skip to Main Content
088 208 0800

Beter laat dan nooit!

Beste lezer,

Afgelopen maandag heb ik de eerste training voor volwassenen gegeven: ‘Leef je talent!’ Echt superleuk om te zien hoe een groep mensen actief bezig is met het ontdekken van hun eigen talenten. We hebben intussen ook de gegevens over het 5-daagse vervolg online staan. Zie daarvoor later in deze nieuwsbrief!

9 maart ga ik een training geven voor Eigen Wijs opvoeden. Het wordt hartstikke leuk en interessant! En als iemand met kinderopvang zit: dit is ook geregeld. Sterker nog: mijn eigen kinderen gaan ook mee! Zie voor meer informatie verderop in de nieuwsbrief.

De trainingsvideo van deze week is voor sommige mensen al bekend. Er was echter dusdanig veel vraag naar dat we besloten hebben de video nogmaals te melden. Een iq van 145 maar zijn kamer niet kunnen opruimen: herkenbaar? Kijk dan vooral de video: http://www.hoogbegaafd.com/talent-onderwijs/executieve-functies/ 

Zoals altijd:
Breng het beste naar boven in jezelf,
en in elkaar,
Namens het team van Novilo, Tijl Koenderink

 Training voor volwassenen – ‘goed tot je recht’

Hoe kom je als volwassene goed tot je recht en goed in je vel?

Heb je het idee dat er meer in jou zit? Dat je talenten hebt die nu op dit moment niet tot hun recht komen? Ben je misschien gefrustreerd met waar je nu staat en waar je ooit dacht dat je zou zijn? Dan is deze training wat voor jou!

In deze 5-daagse intensieve training kijken we concreet naar wat jouw talenten zijn en in wat voor toekomst jij het best tot je recht komt. We kijken naar de veelvoorkomende psychologische barrières die mensen hebben en hoe hiermee om te gaan. En dit niet alleen op een cognitief denkniveau maar met concrete begeleiding in de praktijkstappen die je neemt. Dit soort trainingen worden nergens anders in deze vorm gegeven, maak er gebruik van en gun jezelf een leven waarin je goed tot je recht komt. Mocht geld de enige reden zijn om niet deel te nemen, neem dan contact met ons op.

Meer informatie vind je via:
http://bit.ly/Y9R6NF

Je kunt je inschrijven via:
https://novilo.wufoo.com/forms/volwassentraining-goed-tot-je-recht/
(als je de code NB02VWGJTR gebruikt krijg je bij inschrijving en betaling voor 1 april 2013 een korting van 40%)

Wedstrijd om opleiding wegens succes verlengd
Na enthousiaste reacties op zowel de NOT als per mail hebben we besloten om de Opleidingslanceringsperiode te verlengen tot 1 maart! De informatie kun je vinden via de lanceringspagina:http://opleiding.novilo.nl/ waar je je gegevens achter kunt laten. Als je dit doet krijg je tot en met 1 maart gratis toegang tot meer dan 2,5 uur filmmateriaal uit onze opleiding over de ‘Geschiedenis van IQ’ en ‘Theorie over hoogbegaafdheid’. Daarnaast maak je ook nog eens kans op een gratis toegangsbewijs tot de opleiding als je ons helpt de opleiding te promoten!

Oudertraining
Stel je voor:
Je bent op visite. Je kind stoot zijn drinken om en begint te huilen.
Nu zijn er verschillende reacties mogelijk. Wat doe jij?
En wat heeft dat te maken met zelfbeeld, faalangst, motivatie, sensitiviteit en hoogbegaafdheid? Wat kun jij doen in de opvoeding van je hoogbegaafde kind?
Kom dat ervaren in de training Eigen Wijs Opvoeden van Blinq en Koo, gebaseerd op onderzoek bij ouders van hoogbegaafde kinderen!
U kunt uw kinderen meenemen! Talent X verzorgt een gevarieerd programma voor hen. Ook zij leren iets!
Klik voor meer informatie op: http://bit.ly/XSgasI

Dvd ‘theorie en geschiedenis hoogbegaafdheid’ nu verkrijgbaar!
Dvd over Theorie & geschiedenis hoogbegaafdheid is nu te koop voor slecht €95,-!
Op de dvd staat een presentatie van Tijl Koenderink over de achtergronden van (hoog)begaafdheid, IQ, intelligentie en talent.
Als je de dvd wilt bestellen, vul dan dit inschrijfformulier in: https://novilo.wufoo.com/forms/bestelling-videoprodukten/.

Festival voor Talent
Novilo zal wederom aanwezig zijn bij het Festival voor Talent, op 23 maart!
Het vorige festival in oktober was een groot succes, zowel voor volwassenen als voor de kinderen. De workshops van Tijl zijn toen massaal bezocht en ook deze keer verwachten we veel mensen.
In de volgende nieuwsbrief zal uitgebreider aandacht besteed worden aan het Festival voor Talent.
Zie voor meer informatie en inschrijven de website: www.festivalvantalent.nl 

Winnaar prijsvraag NOT
Op de NOT hebben we een prijsvraag uitgeschreven. Mensen konden de volgende slagzin afmaken: ‘Talent op zijn plek voor ieder kind… ‘
De beste inzending die we binnen krgen was van Daniëlle Visser – van der Meij! Haar slogan is: ‘Talent op zijn plek voor ieder kind is waar goed onderwijs begint‘! Zij wint de thuisstudie OTB. Gefeliciteerd Daniëlle!

Quote van de week
“Hard work beats talent, when talent doesn’t work hard”.
Deze quote past precies binnen onze filosofie: talent is mooi, maar alleen als er ook inzet is. 100% talent, maar 0% inzet is nog steeds 0% resultaat! Uiteindelijk zou het natuurlijk fijn zijn als iedereen bezig kan zijn met iets waar hij talent voor heeft én waar hij zich voor inzet, liefst ook nog met een efficiënte strategie.

Komende open training van Novilo
Op 22 februari is de komende open training. Op die dag zullen de onderwerpen ‘oudercontact’ en ‘presenteren’ op de agenda staan.
Voor het volledige overzicht van alle open trainingen, zie onze agenda: https://www.novilo.nl/agenda/range.listevents/- 
Opgeven kan via de volgende link: https://novilo.wufoo.com/forms/inschrijving-novilo-kennisdagen/ 

Komende uitwisselingsbijeenkomst
Op 14 maart is de volgende uitwisselingsbijeenkomst. Op deze ochtend is er zoals gewoonlijk ruimte voor supervisie/intervisie en kennismaking met een onderwerp. Het onderwerp van 14 maart is: Schilderoord.
Een korte introductie door degene die de training komt geven:
Ik neem u mee op een reis door het Schilderoord, een van de weinige plekken
waar het kind de rust en ruimte ervaart, zijn of haar eigen schilderspel te
spelen. Waar het kind ervaart wat het is om zonder opdracht en zonder
beoordeling te mogen zijn, om zo weer te ontdekken waar de creativiteit en de
krachten liggen.
In een beeldenrijke voordracht toon ik u alle facetten van het Schilderoord.
– Het ontstaan van het Schilderoord.
– Wat heeft het Schilderoord het hoogbegaafde kind te bieden?
– Is er binnen de scholen plek voor het Schilderoord en het bijbehorende gedachtegoed?Voor meer informatie en opgave kunt u mailen naar info@novilo.nl 

Social Media
We zijn tegenwoordig te vinden op alle sociale media.
We delen wekelijks tips, veel interessante quotes die we tegenkomen en andere dingen die onderweg voorbij komen!
Facebook: http://www.facebook.com/NoviloTalent
Twitter: https://twitter.com/novilotalent
LinkedIn – Ons bedrijf: http://www.linkedin.com/company/2745479
LinkedIn – Discussiegroep: http://www.linkedin.com/groups?gid=4653038

 

 

Back To Top