skip to Main Content
088 208 0800

Als ervaren Talentbegeleider weet je hoe belangrijk het is dat hoogbegaafde kinderen de specifieke begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Wil jij je begeleidingsvaardigheden verdiepen, zodat jij ook de vastgelopen of dubbel bijzondere hb’ers adequater kunt begeleiden? Wil jij ook verder leren op het gebied van talentbegeleiding en in een kleine groep met gelijkgestemden de diepte in gaan? Dan is dit jouw opleiding!

Deze gevorderden opleiding individuele variant is bedoeld voor ervaren talentbegeleiders die hun kennis en vaardigheden willen verdiepen. Deze opleiding richt zich vooral op mensen die individuele begeleiding bieden aan hoogbegaafde cliënten. Dit kunnen bijvoorbeeld zelfstandig talentbegeleiders of coaches zijn, mentoren in het VO, ambulante begeleiders, interne begeleiders. Het kan zijn dat je kinderen begeleidt, pubers, (jong)volwassenen of hun leerkrachten/docenten.

Wat levert deze opleiding je op?

De opleiding bestaat uit een intensieve periode van onderzoeken, studeren en creëren. Na deze periode heb je een hoger niveau bereikt op het gebied van het begeleiden van bovengemiddeld getalenteerde kinderen en de problematiek en mogelijkheden die hiermee gepaard gaan. Je bent in staat de ‘moeilijkere’ zaken te begeleiden en beter in kaart te brengen.

Je kunt leerlingen voorbij ‘niet meer in de problemen’ begeleiden naar ‘floreren’.

De opbouw van de opleiding:

De opleidingsdagen zijn gepland in één jaar, je hebt daarna nog de mogelijkheid tot een uitloop om eventuele opdrachten af te ronden, en modules en/of colleges te volgen. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers om te zorgen voor een maximale persoonlijke inbreng en interactie. Voor elke opleidingsgroep geldt dat er voldoende deelnemers moeten zijn.

Studiegids

Download de studiegids voor de indeling van de opleidingsdagen en verdere informatie zoals o.a. begeleiding, studiemateriaal en studiebelasting.

Digitale leeromgeving

Je ontvangt als onderdeel van de opleiding toegang tot het online deelnemersportaal. In deze portal vind je diverse zaken als: studieblokken per dag, handouts, follow-ups, tijdens dagen gebruikte materialen en informatie te vinden. Verder vind je er een link naar ons videoportal met opgenomen kenniscolleges.

Leerdoelen

Je bent in staat om de meer complexe problematiek in kaart te brengen en om leerlingen werkelijk verder te brengen: voorbij het punt van ‘niet meer in de problemen’. Je gaat leerlingen tot bloei laten komen.

Tijdens de opleiding bouw je een groot netwerk van professionals op om op niveau mee te sparren. Binnen deze opleiding hebben we verschillende keren gezien dat de deelnemers een hechte groep vormen die – ook na afronding – nauw betrokken blijft bij elkaar, bij alle ontwikkelingen in het werkveld en bij Novilo. Samen maken we de wereld een beetje beter voor hoogbegaafde kinderen.

Je gaat individuele kinderen nog beter kunnen begeleiden, hebt kennis van disharmonische profielen en dubbel bijzondere kinderen. 

Data & Locatie

De centrale opleidingsdagen en specialisatiemodules vinden plaats op onze cursuslocatie te Utrecht.

De opleiding bestaat uit 4 intensieve opleidingsblokken van twee aaneengesloten dagen en één dag afsluiting met eindpresentaties . De opleidingsdagen starten om 09:30 uur en eindigen om 16:30 uur. Novilo zorgt voor lunch, koffie en thee.

Start november 2023 | Utrecht

Module 1: 01-11-2023 & 02-11-2023
Module 2: 10-01-2024 & 11-01-2024
Module 3: 06-03-2024 & 07-03-2024
Module 4: 15-05-2024 & 16-05-2024
Afsluiting: 19-06-2024

1e studiebegeleiding: 7 en/of 8 februari 2024
2e studiebegeleiding: 5 en/of 6 juni 2024

Let op: deze data zijn onder voorbehoud van wijzigingen!

Locatie Utrecht

Novilo B.V.
Woudstede, Zwarte Woud 2
3524 SJ Utrecht

Tel: +31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

Investering 

De opleiding kost € 5.200,- . Bij inschrijving en betaling van de gehele investering voor 1 juni 2023 , krijg je een vroegboekkorting van € 750,-.

Trainers

Marianne van Zetten

Marianne werkt met veel enthousiasme en plezier als trainer, ontwikkelaar en onderwijsadviseur bij Novilo. Ze ziet het als haar missie mensen bewust te maken van de problemen en mogelijkheden die je tegenkomt bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Zij schept er vooral plezier in om mensen kritisch te laten kijken naar hun visie op leren en deze visie te doen verrijken. Marianne is jaren werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs, zowel op reguliere (Dalton) scholen als binnen het HB onderwijs. Deze rijke praktijkervaring maakt dat de trainingen die zij geeft bij Novilo vooral heel toepasbaar zijn. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk 'de Verheldering' waarin ze mensen begeleidt t.a.v. persoonlijke ontwikkeling. Marianne verzorgt o.a. de Gevorderdenopleiding en diverse coachingsmodules. Zij heeft ook het boek geschreven ‘Ben jij een Cheetah?’

Dick Verwij

”Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om tijdens je schoolloopbaan langzaamaan het geloof in jezelf te verliezen. Ik beschouw het dan ook als een voorrecht om als trainer en docent binnen Novilo de benodigde kennis over te brengen en zo de leerlingen van nu en later in staat te stellen zichzelf te mogen zijn én hun talenten beter te ontwikkelen.” Dick is docent van onze opleidingen Talentbegeleider. Daarnaast verzorgt hij kenniscolleges. Hij is een veelgevraagd spreker op ouderavonden en congressen.

Ervaringen

”De opleiding is bijzonder en origineel. Daarmee bedoel ik dat de insteek die jullie kiezen niet doorsnee is. Ik heb veel nieuwe theorieën gehoord en (coachings)technieken geleerd. Daarnaast geen vergezochte casuïstiek, maar toepassen op jezelf en medecursisten. Soms confronterend, maar ook verhelderend. De tweedaagse zijn intensief, maar door de mooie en verzorgde omgeving kom je ook helemaal los van de dagelijkse hectiek en kun je je helemaal concentreren op de stof. Jullie begeleiding daarbij is essentieel: aanwezig, maar niet overheersend.”

1 jaar | 4 tweedaagse opleidingsblokken en één dag afsluiting

minimaal 350 uur

8 – 16 deelnemers

Utrecht

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen over deze opleiding? Of twijfel je of deze opleiding bij jou past? Je kunt altijd contact met ons opnemen:

088-208 0800

Of maak een belafspraak met één van onze studieadviseurs.

Ken jij iemand die die deze opleiding ook interessant vindt?

Back To Top