This page as PDF

Als ouder kun je ook kenniscolleges volgen over tal van onderwerpen.

Elk schooljaar verzorgt Novilo meer dan veertig kenniscolleges op de cursuslocatie in Utrecht. Een kenniscollege duurt een dagdeel en behandelt één onderwerp diepgaand. Sommige colleges vormen samen een geheel van twee dagdelen. Theoretische kennis biedt de basis voor praktische toepasbaarheid.

Bekijk hier de lijst met alle onderwerpen en data voor schooljaar 2016-2017

Verschillende kenniscolleges zijn gezien hun thema ook geschikt voor ouders. Zowel voor ouders die net hebben ontdekt dat hun kind hoogbegaafd is, als voor ouders die zich al lang in het onderwerp aan het verdiepen zijn.

Hieronder staat een kleine selectie uit de onderwerpen. Wil je alle onderwerpen van de kenniscolleges zien en/of je direct inschrijven, klik hier.

Opvoeden

In dit kenniscollege behandelen we de huidige opvoedstijlen en –opvattingen. Je wilt je kind het beste meegeven, maar soms is het lastig te weten wat het beste is. In elke situatie en levensfase dien je keuzes te maken. Kennis en inzicht zal helpen bij het maken van deze keuzes en het bepalen van richting in de opvoeding.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven voor dit kenniscollege.

 

Onderpresteren

Om uiteenlopende redenen komen getalenteerde leerlingen vaak niet tot hun recht; ze presteren onder hun kunnen. Wat is onderpresteren nu precies en wat zijn de oorzaken? We kennen diverse typen onderpresteerders uit de praktijk – in deze training leer je met welke aanpak zij weer op de rit komen.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven voor dit kenniscollege.

Faalangst en perfectionisme

Gezond perfectionisme kan leiden tot goede prestaties. Ongezond perfectionisme is een obstakel en kan tot faalangst leiden. In dit kenniscollege kijken we naar de principes die hieraan ten grondslag liggen. Vanuit het aldus verkregen inzicht bespreken we een concrete aanpak om leerlingen met perfectionisme en faalangst effectief te begeleiden.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven voor dit kenniscollege.

Als meerdere van deze thema’s je aanspreken, kun je overwegen een strippenkaart aan te schaffen of om één van onze opleidingen te volgen.