skip to Main Content
088 208 0800

Wat maakt jou echt gelukkig?

Nieuwsbrief 19 april 2013

Hallo allemaal,

I love my job! Op dit moment lopen 26 mensen onder ons kantoor door het winkelcentrum heen om een “Random Act of Kindness” te doen. Ze zijn deelnemers van de volwassenentraining “Goed in je vel en goed tot je recht” en bezig met het onderzoeken van “Wat maakt mij nu gelukkig?”. Zo mooi om nu ook volwassenen te helpen om het beste in zichzelf naar boven te brengen. Een van de grote uitdagingen is: hoe blijf ik in contact met mezelf terwijl ik doe wat ik wil en wat gedaan moet worden?

Voor de mensen met kinderen iets leuks om naar te kijken:
Lessen over Mindset voor kinderen:
Fixie en Growie leggen jou en je kind uit wat je kunt doen om een growth mindset te ontwikkelen!

Breng het beste naar boven in jezelf,
en in elkaar,
Namens het team van Novilo, Tijl Koenderink

Gezocht: V.O.-leerlingen die mee willen doen aan een bachelor-onderzoek!
Rosa Stikkelman doet onderzoek naar het verschil tussen hoogbegaafden die aangepast onderwijs hebben genoten en hoogbegaafden die regulier onderwijs hebben gevolgd. Maar wat vooral opvalt: ze doet dit onderzoek n.a.v. de ervaringen van de leerlingen, niet op basis van de resultaten! Een onderzoek naar ons hart, waarbij vooral gekeken wordt naar of het kind goed in zijn/haar vel zit in het onderwijs! Ken je iemand die wil meedoen of wil je gewoon graag meer lezen over haar onderzoek? Zie dan deze link:
https://docs.google.com/document/d/1A0uRRbAQFQ4vRMu5Ow7agnlL5_MpHCrsNAO3V-NRtzM/edit?usp=sharing

Opleiding Talentbegeleider 2013-2014
De inschrijvingen voor onze jaaropleiding Talentbegeleider, die na de zomervakantie weer van start gaat, gaan hard! Elke week komen er nieuwe aanmeldingen bij, dus we verwachten dat de groepen binnen afzienbare tijd vol zullen zitten. Wees er dus snel bij als je graag meedoet met deze opleiding. Je kunt ook vrijblijvend een plekje reserveren!
Zie onze website voor meer informatie: https://www.novilo.nl/opleiding

Wedstrijd
Je kunt nog net meedoen met de wedstrijd van deze maand! Geef dan vandaag nog jouw tip over de combinatie van (vermeend) autisme en hoogbegaafdheid door via https://novilo.wufoo.com/forms/tips-voor-ons/
Wel willen we van mensen graag zoveel mogelijk informatie. Alleen ‘doe dit of dat’ is voor ons niet zo relevant. Wat gebeurde er toen je jouw tips toepaste? Waaraan merkte je dat het werkte? Waarom heb je zoveel aan dat boek of die site gehad?
We worden vanaf nu wel wat strenger: we moeten echt een tip vinden waar we iets aan hebben, anders stellen we de deadline uit.
De prijs van deze maand is onze dvd over klassenmanagement. Vooral voor leerkrachten erg interessant, maar ook ouders kunnen hier veel van opsteken!
Komende open training van Novilo
De volgende open training van Novilo is op 24 april.
Tijdens de kennismodule, die in dit geval een hele dag inneemt, neemt Liz je mee door het proces van leren. Hoe kun je leren, wat is daar voor nodig?
De modellen en perspectieven van leren worden besproken evenals het proces van leren. Verder wordt er aandacht besteed aan het geheugen en je kunt ontdekken wat jouw dominantie wijze van informatie verwerken is. Ben je auditief, visueel of vooral kinesthetisch ingesteld? Een andere belangrijke factor is de context van leren, hoe zit jij in je vel en hoe ziet je omgeving er uit?
Dit is een herhaling van de kennismodule van 7 november 2012
Voor het volledige overzicht van alle open trainingen, zie onze gehele agenda: https://www.novilo.nl/agenda/range.listevents/-
Vrijwilligers
Voor verschillende werkzaamheden zoeken we wij enthousiaste vrijwilligers.
Denk daarbij aan het uitschrijven van kennismodules en het samenvatten van (interessante) boeken Als vrijwilliger krijg je toegang tot de videoportal voor de duur van je bijdrage! Bovendien kun je met het vrijwilligerswerk punten verdienen die je in kunt zetten om korting te krijgen op verschillende producten van Novilo.
Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar dick@novilo.nl voor meer informatie.
Lezing door Albert Kaput van het CCL
Novilo werkt nauw samen met het CCL (Centrum voor Creatief Leren, zie http://centrumvoorcreatiefleren.nl/ voor meer informatie), een stichting die zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden van vastgelopen hoogbegaafden.We vinden het jammer dat een dergelijke plek nodig is, maar we zijn ook heel blij dat er mensen zijn die dit werk doen. Omdat we volledig achter hun aanpak staan gaan we een paar keer per jaar vrijblijvend langs met een aantal mensen van Novilo.
Albert Kaput, mede-oprichter van het CCL, heeft op zijn beurt aangeboden om voor ons een lezing te organiseren waarin hun visie, missie en werkwijze uitgebreid toegelicht worden.
De interactieve lezing zal gaan over drop-outs en talentontwikkeling. Ook het communiceren met onderpresteerders wordt besproken, en hoe het komt dat leerlingen zover komen dat ze in een zorgtraject terechtkomen. Verder ook een stuk over hoe ze op het CCL aan telentontwikkeling doen en wat nodig is om daarmee aan de slag te kunnen. Gedurende de lezing kunnen er uiteraard vragen gesteld worden!
De lezing staat gepland voor woensdag 22 mei, van 13.30-16.30 uur. De lezing is in principe gratis. Vrijwillige bijdragen komen allemaal ten goede aan het CCL!
Opgeven kan via een mailtje naar info@novilo.nl .
Kamp 17-20 MEI
Vind jij het ook belangrijk dat je (hoog)begaafde kind zichzelf kan zijn? Dat het trots kan zijn op zichzelf?Tijdens het Talent X KAMP kan dit volop! Je kind gaat namelijk samen met “peers” (= gelijkgestemden) op ontdekking. Het leert nieuwe dingen, zonder zich anders te voelen. Het beleeft avonturen, sport, speelt, denkt na over eigen vaardigheden en heeft vooral plezier, zonder zich ergens voor te hoeven schamen. Het voelt zich gezien en gehoord.
Kies bewust voor je (hoog)begaafde kind; kies voor het Talent X KAMP
Voor meer info: www.talent-x.net .
Quote van de week
“Expecting all the children the same age to learn from the same materials is like expecting all the children the same age to wear the same size clothing.” – Madeline Hunter
Plaatje van de week: Hoogbegaafden zijn altijd sneller klaar!
Back To Top