skip to Main Content
088 0200 300

Het regeerakkoord – Wat gebeurt er met talent?

Hallo allemaal!

Na een korte periode van intensief onderhandelen zijn de mannen eruit. Een zuur verhaal met een voorzichtig positieve kanttekening: veel bezuinigingen, ook in onderwijs. Korting op regelingen als BAPO. Tegelijkertijd wel weer een focus op excellentie. Helaas nog wel alleen vanuit de ‘prestatiekant’ maar het is een start. Ook de minister die overwogen wordt zou hier affiniteit mee kunnen hebben. We zijn voorzichtig positief en kijken vol verwachting naar de toekomst.


Ook bij ons is er weer veel gebeurd! We zijn nog steeds bezig met het opzetten van een eigen school. Het framework staat en we zijn bezig met het inrichten van de details. De eerste gesprekken met een bovenschools bestuur zijn geweest en we zijn ons nu aan het beraden op hoe nu verder. Binnenkort komt er in de nieuwsbrief een uitnodiging voor een brainstormsessie! Daarnaast zijn we vooral bezig met het managen van de groei van Novilo. Intussen zijn we met 9 mensen, hebben we ons eigen pand en bereiden we trainingen voor voor 3 bovenschools besturen en het samenwerkingsverband wat in totaal zo’n 140 scholen zijn! Steeds meer mensen die enthousiast zijn over onze aanpak en die inzien hoe belangrijk het is voor deze doelgroep om goede begeleiding te krijgen.
We horen natuurlijk altijd graag feedback/tips/verbeterpunten. Wat vind jij nou écht nodig? En wat zie je bijvoorbeeld graag verschijnen op Facebook en Twitter? Meer quotes, tips en artikelen of iets anders?

Als hulp voor de mensen in de praktijk weer een videotraining. Deze keer bijzonder kort (2:00 – ik kan het blijkbaar wel!) met het verhaal van de moeder en haar drie zoons in India en de wijze levensles die ik daarvan geleerd heb. Het is een deel van een training die ik voor een groep hoogbegaafde tieners gegeven heb. Deze zal binnenkort als product uitkomen. Mocht je hiervan op de hoogte gehouden willen worden, mail dan even naar info@novilo.nl!

Het filmpje is te zien via de volgende link: http://www.hoogbegaafd.com/talent-onderwijs/de-wijze-levenslessen-van-een-moeder-en-haar-drie-zoons/

Zoals altijd,

Breng het beste naar boven in jezelf,
en in elkaar!
Tijl Koenderink

De Wereld Draait Door
We zijn benaderd door de redactie van De Wereld Draait Door! Geïnspireerd door de Quest’s ‘Coolste Nerd’-verkiezing overwegen ze om een ‘klas van DWDD’ op te zetten met deskundigen die later ook deel kunnen nemen aan het programma als inhoudelijke experts. De twist? Ze moeten het liefst tussen de 10 en de 20 zijn!

Ben of ken je zo’n deskundige die positief kennis wil delen? Of wil je meer weten? Zie http://www.hoogbegaafd.com/talent-onderwijs/dwdd-op-zoek-naar-talent/

Stripje groot succes:
Op Facebook en Twitter hebben we een stripje geplaatst dat getekend was door een jongetje van 7 met PDD-NOS. We waren aangenaam verrast om te zien dat bijna 1500 mensen in totaal hierop gereageerd hebben! Iedereen was onder de indruk van de uitleg en een grote groep mensen was ook geraakt omdat het zo treffend getekend was.
Het stripje is te zien op onze Facebook Wall en op Twitter: https://twitter.com/NoviloTalent/status/261032683390517248/photo/1

Trainingen voor volwassen
Heb je het idee dat er meer in jou zit? Dat je talenten hebt die nu op dit moment niet tot hun recht komen? Ben je misschien gefrustreerd met waar je nu staat en waar je ooit dacht dat je zou zijn? Dan is deze training wat voor jou!
In deze training kijken we concreet naar wat jouw talenten zijn en in wat voor toekomst jij het best tot je recht komt. We kijken naar de veelvoorkomende psychologische barrières die mensen hebben en hoe je hiermee om kunt gaan. Vervolgens kijken we naar de belangrijkste leerprincipes om te zorgen dat je jezelf snel en effectief leert ontwikkelen. Uiteindelijk gaan we direct aan de slag met de vraag: Hoe word je nu eigenlijk gelukkig?

Via onderstaande link kun je je interesse aangeven. Als je het formulier hebt ingevuld krijg je 20% korting op de kaartjes als ze beschikbaar komen!
https://novilo.wufoo.com/forms/interesse-in-trainingen-voor-volwassen/

Quote van de week
“Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren.” – Onbekend
Deze quote sluit ook naadloos aan bij wat we altijd zeggen: de kwaliteit van jouw leven wordt bepaald door de kwaliteit van de vragen die je jezelf stelt.

Komende open training van Novilo
Op 7 november a.s. is de volgende kennisdag. Deze dag gaat over Leren Leren. Een belangrijk onderwerp, dat steeds weer terugkomt!
Voor meer informatie en opgave kunt u mailen naar info@novilo.nl

Komende uitwisselingsbijeenkomst
Op 14 november is de volgende uitwisselingsbijeenkomst. Op deze dag is er zoals gewoonlijk ruimte voor supervisie/intervisie en kennismaking met een onderwerp. Het onderwerp van deze dag is: Motoriek en Hoogbegaafdheid.

Voor meer informatie en opgave kunt u mailen naar info@novilo.nl

Sociale Media
We zijn tegenwoordig te vinden op alle sociale media. Na de vorige nieuwsbrief hebben veel mensen ons weten te vinden, we waren positief verrast door de enorme groei aan volgers!
We delen wekelijks tips, veel interessante quotes die we tegenkomen en andere dingen die onderweg voorbij komen!
Facebook: http://www.facebook.com/NoviloTalent
Twitter: https://twitter.com/novilotalent
LinkedIn – Ons bedrijf: http://www.linkedin.com/company/2745479
LinkedIn – Discussiegroep: http://www.linkedin.com/groups?gid=4653038

Back To Top