skip to Main Content
088 208 0800

Mia Frumau en Fenne Frumau geven samen een workshop tijdens het Novilo Congres 2020. Je kunt de workshop bijwonen tijdens de Studiedag op 29 oktober. Lees hieronder meer over de inhoud van de sessie en over hun achtergrond.

Novilo Studiedag
Donderdag 29 oktober
Sessie
Ochtend

IQ & EQ
Het doel van de workshop: het herkennen en versterken van aspecten van emotionele intelligentie bij specifiek de doelgroep jongeren met hoog ontwikkelingspotentieel. 
We focussen op de fundering van het huis van de emotionele intelligentie, namelijk de intra-persoonlijke intelligentie. En op de ontwikkeling van deze vorm van intelligentie bij individuen met een hoog ontwikkelingspotentieel binnen hun sociale ervaring. We zullen interactief stilstaan bij ieders intra-persoonlijke intelligentie. We geven voorbeelden van tools hoe deze vorm van intelligentie bij de deelnemers zelf en bij cliënten van verschillende leeftijden te versterken. Een van deze tools is het POSI-kaartspel (inclusief app). We zullen een link leggen naar de rol van ‘t’-trauma. 

Aspecten van emotionele intelligentie worden besproken en vanuit casuistiek wordt uitgewerkt welke psychologische interventies aan kunnen sluiten.

Bekijk het gehele programma van de Studiedagen

Mia Frumau-van Pinxten

Mia is in 1988 afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog bij de Katholieke Universiteit Nijmegen, onder supervisie van prof. dr. Franz Mönks. Het onderwerp van haar scriptie was onderpresteren bij hoogbegaafde adolescenten.  Ze was ook student-assistent bij Franz Mönks. Mia werkt sinds 31 jaar binnen Psychologenpraktijk Frumau als eerstelijnspsycholoog, GZ-psycholoog en later ook als psychotherapeut (BIG) dagelijks met kinderen, adolescenten en volwassenen met een hoog ontwikkelingspotentieel.  Dit heeft geleid tot wetenschappelijk onderzoek en tot het ontwikkelen van the Dialogue Toolbox on Goodness-of-fit for the Gifted, werkbladen, een kaartspel (POSI), bijbehorende app en een bordspel (i.s.m. Breinsteyn & CogniCode). Daarnaast richt ze zich op preventie met de ontwikkeling van projecten op gebied van peuters, kleuters, zorg-onderwijs en vergroten van mentaliserend vermogen.

Fenne Frumau

Fenne heeft na haar bachelor Psychologie (Radboud Universiteit, Nijmegen) zowel een internationale onderzoeksmaster gericht op psychopathologie (Vrije Universiteit, Amsterdam) als de gezondheidszorgmaster (Radboud Universiteit, Nijmegen) afgerond. In 2018 heeft zij haar post master opleiding tot GZ-psycholoog (RCSW, Nijmegen) afgerond. Ruim 4 jaar is Fenne werkzaam binnen Psychologenpraktijk Frumau, momenteel als GZ-psycholoog. Binnen het werkveld van hoog ontwikkelingspotentieel houdt Fenne zich bezig met o.a. hulpverlening, preventie, wetenschappelijk onderzoek (zowel binnen de praktijk als op internationaal niveau) en kennisverspreiding.

Back To Top