skip to Main Content

Heb je al ervaring in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en wil je doorleren?

Als ervaren Talentbegeleider weet je hoe belangrijk het is dat hoogbegaafde kinderen de specifieke begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Wil jij je begeleidingsvaardigheden verdiepen, zodat jij ook de vastgelopen of dubbel bijzondere hb’ers adequater kunt begeleiden? Wil jij ook verder leren op het gebied van talentbegeleiding en in een kleine groep met gelijkgestemden de diepte in gaan? Dan is dit jouw opleiding!


Onze gevorderdenopleiding
Deze opleiding is ontwikkeld voor leerkrachten, coaches en andere begeleiders die al de opleiding Talentbegeleider hebben afgerond en/of de nodige werkervaring hebben en gemotiveerd zijn om verder te leren. Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de problematiek van dubbel bijzondere kinderen, drop-outs en met complexe vragen. Met de kennis en vaardigheden uit deze opleiding, leer jij om hoogbegaafden te begeleiden naar een positieve levenshouding.

Onderzoeken, ervaren en creëren
De opleiding is bedoeld voor begeleiders die vanuit een integrale visie met verschillende methodieken willen werken, waarbij hun persoonlijke aanpak leidend is.
We leiden geen mensen op die ‘meer van hetzelfde doen’, wij leveren juist specialisten af die zich onderscheiden en daarmee een unieke aanvulling vormen op het aanbod in Nederland.

In deze opleiding wordt er een sterk appèl gedaan op het werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Jij bent zelf een van de belangrijkste en sterkste instrumenten die je als begeleider tot je beschikking hebt!

 

Er wordt van je verwacht dat je eerst met je eigen persoonlijke processen aan de slag gaat in het kader van talentontwikkeling. Zodat jij eerst zelf ervaart voordat je in de praktijk gaat brengen wat je leert. Let op; deze opleiding zorgt ervoor dat jij uit je comfortzone gaat.

 

De opbouw van de opleiding:

 • Vijf tweedaagse sessies gedurende één jaar
 • Vijf tot tien kenniscolleges/masterclasses
 • Een specialisatiemodule
 • Creëren van eigen interventie, tool of methode
 • EindopdrachtIn de brochure staat de voormalige locatie aangeven. Omdat wij inmiddels over een heel fijn nieuwe cursuslocatie beschikken, wordt de volgende groep daar gegeven. Op kleine afstand is een prachtig hotel aanwezig waar deelnemers overnachten en dineren.
Kenmerken van onze opleiding

 • De opdrachten in de opleiding zijn uitvoerbaar in jouw situatie als begeleider.
 • Naast het direct toepassen in de praktijk, is er ruimte voor jouw eigen ambitie: leerkrachten begeleiden, 1-op-1 begeleiding van kinderen, het geven van trainingen aan het team, enz.
 • Onze opleiding is op maat. Jouw doelen zijn de leidraad voor jouw persoonlijke leerproces. Binnen de opleidingsdagen en intervisies geef jij invulling aan jouw eigen doelen. Kies voor diverse kenniscolleges of bekijk ze online in de videoportal wanneer jij dit wilt. Daarnaast krijg je als deelnemer ruimte om je te verdiepen in een onderwerp naar keuze als onderzoekopdracht.
 • Je ontvangt als onderdeel van de opleiding verschillende materialen, waaronder: een studiemap, readers en hand-outs, follow-up materialen per e-mail en toegang tot het online videoportaal. In dit videoportaal zijn diverse kenniscolleges terug te vinden die op de dag zelf gefilmd zijn. Op deze manier kun je maximaal gebruik maken van de kennis die je wordt aangeboden.
 • Naast professionele ontwikkeling, ga je je ook persoonlijk ontwikkelen. Onze deelnemers hebben affiniteit met het onderwerp hoogbegaafdheid. Dit zijn vaak ook de mensen die zelf enige kenmerken hebben van… In deze groepen vind je vaak herkenning en overwin je je eigen hindernissen (plannen, organiseren, te groot en perfectionistisch opdrachten willen uitvoeren).
 • Wij bieden je warme begeleiding. Er zijn studiecoachmomenten (telefonisch of live) voor het uitgebreid bespreken van jouw hulpvraag met betrekking tot de opleiding. Daarbij hebben wij een enorm netwerk waarin we specifieke hulpvragen kunnen uitzetten als support. Het netwerk bestaat uit specialisten, oud opleidingsdeelnemers, scholen die we begeleid hebben, enz.

Leerdoelen

De opleiding bestaat uit een intensieve periode van onderzoeken, studeren en creëren. Als je deze opleiding hebt afgerond, heb je gegarandeerd een hoger level bereikt in het begeleiden van bovengemiddeld getalenteerde kinderen. Je kent de problematiek én mogelijkheden die zij (kunnen) hebben door en door.

Je bent in staat om de meer complexe problematiek in kaart te brengen en om leerlingen werkelijk verder te brengen: voorbij het punt van ‘niet meer in de problemen’. Je gaat leerlingen tot bloei laten komen.

Tijdens de opleiding bouw je een groot netwerk van professionals op om op niveau mee te sparren. Binnen deze opleiding hebben we verschillende keren gezien dat de deelnemers een hechte groep vormen die – ook na afronding – nauw betrokken blijft bij elkaar, bij alle ontwikkelingen in het werkveld en bij Novilo. Samen maken we de wereld een beetje beter voor hoogbegaafde kinderen.

Je gaat  individuele kinderen nog beter kunnen begeleiden, hebt kennis van disharmonische profielen en dubbel bijzondere kinderen. 

Data & Locatie

Deze opleiding wordt gegeven in ons fijne nieuwe pand. Op 300 meter afstand is een prachtig hotel waar deelnemers kunnen overnachten en dineren, dit is inbegrepen bij de investering.  Natuurlijk is er overdag voldoende koffie en thee beschikbaar.

De specialisatiemodules, kenniscolleges en begeleide coaching-/intervisiedagen vinden plaats op onze cursuslocatie in Utrecht.

G-OTB 10 = VOL
Blok 1: 31 okt 2019 & 1 nov 2019
Blok 2: 5 & 6 mrt 2020
Blok 3: 4 & 5 juni 2020
Blok 4: 3 & 4 sept 2020
Blok 5: 12 & 13 nov 2020

G-OTB 11
Blok 1: 25 & 26 maart 2020
Blok 2: 1 & 2 juli 2020
Blok 3: 16 & 17 september 2020
Blok 4: 18 & 19 november 2020
Blok 2: 10 & 11 februari 2021

Investering
De opleiding kost € 5.750,- te betalen voorafgaand aan de studie.  Indien je je inschrijft en betaalt vóór 1 december 2019 krijg je een vroegboekkorting en betaal je € 5.000,-. Als beroepsopleiding is deze opleiding vrijgesteld van BTW.

Locatie:
Novilo B.V.
Europalaan 400
3526 KS Utrecht

(het pand heet ‘Kan-Toren’)
+31 (0) 88-208 0800
info@novilo.nl

Meer informatie over route en parkeren

Iowah Foto-Grafisch-4753 Marianne

Marianne van Zetten

Marianne van Zetten werkt met veel enthousiasme en plezier als trainer, ontwikkelaar en onderwijsadviseur bij Novilo. Ze ziet het als haar missie mensen bewust te maken van de problemen en mogelijkheden die je tegenkomt bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Zij schept er vooral plezier in om mensen kritisch te laten kijken naar hun visie op leren en deze visie te doen verrijken. Marianne is jaren werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs, zowel op reguliere (Dalton)scholen als binnen het HB onderwijs. Deze rijke praktijkervaring maakt dat de trainingen die zij geeft bij Novilo vooral heel toepasbaar zijn.

Marianne verzorgt de opleiding Talentbegeleider basisonderwijs en de Gevorderdenopleiding. Zij heeft ook het boek geschreven ‘Ben jij een Cheetah?’

Dick Verwij

Dick Verwij

”Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om tijdens je schoolloopbaan langzaamaan het geloof in jezelf te verliezen. Ik beschouw het dan ook als een voorrecht om als trainer en docent binnen Novilo de benodigde kennis over te brengen en zo de leerlingen van nu en later in staat te stellen zichzelf te mogen zijn én hun talenten beter te ontwikkelen.”

Dick is docent van onze opleidingen Talentbegeleider. Daarnaast verzorgt hij kenniscolleges. Hij is een veelgevraagd spreker op ouderavonden en congressen.

Judith Jongeleen-Verwij

Judith Jongeleen

”Vanuit een rijke ervaring met getalenteerde kinderen als ouder, leerkracht en coach, houd ik me bij Novilo vooral bezig met de mensen! Ze inspireren mij dagelijks met al hun bevlogenheid, authenticiteit, oprechtheid en dynamiek! Ik ben MT lid, personeelsmanager en coach/begeleider bij onze opleidingen.”

Ervaringen

”De opleiding is bijzonder en origineel. Daarmee bedoel ik dat de insteek die jullie kiezen niet doorsnee is. Ik heb veel nieuwe theorieën gehoord en (coachings)technieken geleerd. Daarnaast geen vergezochte casuïstiek, maar toepassen op jezelf en medecursisten. Soms confronterend, maar ook verhelderend. De tweedaagse zijn intensief, maar door de mooie en verzorgde omgeving kom je ook helemaal los van de dagelijkse hectiek en kun je je helemaal concentreren op de stof. Jullie begeleiding daarbij is essentieel: aanwezig, maar niet overheersend.”

Investering

De opleiding kost € 5.750,-. Bij vroege inschrijving en betaling van de gehele investering  krijg je een vroegboekkorting van € 750,-. In de studiegids kun je zien tot wanneer deze korting geldig is. Als beroepsopleiding is deze opleiding vrijgesteld van BTW.

Om de opleiding te bekostigen kunnen leerkrachten en docenten bij hun bestuur het verzoek indienen gebruik te maken van de verhoogde nascholingsbudgetten.

Back To Top