skip to Main Content
088 0200 300

Het beste uit jezelf!

Beste lezer,

De vakantie is voor de meesten van ons alweer een mooie herinnering. Een enkeling heeft nog wat dagen vrij. Ik ben aan het genieten van de laatste rustige dagen voordat ik het jaar weer in vol enthousiasme ga starten. Ik heb echt een fantastische tijd gehad! Ik ben een week in de Verenigde Staten geweest om vrienden te bezoeken en ik heb weer een stapel geweldige boeken kunnen lezen. De twee belangrijkste:

‘The Happiness Project’ of ‘Het Geluk Project’ van Gretchen Rubin

http://www.bol.com/nl/p/het-geluk-project/1001004006847293/en

‘Daring Greatly’ of ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ van Brené Brown

http://www.bol.com/nl/p/de-kracht-van-kwetsbaarheid/9200000010046942/

Beide boeken die gaan over de kern van goed leven: Hoe wordt je gelukkig en hoe kun je samen met anderen een goed leven leiden? ‘The Happiness Project’ helemaal geschreven vanuit persoonlijke beleving (experiment van een jaar om gelukkiger te worden) en ‘Daring Greatly’ juist vanuit een super analytisch onderzoeksoogpunt.

Wat ik jullie deze keer wil meegeven, is om de TED-presentatie van Brené Brown te bekijken. Voor leerkrachten maar vooral voor ouders een interessant kijkje in wat een mens, mens maakt en hoe om te gaan met schaamte, angst en verbinding.Je kunt de (Nederlands ondertitelde) presentatie van 20 minuten bekijken via:

http://www.ted.com/talks/lang/nl/brene_brown_on_vulnerability.html

Kijk hieronder vooral ook even naar het stuk over de “Master Talentbegeleider”. Intussen hebben we al méér dan 30 geïnteresseerden! Het gaat dus vrijwel zeker door. Een training specifiek voor diegenen met jaren ervaring als talent-of hoogbegaafdenbegeleider en/of al een opleiding gevolgd hebben.

Tot zover voor deze keer!
Breng het beste naar boven in jezelf,
   en in elkaar!

Tijl Koenderink


Opleiding ondernemersvaardigheden voor gevorderden


Het idee omtrent de opleiding ‘Master’ Talentbegeleider is zeer goed ontvangen. Wauw, wat een enorme stroom aan reacties!

We kregen reactie van mensen met een Echa Opleiding, Master Sen, méér dan acht jaar ervaring in een plusklas etc… Wij zijn allemaal enorm enthousiast om met deze opleiding te starten! De eerste ideeën zijn gemaild naar de geïnteresseerden en de inhoud wordt steeds concreter. Ik kan dus met redelijke grote zekerheid zeggen dat deze opleiding doorgaat! 

Qua inhoud gaat het echt geweldig worden, een uniek programma. Altijd vanuit onze aanpak:

Vanuit herkenbare praktijksituaties naar theorie naar praktische tools. We gaan een stap verder. We gaan kijken naar wat je mindset moet zijn om deze kinderen maximaal te kunnen begeleiden. Enerzijds kinderen die echt vastgelopen zijn, anderzijds juist het begeleiden van kinderen waar het redelijk mee gaat om ze te begeleiden naar prestaties in lijn met hun vermogens!

Verwacht dus ook voor jou persoonlijk, een transformatie. Ben je toe aan een volgende stap? Geef nu je interesse door, wij nemen spoedig contact met je op voor een intakegesprek.

http://bit.ly/mastertalentbegeleider

Hoe gaaf is het om met een groep mensen van dit kaliber te mogen gaan werken en sparren om het beste uit onszelf en de ander te halen?

Ik heb er zin in!


Opleiding ondernemersvaardigheden voor gevorderden


Het tweede idee ging over ondernemerschap. Inmiddels ook hierop vele enthousiaste reacties gekregen. Nog even kort samengevat:

Hoe pak je de marketing en verkoop aan? Hoe krijg je klanten? Hoe richt je een bovenschools traject in? Deze vragen beantwoorden we doorgaans alleen in onze opleiding Talentbegeleider waar we zowel kennis over talent als ondernemersvaardigheden overbrengen. Steeds vaker krijgen we vragen van mensen die al een inhoudelijke opleiding gevolgd hebben maar enkel willen leren hoe effectief te ondernemen. Dit is voor een groot deel een persoonlijk ontwikkelingsproces. Om deze reden organiseren we een speciaal “Eigen praktijk” jaar. Ook hier weer, inhoudelijke kennis is een vereiste (anders kun je beter de zelfstandige opleiding volgen, zie verderop in de Nieuwsbrief).

Pas in je bovenstaande omschrijving? Vul dan via de volgende link het formulier in:

http://bit.ly/mastertalentbegeleider

Het is ook mogelijk je tegelijkertijd voor beide bovenstaande opleidingen in te schrijven.


Opleiding Talentbegeleider 2013-2014 


We gaan over een paar weken alweer beginnen. De meeste groepen zitten bijna vol maar er zijn nog een paar plekken. Voor degenen die hier een voorkeur voor hebben: Tijl Koenderink zal zelf de zelfstandige groepen twee jaar lang begeleiden. Mocht je dus twee jaar lang persoonlijk in je ontwikkeling tot talentbegeleider door Tijl begeleidt willen worden, schrijf je dan nu in: https://www.novilo.nl/opleiding


Training Goed tot je Recht”….


Hoe kom je als volwassene goed tot je recht en geraak je goed in je vel?

  • Heb je het idee dat er meer in je zit?
  • Voel je dat je talenten hebt die nu op dit moment (nog) niet tot hun recht komen?
  • Ben je misschien gefrustreerd met waar je nu staat en waar je ooit dacht dat je zou zijn?
  • Vraag jij je wel eens af hoe het is gesteld met jouw zelfwaardering en-respect?

Dan is deze training wat voor jou!

In deze training kijken we concreet naar wat jouw persoonlijke talenten zijn en in wat voor toekomst jij het best tot je recht zou kunnen komen.

Download hier de studiegids voor meer informatie en schrijf je snel in. Doe je dit vóór 24 augustus, krijg je 15% korting op de inschrijfprijs! De eerste trainingsdag is al op 9 september!


Novilo en Stichting Socrates


Woensdag 18 september organiseren Novilo en Stichting Socrates gezamenlijk een cursus voor leerlingen uit de bovenbouw en hun leerkrachten (Voortgezet Onderwijs). 

inschrijfformulier.


Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO


Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. In deze tijd leer je wat de uitdagingen zijn van deze leerlingen, hoe dit te vertalen naar je klassenmanagement, hoe het een plek te geven in je beleid en vervolgens hoe dit proces in je school te implementeren.

http://www.sbo.nl/informatie/talentbegeleider/


Tips


Op http://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. Onderwerpen van de afgelopen weken:

  • Motivatie
  • Talentbeleid
  • Verantwoordelijkheid
  • Plusklas
  • Succeservaring

Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag via info@novilo.nl!


Motivatie in het onderwijs:


Van containerbegrip naar hanteerbaar concept

(door Tijl Koenderink en Roland Louwerse)

http://bit.ly/boeklancering

Reacties van mensen tot nu toe:

“Weer een makkelijk leesbaar boek met veel informatie. Ga zeker het hele boek lezen.”

en

“Gaaf en wellicht een verademing voor velen, kinderen en volwassenen.”

Via de volgende link kun je het boek met korting bestellen, eventueel in combinatie met onze andere boeken en DVD’s:

http://bit.ly/boeklancering


 

Back To Top