skip to Main Content
088 208 0800

Nieuwe website van de cheetah

Schermafbeelding 2013-10-10 om 10.56.11Zoals je misschien wel weet, schreven we het boek ‘Ben jij een cheetah?’, waarin Tristan het jachtluipaard avonturen beleeft. Het boek is voor kinderen in de basisschoolleeftijd en heeft als doel om te praten over de 7 uitdagingen van het hoogbegaafde kind. En nu is er een nieuwe website voor ons ‘huisdier’: cheetahboek.nl is het adres!

Hierop vind je o.a.:
– 30 lessen die je gratis kunt downloaden
– 2 nieuwe educatieve filmpjes voor kinderen over:
– Hoe leren je hersenen?
– SAAI? Verveling en overtuigingen over leren voor hoogbegaafde kinderen
– Kleurplaten en knutselideeën voor kinderen

Over de lessen:
De lessen zijn bedoeld om kinderen te leren omgaan met de problemen die zij mogelijk ervaren door hun cognitief talent. Het betreft dus lessen over de 7 uitdagingen en het cheetahboek. Wanneer je enthousiast bent over een van de lessen, zouden we het leuk vinden als je een reactie achterlaat.
De lessen zijn gemaakt voor en door leerkrachten. Er worden dus geregeld nog nieuwe lessen toegevoegd! Ook is het mogelijk om zelf een leuk lesidee in te sturen. Hiervoor kun je het lesideeformat downloaden.

Hoe werkt het? Je maakt gratis een account aan, waarna je met je gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen in het leerkracht-gedeelte van de site.

Voor kinderen:
Voor kinderen willen we informatie geven over hoogbegaafdheid. Door middel van onze filmpjes proberen we hen inzicht te geven in talent gerelateerde onderwerpen. Deze filmpjes zijn ook prima te gebruiken in combinatie met het cheetahboek in de klas, om samen met kinderen over te praten. Daarnaast vind je op de kids pagina ook kleurplaten, knutselideeën en links.

Ouders/begeleiders:
Ook voor ouders en begeleiders is er informatie te vinden over de 7 uitdagingen en het cheetahboek. Zo is het bv. mogelijk een aantal pagina’s van het cheetahboek in te zien en filmpjes van Tijl te bekijken waarin hij uitleg geeft over de 7 uitdagingen.

Veel plezier op de site, we horen graag wat je ervan vindt!

Back To Top