hebt liggen!

Vanaf 2022 kun je jaarlijks STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) aanvragen bij het UWV. Dit is een bedrag van maximaal € 1.000,- euro voor een opleiding, training of cursus. Dit budget ook ingezet kan worden voor deze opleidingen:

Talentbegeleider Basisonderwijs
Talentbegeleider Basisonderwijs Weekend
Talentbegeleider Voortgezet Onderwijs
Zelfstandig Talentbegeleider
Talentbegeleider Gevorderden – Individuele begeleiders
Talentbegeleider Gevorderden – Groepsbegeleiders
Talentbegeleider All In

Wat is STAP budget?

STAP-budget is een subsidie voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal € 1.000,- dat u 1 keer per jaar kunt gebruiken. STAP staat voor Stimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Met STAP-budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Vraag een aanmeldingsbewijs voor jouw studie aan op de studiepagina. Je ontvangt vervolgens,  na verwerking,  je aanmeldingsbewijs als PDF in je mail. Je dient deze vervolgens in op de aanmeldpagina van het UWV. Hiervoor wordt een speciaal portaal in het leven geroepen. Je kunt alvast de nodige informatie vinden via www.stapuwv.nl.

Wanneer kan ik aanvragen?

Verstuur je aanvraag zo snel mogelijk nadat de subsidie aangevraagd kan worden. Voor het volgende tijdvak betekent dit donderdag 1 september vanaf 10:00 uur. De verwachting is namelijk dat het STAP-budget snel op gaat zijn. 

Wat heb ik nodig om een STAP budget aan te vragen?

Je hebt een DigiD nodig om de STAP-aanvraag te kunnen doen en de pdf van jouw aanmelding bij onze opleiding. 
Heb je nog geen DigiD? Zorg dan dat je deze tijdig aanvraagt, want hier gaan enkele werkdagen overheen.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag is afgekeurd?

Op 1 september kun je het STAP budget aanvragen. Indien de aanvraag niet wordt goedgekeurd door STAP,  blijft jouw aanmelding voor onze opleiding staan. Heb je vragen, neem contact op via info@novilo.nl.Back To Top