skip to Main Content
088 0200 300

De kracht van non-verbaal gedrag!

imagesHoe krachtig kan non-verbaal gedrag zijn? Marrigje de Bok volgde het kenniscollege over non-verbaal leidinggeven en was overtuigd!

Meer informatie over dit kenniscollege (7 oktober 2016)

“Dat was een heel nuttig kenniscollege voor mij! Ik zag enorm op tegen de eindpresentatie die ik voor mijn studie zelfstandig Talentbegeleider moest gaan houden. Maar na dit college van Marijke van Dijk, waarin we echt zelf aan de slag gingen, was ik in één klap van mijn podiumvrees af.

Marijke maakt je bewust van de kracht (en de valkuilen) van je non-verbale gedrag. Wist je dat je linker gezichtshelft je emotie weerspiegelt, en de rechterhelft je denken? Wil je ervaren hoe sterk je ademhaling je présence beïnvloedt? Of leren hoe de ‘Bokitohouding’ je helpt om stevig en zelfverzekerd over te komen?
 
Met een geïmproviseerde presentatie over onszelf en de feedback die we aan elkaar gaven, leerden we hoe we overkomen en of dat congruent is met wat we zelf beogen.
Non-verbaal gedrag leren inzetten begint met bewustzijn ervan. Dan kun je er mee gaan spelen en de kracht er van gaan benutten. Voor de klas, op een ouderavond, bij een presentatie– leer hoe je met jouw non-verbale communicatie een rustige en enthousiasmerende sfeer kunt scheppen. Lichaamstaal gaat voor iedereen boven de gesproken taal, het belang is dus groot.
Morgen ga ik mijn allereerste echte presentatie als deskundige houden op een school. Vol vertrouwen en met zin!
Marrigje de Bok  heeft de opleiding Talentbegeleider zelfstandigen afgerond

Back To Top