skip to Main Content
088 208 0800

Onze opleidingen rondom hoogbegaafdheid

Wil jij talent in jouw klas een plek geven? Meer- en hoogbegaafde leerlingen (h)erkennen en begeleiden? Novilo biedt verschillende opleidingen tot Talentbegeleider voor leerkrachten en (zelfstandig) begeleiders in het basis- en voortgezet onderwijs. Onze opleidingen duren minimaal één (school-) jaar.

Verschillende varianten

We verzorgen verschillende varianten van onze opleiding tot Talentbegeleider, zodat onze talentenbegeleiders op veel plekken en in verschillende functies aan de slag kunnen. Dankzij die diversiteit kunnen we goed tegemoet komen aan jouw individuele mogelijkheden en wensen.

We bieden eenjarige post-HBO opleidingen voor zowel leerkrachten en intern begeleiders in het basisonderwijs als docenten en mentoren in het voortgezet onderwijs. Daarnaast is er een tweejarige opleiding voor Zelfstandig begeleiders en coaches en is er voor de begeleider die al jaren bekend is met deze thematiek een Gevorderdenopleiding. Een vierdaagse basisopleiding behoort ook tot ons aanbod.

Kun je voldoende deelnemers bij elkaar krijgen? Dan komt Novilo naar je toe om de opleiding op een locatie naar keuze te verzorgen. Een zogenoemde incompany opleiding. Neem contact op voor een maatwerk voorstel.

Naast onze opleidingen, bieden wij meerdaagse trainingen in de vorm van Specialisatiemodules en trainingen van een dagdeel in de vorm van Kenniscolleges.

Welke opleiding kies jij?

Maak hieronder een keuze uit onze opleidingen voor onderwijsprofessionals (docenten en begeleiders) en (aankomend) zelfstandig begeleiders met een eigen praktijk in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs.

Talentbegeleider Basisonderwijs

Eénjarige opleiding voor onderwijsprofessionals in het basisonderwijs waarin je leert meer- en hoogbegaafde leerlingen te signaleren en te begeleiden. Daarnaast leer je talentbeleid te ontwikkelen, verbeteren en coördineren op school.

Talentbegeleider Basisonderwijs (Weekend)

Eénjarige opleiding in het weekend voor onderwijsprofessionals in het basisonderwijs waarin je leert meer- en hoogbegaafde leerlingen te signaleren en te begeleiden. Daarnaast leer je talentbeleid te ontwikkelen, verbeteren en coördineren op school.