skip to Main Content
088 208 0800

Gratis online kenniscollege

In de week van de vaktherapie verzorgen Nathalie Jans en Elly Gerritsen-Kornet een gratis online kenniscollege voor vaktherapeuten met veel info over de prikkelende groeikracht bij zowel hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen in vaktherapie. Ben jij vaktherapeut of student vaktherapie? Meld je dan nu aan voor dit gratis kenniscollege.

Wie: vaktherapeuten, studenten vaktherapie
Wat: gratis sessie over de prikkelende groeikracht bij hoogbegaafde cliënten in vaktherapie
Waar: online, als je je hebt aangemeld krijg je de link voor de online meeting toegestuurd
Wanneer: maandagavond 14 november 2022, 19.00-21.00u

Op maandagavond 14 november 2022 van 19:00-21:00 uur maken Nathalie Jans en Elly Gerritsen-Kornet je graag deelgenoot van hun gemeenschappelijke kennis over hoogbegaafdheid en vaktherapie. Nathalie werkt als PMT’er, Elly als hoogbegaafdheidsspecialist en samen hebben ze al meerdere workshops voor Novilo verzorgd. We kijken met elkaar naar transdiagnostische thema’s die bij zowel hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen spelen en geven je praktische handvatten om direct mee te nemen in de praktijk. Ook wakkeren we je zelfbewustzijn aan met betrekking tot zijnskenmerken van hoogbegaafden. En gaan we aan de slag met de termen complexiteit, creativiteit en intensiteit en wat dit betekent voor hoogbegaafden in vaktherapie.

Vanuit het beroepsveld merken we dat er behoefte is aan meer kennis over hoogbegaafdheid. Hoe herken je een hoogbegaafde cliënt en wat is passende begeleiding en ondersteuning? Welk deel van het ontwikkelpotentieel van de hoogbegaafde kan je juist aanspreken om groei in het therapieproces te bevorderen?

Wil jij een hoogbegaafde cliënt ook herkennen en leren welke tools hierbij in te zetten? Meld je dan aan voor deze gratis online sessie in de week van de vaktherapie!

Leerdoelen

  • Je krijgt praktische tips en handvatten waarmee je direct aan de slag kunt bij zowel hoogbegaafde kinderen, jongeren als volwassenen.
  • Je leert hoogbegaafden te signaleren in jouw therapiepraktijk.
  • Je leert over de zijnskenmerken van hoogbegaafden.
  • Je leert over executieve functies en mindset in combinatie met hoogbegaafdheid.
  • Je leert wat complexiteit, creativiteit en intensiteit te maken hebben met hoogbegaafdheid. 
  • Je leert welk deel van het ontwikkelpotentieel je juist kan aanspreken om groei in het therapieproces te bevorderen.

Inventarisatie hoogbegaafdheid en vaktherapeuten

Om een beter beeld te krijgen van de vragen en behoeften die er zijn bij vaktherapeuten met betrekking tot talentontwikkeling en hoogbegaafdheid, willen we jou als vaktherapeut uitnodigen ons te helpen dit inzichtelijk te maken. Via een korte enquête willen we je vragen om aan te geven waar jouw behoeften en vragen liggen omtrent dit onderwerp. Zo kunnen wij ons aanbod beter laten aansluiten bij de vraag die er is vanuit jullie vakgebied. Fijn als je ons hiermee wilt helpen!

Elly Gerritsen-Kornet gunt mensen de tijd om zichzelf te ontplooien in een creatief proces waarin intrinsieke motivatie getriggerd wordt door de poëzie van het contact en uitdaging bepaald wordt aan de hand van persoonlijke verhalen. Voordat Elly aan de slag ging als trainer en hoogbegaafdheidsspecialist bij Novilo gaf ze 14 jaar les als docent muziek en CKV op middelbare scholen. Ze is coach van creatief begaafde kinderen en jongeren, studeerde muziekwetenschap met een minor theater-, danswetenschap en dansdramaturgie, werkte in de opera- en danswereld en zwaait graag als koordirigent.

Nathalie JansNathalie Jans heeft als psychomotorisch therapeut met kinderen, jongeren en volwassenen gewerkt waarbij ze regelmatige hoogbegaafde cliënten tegenkwam. Vanuit haar professionele en persoonlijke interesse is ze zich hierin verder gaan specialiseren. Het hoofd en lijf werken anders, maar wel samen. In de therapie sessies merkte ze dat ze zich steeds meer ging richten op cliënten met hoogbegaafdheids(kenmerken). Naast het uitvoerend werk als PMT’er is ze werkzaam als PhD-student bij Karakter Kind&Jeugd psychiatrie/Radboud UMC en bijzonder lectoraat vaktherapie bij persoonlijkheidsstoornissen.

Back To Top