skip to Main Content
088 208 0800

Gratis training over drop-outs en talentontwikkeling CCL

Hallo allemaal,

Erg mooi zijn altijd de momenten dat je zelf met je eigen materiaal aan de slag gaat.
In het kader van talentmanagement zijn we als team een teamtraject ingegaan. In
dit traject leren we wat onze primaire neigingen, talenten en strategieën zijn én wat
hier de positieve kanten en de valkuilen van zijn. Daarnaast hebben we een profiel
van het team laten maken, zodat we leren welke eigenschappen er aanwezig zijn,
welke er missen en welke er misschien over-aanwezig zijn. Het zal je niet verassen
dat we hoog scoren op innovatief, ontwikkelend en progressief. Respect voor de
gebaande paden was weer iets waar we (ook weer niet verassend) niet zoveel
mee hebben. Wat leuk en bijzonder om weer te zien dat mensen zo kunnen
verschillen! Nu nog deze boodschap diep in de genen van het onderwijssysteem krijgen!

Voor wie geïnteresseerd is, hier staan de testen die we gedaan hebben: http://www.hoganassessments.com/We zijn heel benieuwd of ons team nu nog beter kan samenwerken!Zoals altijd,
Breng het beste naar boven in jezelf,
  en in elkaar,
     Namens het team van Novilo, Tijl Koenderink
Wedstrijd
De winnaar van de wedstrijd van vorige maand is Marielle Veldhuis. Haar tip is “een kind heeft van nature geen kloof, ergotherapie hielp enorm goed. “Iets” hield mijn dochter tegen om in balans te zijn. TIP: Lees het boek van Carol Kranowitz, The out-of-sync child. Na een jaar oefenen is kloof verdwenen”. We zijn heel benieuwd, we horen graag van mensen die deze tip geprobeerd hebben! Marielle, als je je adres doorgeeft via info@novilo.nl dan komt de dvd z.s.m. jouw kant op!

Had je de dvd over de theorie en geschieden van hoogbegaafdheid ook graag willen winnen, maar is jouw tip niet verkozen tot beste tip? Je kunt de dvd bestellen via https://novilo.wufoo.com/forms/bestelling-videoprodukten/

Je kunt nog meedoen met de wedstrijd van deze maand. Geef dan voor 19 april jouw tip over de combinatie van (vermeend) autisme en hoogbegaafdheid door via https://novilo.wufoo.com/forms/tips-voor-ons/
De prijs van deze maand is onze dvd over klassenmanagement. Vooral voor leerkrachten erg interessant, maar ook ouders kunnen hier veel van opsteken!

Komende open training van Novilo

De volgende open training van Novilo is op 24 april.
Tijdens de kennismodule, die in dit geval een hele dag inneemt, neemt Liz je mee door het proces van leren. Hoe kun je leren, wat is daar voor nodig?
De modellen en perspectieven van leren worden besproken evenals het proces van leren. Verder wordt er aandacht besteed aan het geheugen en je kunt ontdekken wat jouw dominantie wijze van informatie verwerken is. Ben je auditief, visueel of vooral kinesthetisch ingesteld? Een andere belangrijke factor is de context van leren, hoe zit jij in je vel en hoe ziet je omgeving er uit?
Dit is een herhaling van de kennismodule van 7 november 2012
Voor het volledige overzicht van alle open trainingen, zie onze gehele agenda: https://www.novilo.nl/agenda/range.listevents/-
Vrijwilligers
Voor verschillende werkzaamheden zoeken we wij enthousiaste vrijwilligers.
Denk daarbij aan het uitschrijven van kennismodules en het samenvatten van (interessante) boeken Als vrijwilliger krijg je toegang tot de videoportal voor de duur van je bijdrage. Bovendien kun je met het vrijwilligerswerk punten verdienen die je in kunt zetten om korting te krijgen op verschillende producten van Novilo.
Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar dick@novilo.nl voor meer informatie.Lezing door Albert Kaput van het CCL
Novilo werkt nauw samen met het CCL (Centrum voor Creatief Leren, zie http://centrumvoorcreatiefleren.nl/ voor meer informatie), een stichting die zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden van vastgelopen hoogbegaafden.We vinden het
jammer dat een dergelijke plek nodig is, maar we zijn ook heel blij dat er mensen zijn die dit werk doen. Omdat we volledig achter hun aanpak staan gaan we een paar keer per jaar vrijblijvend langs met een aantal mensen van Novilo.
Albert Kaput, mede-oprichter van het CCL, heeft op zijn beurt aangeboden om voor ons een lezing te organiseren waarin hun visie, missie en werkwijze uitgebreid toegelicht worden.
De interactieve lezing zal gaan over drop-outs en talentontwikkeling. Ook het communiceren met onderpresteerders wordt besproken, en hoe het komt dat leerlingen zover komen dat ze in een zorgtraject terechtkomen.
Verder ook een stuk over hoe ze op het CCL aan telentontwikkeling doen en wat nodig is om daarmee aan de slag te kunnen. Gedurende de lezing kunnen er uiteraard vragen gesteld worden!
De lezing staat gepland voor woensdag 22 mei, van 13.30-16.30 uur. De lezing is in principe gratis. Vrijwillige bijdragen komen allemaal ten goede aan het CCL!
Opgeven kan via een mailtje naar info@novilo.nl  .  Kamp17-20 MEI
Vind jij het ook belangrijk dat je (hoog)begaafde kind zichzelf kan zijn? Dat het trots kan zijn op zichzelf?Tijdens het Talent X KAMP kan dit volop! Je kind gaat namelijk samen met “peers” (= gelijkgestemden) op ontdekking. Het leert nieuwe dingen, zonder zich anders te voelen. Het beleeft avonturen, sport, speelt, denkt na over eigen vaardigheden en heeft vooral plezier, zonder zich ergens voor te hoeven schamen. Het voelt zich gezien en gehoord.
Kies bewust voor je (hoog)begaafde kind; kies voor het Talent X KAMP
Voor meer info: www.talent-x.net

Quote van de week
Your
I CAN
Is more important than your
IQ

Plaatje van de week: Denken in Shape

 

Social Media
Het aantal enthousiaste volgers blijft gestaag groeien!
We delen wekelijks een tip voor ouders en/of leerkrachten (rechtstreeks uit onze eigen trainingen), en daarnaast leuke plaatjes, pakkende quotes en interessante artikelen die we tegenkomen. Daarnaast delen we met regelmaat filmpjes waar jullie iets aan kunnen hebben, gemaakt bij een training of workshop!
Facebook: http://www.facebook.com/NoviloTalent
Twitter: https://twitter.com/novilotalent
LinkedIn – Ons bedrijf: http://www.linkedin.com/company/2745479
LinkedIn – Discussiegroep: http://www.linkedin.com/groups?gid=4653038
Back To Top