skip to Main Content
088 0200 300

Over Novilo

In 2007 werd Novilo opgericht door Tijl Koenderink. Hij startte met een opleiding voor leerkrachten en inmiddels zijn wij uitgegroeid naar het opleidingsinstituut op het gebied van meer- en hoogbegaafdheid in Nederland. We hebben een team van circa 20 mensen en meer dan vijftig freelance trainers opgebouwd.

Alle medewerkers van Novilo hebben praktijkervaring opgedaan met talentonderwijs. De medewerkers delen naast ervaring een liefde voor onderwijs en een sterke wens om ook voor het cognitief getalenteerde, meer- en hoogbegaafde kind, passend onderwijs te kunnen realiseren.

De visie van Novilo

Helaas bevinden we ons in een maatschappij waarin cognitief getalenteerde kinderen vaak vastlopen. Ze komen maar zeer zelden volledig tot hun recht en zitten vaak niet goed in hun vel. Soms zelfs tot aan het (suïcidaal) depressieve aan toe. Ze hebben een negatief beeld van zichzelf, het onderwijs en hun plaats in de maatschappij.

Novilo heeft een maatschappij voor ogen waarin cognitief getalenteerde kinderen begeleid worden om optimaal tot hun recht komen.

Onze missie

Novilo begeleidt scholen, leerkrachten, begeleiders en ouders om het cognitief getalenteerde kind tot zijn recht te laten komen en goed in zijn vel te laten zitten.

Onze waarden

Wij zijn bevlogen, oprecht en authentiek. Onze producten kenmerken zich door toepasbaarheid en best practises. Onze werkwijze is dynamisch en praktisch.


Verbindend

Novilo werkt graag samen. Wij zijn altijd op zoek naar verbinding om onze krachten en talenten te bundelen.

We werken in het bijzonder samen met onze eigen ‘broertjes en zusjes’:

 

Fusie

Per april 2021 zijn wij gefuseerd met InSchool Academie.
Lees hier over wat deze fijne samenwerking inhoudt.

Ons logo

De lichtblauwe binnencirkel staat voor bescherming en acceptatie.

De donkerblauwe, meer open cirkel, staat voor de groei daaromheen.

De rode cirkel, de open boog naar de toekomst, geeft de potentie weer.

Back To Top