skip to Main Content
088 208 0800

Op deze pagina vind je meer informatie over het nieuwe STAP-budget dat je elke twee maanden kunt aanvragen. Dit budget is nu ook aan te vragen voor onze (jaar-)opleidingen en specialisatiemodules. Heb je nog vragen, neem dan vooral even contact op via info@novilo.nl of bel naar 088 208 0800.

Meer informatie over het STAP-budget zelf vind je ook op www.stapuwv.nl.

Let op dat het erg druk is bij het aanvragen via het UWV, zorg dat je alle documenten klaar hebt liggen!

De aanvraagmogelijkheid van maandag 2 januari is komen te vervallen. Meer informatie over het waarom deze hiervan, lees je op de meldingenpagina van het uwv. Als je van ons een aanmeldingsbewijs hebt ontvangen voor de komende periode, dan kan het zo zijn dat je alsnog niet in aanmerking komt voor het STAP-budget door het verschuiven van de aanvraagdatum. Als dit het geval is nemen we contact met je op. Indien je niks van ons hoort, kun je op 28 februari het budget alsnog aanvragen.

Vanaf 2022 kun je jaarlijks STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) aanvragen bij het UWV. Dit is een bedrag van maximaal € 1.000,- euro voor een opleiding, training of cursus.  De eerstvolgende mogelijkheid waarop je dit STAP-budget kunt aanvragen, start dinsdag 28 februari 2023 om 10.00 uur.

Je kunt dan een aanvraag doen voor de volgende opleidingen en specialisatiemodules:

Specialisatiemodule Coachen van Hoogbegaafde Kinderen
Specialisatiemodule Coachingsvaardigheden (basis deel 1)
Specialisatiemodule Dabrowskiaanse Ontwikkeling
Specialisatiemodule Executieve Functies
Specialisatiemodule Groep 3
Specialisatiemodule Hoogbegaafdheid en ASS
Specialisatiemodule IQ-Testen
Specialisatiemodule Slimme Kleuters

Om een STAP-budget aan te vragen heb je een aanmeldingsbewijs nodig. Wil je van ons een aanmeldingsbewijs ontvangen? Dat kan! Voor de opleidingen Talentbegeleider geef je dit aan op het aanmeldformulier op de opleidingspagina. Voor de specialisatiemodules kan je een bewijs aanvragen via het aanmeldformulier voor specialisatiemodules. In dit formulier geef je aan voor welke in aanmerking komende specialisatiemodule je wilt opgeven.

Zodra we je aanmelding hebben verwerkt ontvang het het aanmeldbewijs als PDF per e-mail.

Wat is STAP budget?

STAP-budget is een subsidie voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal € 1.000,- dat u 1 keer per jaar kunt gebruiken. STAP staat voor Stimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Met STAP-budget kunt je je positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Vraag een aanmeldingsbewijs voor jouw opleiding of specialisatiemodule aan op de studiepagina. Je ontvangt vervolgens,  na verwerking,  je aanmeldingsbewijs als PDF in je mail. Je dient deze vervolgens in op de aanmeldpagina van het UWV. Hiervoor is een speciaal portaal in het leven geroepen. Je kunt alvast de nodige informatie vinden via www.stapuwv.nl.

Wanneer kan ik aanvragen?

De eerstvolgende mogelijkheid om een STAP-budget aan te vragen start op maandag 2 januari 2023 om 10:00 uur. Verstuur je aanvraag zo snel mogelijk nadat de subsidie aangevraagd kan worden. De verwachting is namelijk dat het STAP-budget snel op gaat zijn. 

Wat heb ik nodig om een STAP budget aan te vragen?

Je hebt een DigiD nodig om de STAP-aanvraag te kunnen doen en de pdf van het bewijs van jouw aanmelding bij onze opleiding, deze ontvang je per e-mail van ons. Heb je nog geen DigiD? Zorg dan dat je deze tijdig aanvraagt, want hier gaan enkele werkdagen overheen.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag is afgekeurd?

Indien de aanvraag niet wordt goedgekeurd door het UWV,  blijft jouw aanmelding voor onze opleiding of specialisatiemodule staan. Heb je vragen, neem contact op via info@novilo.nl.Back To Top