skip to Main Content
088 0200 300

Op deze pagina vind je meer informatie over het nieuwe STAP-budget dat je elke twee maanden kunt aanvragen. Dit budget is nu ook aan te vragen voor onze (jaar-)opleidingen en specialisatiemodules. Heb je nog vragen, neem dan vooral even contact op via info@novilo.nl of bel naar 088 208 0800.

Meer informatie over het STAP-budget zelf vind je ook op www.stapuwv.nl.

Vanaf 2022 kun je jaarlijks STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarkt Positie) aanvragen bij het UWV. Dit is een bedrag van maximaal € 1.000,- euro voor een opleiding, training of cursus.  De eerstvolgende mogelijkheid waarop je dit STAP-budget kunt aanvragen, start 3 juli 2023 om 10:00.

Je kunt dan een aanvraag doen voor de onze opleidingen en specialisatiemodules die hiervoor in aanmerking komen. Om een STAP-budget aan te vragen heb je een aanmeldingsbewijs nodig. Wil je van ons een aanmeldingsbewijs ontvangen? Dat kan! Voor de opleidingen Talentbegeleider geef je dit aan op het aanmeldformulier op de opleidingspagina. Voor de specialisatiemodules kan je een bewijs aanvragen via het aanmeldformulier voor specialisatiemodules. In dit formulier geef je aan voor welke in aanmerking komende specialisatiemodule je wilt opgeven.

Zodra we je aanmelding hebben verwerkt ontvang het het aanmeldbewijs als PDF per e-mail.

Wat is STAP budget?

STAP-budget is een subsidie voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal € 1.000,- dat u 1 keer per jaar kunt gebruiken. STAP staat voor Stimulering van de Arbeidsmarkt Positie. Met STAP-budget kunt je je positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Vraag een aanmeldingsbewijs voor jouw opleiding of specialisatiemodule aan op de studiepagina. Je ontvangt vervolgens,  na verwerking,  je aanmeldingsbewijs als PDF in je mail. Je dient deze vervolgens in op de aanmeldpagina van het UWV. Hiervoor is een speciaal portaal in het leven geroepen. Je kunt alvast de nodige informatie vinden via www.stapuwv.nl.

Wanneer kan ik aanvragen?

Iedere twee maanden is er een nieuwe mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen. De volgende termijnen zijn:

  • 3 juli 2023 t/m 3 september 2023
  • 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
  • 1 november 2023 t/m 31 december 2023

De opleidingen en specialisatie modules die voor de eerstvolgende termijn in aanmerking komen vind je op deze pagina.

Wat heb ik nodig om een STAP budget aan te vragen?

Je hebt een DigiD nodig om de STAP-aanvraag te kunnen doen en de pdf van het bewijs van jouw aanmelding bij onze opleiding, deze ontvang je per e-mail van ons. Heb je nog geen DigiD? Zorg dan dat je deze tijdig aanvraagt, want hier gaan enkele werkdagen overheen.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag is afgekeurd?

Indien de aanvraag niet wordt goedgekeurd door het UWV,  blijft jouw aanmelding voor onze opleiding of specialisatiemodule staan. Heb je vragen, neem contact op via info@novilo.nl.Back To Top