skip to Main Content
088 208 0800

Nickey leerde coachingstechnieken bewuster inzetten tijdens de Gevorderdenopleiding: “dat werkte super goed!”

Portret NickeyNickey volgde de Gevorderdenopleiding in 2014-2015. Zij werkte toendertijd bij de Noordwijkse School als groepsleerkracht, waar zij al 3 jaar de voltijds hoogbegaafdengroep ‘Groep 9’ begeleidde. “Ik had geen specialistische vooropleiding en begeleidde de groep op mijn gevoel. Ik wilde weten of het wel echt klopte wat ik aan het doen was”.

Na zich te hebben georiënteerd op de verschillende opleidingsmogelijkheden, kwam ze in gesprek met Novilo. “Bij alle opleidingsinstituten moest ik beginnen bij de basis- of beginnersopleiding, omdat ik alleen mijn PABO-diploma had. Er werd niet gekeken naar mij als persoon, mijn werkervaring en kennis. Novilo was het enige opleidingsinstituut dat met mij in gesprek ging, om te beoordelen welke opleiding het meest geschikt was voor mij”.

Hechte groep deelnemers

De gevorderdenopleiding is opgebouwd uit modules van steeds twee lange dagen, intern op een fijne locatie. Door die opzet ontstaat er een intensief contact met medestudenten. “Na de eerste twee dagen was er een hechte groep en wist je wie je voor je had. Dat deed meer dan zomaar eens in zoveel tijd een avond samenkomen en kennis uitwisselen”.

Daarnaast bleek het interessant dat de groep van deelnemers zo divers was. Iedereen werkt een vergelijkbare doelgroep, maar vanuit verschillende hoeken. “Ik had van sommige beroepen en functies geen idee. Door de diversiteit van de groep leerde ik dat er zoveel meer mogelijkheden zijn om met dezelfde doelgroep te werken”

Coachingstechnieken

Tijdens de opleiding heeft Nickey bevestiging gevonden en dat heeft haar gesterkt. “Ik leerde dat wat ik aan het doen was goed was en klopte, waardoor ik het ook kon onderbouwen, vastleggen en overdragen. Daarnaast heb ik geleerd om bewust te kiezen voor wat past bij mij. Binnen de opdrachten in de opleiding is daar ook ruimte voor”. Tijdens haar werk met de leerlingen in Groep 9 in Noordwijk, heeft Nickey veel gehad aan de coachingstechnieken. “Coachen deed ik altijd al, maar sommige technieken ben ik bewuster gaan inzetten en dat werkte super goed!”

Nickey is nu bijna twee jaar unitleider op Laterna Magica, een vernieuwingsschool op IJburg in Amsterdam waar natuurlijk leren centraal staat. In haar baan is ze verantwoordelijk voor het leerproces van ongeveer 120 kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud. Ze geeft leiding aan een team van begeleiders/coaches.

Het is een droom van Nickey om alle opgedane kennis over coaching in de nabije toekomst te koppelen aan haar huidige werkpraktijk. “Ik wil als unitleider het beste uit mijn team halen en ze helpen bij hun ontwikkeling. De kennis van coaching, wil ik hierbij gaan inzetten”


Zoek jij ook verdieping in de coachingstechnieken die je inzet? Heb je al een opleiding en/of werkervaring op het gebied van hoogbegaafdheid maar wil je meer? Kijk dan eens naar onze opleiding voor Gevorderden Talentbegeleider.

Back To Top