skip to Main Content
088 0200 300

Wil je jouw getalenteerde leerlingen nóg beter begeleiden, een plek voor hen creëren zodat ze beter tot hun recht komen? Jij kunt het verschil maken! Onze verkorte opleiding tot Talentbegeleider VO geeft jou de kennis en vaardigheden om meer- en hoogbegaafde leerlingen te herkennen/erkennen en om hen de juiste begeleiding te kunnen bieden.

Passend onderwijs is onderdeel van de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Niet alleen voor de leerling met een beperking of leerprobleem, maar ook voor de meer- en hoogbegaafde leerling. Weet jij hoe je de meer- en hoogbegaafde leerlingen kunt signaleren in de klas? Wat is het verschil tussen de intelligente en de hoogbegaafde leerling? Hoogbegaafde leerlingen hebben speciale onderwijsbehoeftes. Weet jij wat zij nodig hebben? Misschien heb je al een leerling in gedachten…?

Wat levert deze opleiding je op?

We maken jou als docent of begeleider snel ‘startklaar’ om getalenteerde leerlingen effectief te begeleiden.

Na deze opleiding kun je op basisniveau:

 • Hoogbegaafde leerlingen signaleren en begeleiden.
 • Talentbeleid ontwikkelen en/of verbeteren en coördineren.
 • Collega’s en ouders inspireren en informeren.
 • Je eigen visie vormen op de begeleiding van hoogbegaafde kinderen.
 • Kinderen in en/of buiten de lessituatie effectief begeleiden.
 • Een talent-beleidsplan en behandelingsplan schrijven en beoordelen.
 • Leerlingen coachen.

De opbouw van de opleiding:

 • Vijf opleidingsdagen
 • Deelname aan een intervisiegroep
 • Observaties en keuzeopdracht

Studiegids

Download de studiegids voor de indeling van de opleidingsdagen en verdere informatie zoals o.a. begeleiding, studiemateriaal en studiebelasting.

Digitale leeromgeving

Je ontvangt als onderdeel van de opleiding toegang tot het online deelnemersportaal. In deze portal vind je diverse zaken als: studieblokken per dag, handouts, follow-ups, tijdens dagen gebruikte materialen en informatie te vinden.

 

Leerdoelen

Je bent in staat om:

 • De opgedane kennis van hoogbegaafdheid, de diverse theorieën en begeleidingsvaardigheden te gebruiken in je begeleiding en advisering.
 • Getalenteerde leerlingen te signaleren en effectief te begeleiden. Na jouw begeleiding zit de persoon beter in zijn vel en komt beter tot zijn recht.
 • Collega’s en ouders te inspireren en te informeren.
 • Talentbeleid te ontwikkelen en/of te verbeteren en te coördineren.
 • Je eigen visie te vormen op de begeleiding van hoogbegaafde leerlingen.

Daarnaast levert deze opleiding je een flinke dosis kennis, persoonlijke groei en ontwikkeling op. Je beschikt na afloop over een groot netwerk talentbegeleiders en specialisten hoogbegaafdheid. Voordelen voor jou en jouw school:

 • Je bent snel ‘startklaar’. Je kunt de kennis en vaardigheden direct in de praktijk inzetten.
 • Tijdens en na de opleiding ben je in staat om een pragmatisch en doortimmerd talentbeleid vorm te geven. Jouw team zal hierdoor op een hoger niveau gaan functioneren. Dit komt uiteindelijk alle kinderen ten goede.
 • Je weet hoe je een groter draagvlak creëert over meer- en hoogbegaafdheid onder ouders en collega’s.
 • Leerlingen zullen beter in hun vel zitten en goed tot hun recht komen in en buiten de klas. Het talent van de kinderen wordt zo beter benut en dat leidt tot betere resultaten.

Onze opleidingen zijn ingericht op basis van competenties vanuit de Dublin descriptoren.

Data & Locatie

De opleiding Talentbegeleider Voortgezet Onderwijs wordt verzorgd in Utrecht.

Tevens verzorgen we regelmatig onze opleiding op locatie (incompany). Neem contact op met een studieadviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Data opleidingsdagen

Start januari 2024 | Utrecht

Opleidingsdagen:

Dag 1:  16-01-2024
Dag 2:  27-02-2024
Dag 3:  19-03-2024
Dag 4:  16-04-2024
Dag 5:  28-05-2024

Let op: deze data zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

Locatie Utrecht

Novilo B.V.
Woudstede, Zwarte Woud 2
3524 SJ Utrecht

Tel: +31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

Investering 

De opleiding kost € 2.750,-.  Bij inschrijving en betaling van de gehele investering voor 1 september 2023, krijg je een vroegboekkorting van € 375,-.

Er gelden andere prijzen voor deelnemers aangesloten bij het Samenwerkingsverband VO Amsterdam-Diemen. Voor deze deelnemers draagt het samenwerkingsverband de helft van de kosten bij het afronden van de opleiding.

Gary Vos Gary Vos

Als classicus ben ik bekend met verschillende onderwijstypes en schoolpopulaties. Daarnaast ben ik gedurende de laatste jaren als promovendus verbonden geweest aan de universiteiten van Edinburgh en Verona. Al deze ervaringen komen me goed van pas bij VO op Niveau waar ik werkzaam ben als senior onderwijsadviseur, opleider en ervaren trainer op vele scholen in Nederland.

5 opleidingsdagen

5 – 8 uur per week

8 – 16 deelnemers

Amsterdam

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over deze opleiding? Of twijfel je of deze opleiding bij jou past? Je kunt altijd contact met ons opnemen:

088-208 0800

Of maak een belafspraak met één van onze studieadviseurs.

Ken jij iemand die die deze opleiding ook interessant vindt?

Back To Top