skip to Main Content
088 208 0800

Een stevig fundament met de opleiding Talentbegeleider!

Een deelnemer vertelt over de opleiding die zij volgt bij Novilo: Talentbegeleider Basisonderwijs.

‘Het begon met mijn directeur die een plusklas wilde realiseren en in mij de persoon zag die dat wel graag zou willen doen. Ik heb ja gezegd en daarbij gezegd dat ik dan wel een goede opleiding wilde gaan volgen. Ik wil namelijk goed weten wat ik doe en kunnen onderbouwen waarom ik iets op een bepaalde manier doe.’

Een opleiding moest voor Lina dus een stevig fundament onder haar werk opleveren. En bovendien nog iets toevoegen aan de master SEN die ze al gedaan had.

‘Ik kwam bij Novilo uit en heb gevonden wat ik zocht. De studie is breed en gaat veel dieper dan de eerste (praktische) vragen rond een plusklas. Deze studie helpt mij en de school enorm om de plusklas echt goed neer te kunnen zetten.’

Grote bruikbaarheid
Tijdens de studie profiteert Lina nu al van de grote bruikbaarheid. ‘Wat we op een opleidingsdag leren, kan ik gelijk in de praktijk toepassen. En niet alleen voor de meer- en hoogbegaafden, maar juist voor de hele groep, in de klas, voor àlle leerlingen. Ik krijg zoveel extra mee voor mijn vak als leerkracht, niet alleen als talentbegeleider! Dat vind ik het mooie aan deze opleiding.’

Ze noemt als voorbeeld het werken aan executieve vaardigheden, iets waar niet meteen aan gedacht wordt als een kind op cognitief gebied vastloopt. ‘Nu kan ik ook een interventie uitvoeren bij kinderen met zwakke executieve vaardigheden. Dankzij de studie kan ik daar als leerkracht mee aan de slag, ook met de hele groep. Zo kan ik problemen voorkómen en dat is altijd beter en makkelijker dan achteraf repareren.’


Naast haar baan als juf heeft Lina een eigen RT-praktijk, waarvoor ze nu ook meer basis heeft gekregen om ook hoogbegaafde kinderen te begeleiden. ‘Ja, ik ben ontzettend blij met deze studie! Ook de verplichte intervisie is heel waardevol. De zeven uitdagingen van het hoogbegaafde kind zijn duidelijk en concreet, en makkelijk uit te leggen aan kinderen, collega’s en ouders. We hebben er allemaal profijt van.’

Back To Top