skip to Main Content
088 208 0800

Toptalent zoekt Toptalent begeleider!

Heeft het begeleiden van kinderen je hart? Hou jij van out of the box denken? Kan je uptempo mee schakelen? En heb je tenminste één domein waarop je gespecialiseerd bent, denk aan sport, dans, muziek, schaken, wiskunde, natuurkunde, programmeren etc. Dan is de nieuwe pilotopleiding Toptalent begeleider bij Novilo echt iets voor jou!

Komend seizoen start deze nieuwe opleiding. Elly Gerritsen-Kornet en Tijl Koenderink werken samen in het aanpakken van een verloren kindje binnen het regulier onderwijs: cognitief getalenteerde leerlingen met een hoog ontwikkelpotentieel op één of meerdere specifieke domeinen zoals sport, dans, muziek, beeldende kunst, literatuur, theater, schaken, natuurkunde, wiskunde, programmeren of vul maar in. 

 
Welke kinderen zijn toptalenten? Hoe signaleer je die?In het reguliere onderwijs zien we deze leerlingen met uitstekende, maar ook beroerde schoolse resultaten en alles wat daar tussenin zit. Leerlingen die buiten school concerten geven op gerenommeerde podia, tegelijkertijd aan het conservatorium les krijgen, sporten op topniveau of programmeer helden zijn. Maar er zijn ook kinderen die in het reguliere onderwijs totaal ondersneeuwen, omdat er binnen deze context geen ruimte is voor het exploreren, laat staan floreren in dit specifieke talent. Denk aan een schaker op topniveau of een leerling wiens wiskundige capaciteiten ver voorbij het vak wiskunde op middelbare school level gaat. Een groot deel van het welbevinden van deze leerling is afhankelijk van hoog functioneren, grenzen kunnen blijven verleggen om verder te komen in dat waar hun talent ligt. Het is een hele uitdaging om daadwerkelijk uitgedaagd te worden, omdat juist dat er in een reguliere schoolomgeving niet in zit. Daarmee vormt uitzonderlijk talent direct meerdere uitdagingen voor de begeleiders van deze wonderkinderen. Want wat doe je met zo’n leerling? Hoe begeleid en ondersteun je ze effectief en in verbinding met zichzelf en omgeving? Hoe vind je een balans tussen welzijn en optimaal kunnen floreren? Tussen school- en individuele doelen? 

Gaan jouw ogen glimmen van dit talent? 
Zie jij kinderen met dit specifieke ontwikkelpotentieel in jouw omgeving en wil je handvatten om deze kinderen te laten floreren en te begeleiden? Dan is de opleiding echt iets voor jou! Jouw kennis en vaardigheden op een specifiek domein nemen we mee in een enerverende reis waarin zowel jouw professionele als persoonlijke doelen tot bloei kunnen komen. 

Voor komende seizoen zijn er maar 12 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

 

Vraag de video's aan met twee boeiende interviews door Tijl en Elly

Back To Top