skip to Main Content
088 208 0800

Over onze opleiding voor gevorderden: “Leerlingen weer ‘aan’ krijgen.”

Inez werkt op basisschool de Vuurvogel in Gouda. Deze school biedt voltijd hoogbegaafdenonderwijs. Inez heeft ruime ervaring met het werken met hoogbegaafde leerlingen die vastgelopen zijn binnen het reguliere onderwijs. Ze is van start gegaan met onze opleiding Talentbegeleider voor gevorderden om deze leerlingen weer ‘aan’ te krijgen.

Interview met Inez de Kreuk, gevorderdenopleiding Talentbegeleider Novilo

Hoe ervaar je de opleiding?
“De tweedaagse opleidings-blokken zijn intensief en leerzaam. Ik kom in aanraking met allerlei nieuwe mogelijkheden voor de begeleiding van deze leuke groep kinderen met vaak complexe vragen en problematiek.  Ook merk ik dat ik nu woorden kan geven aan dingen, die ik wel had opgemerkt bij de kinderen, maar niet kon duiden. Denk dan aan de indeling van Spiral Dynamics met de verschillende ontwikkelingslijnen. Verder vind ik het heel fijn dat je een deel van je opleiding zelf kunt vormgeven met behulp van de kenniscolleges en de specialisatiemodules. Zo kun je wat je leert, volledig afstemmen op je eigen onderwijsbehoeften. Zelf heb ik bijvoorbeeld de module trainersvaardigheden gedaan.

Wat heb je al meegenomen in je werk?
Eigenlijk teveel om op te noemen, maar ik geef toch een paar voorbeelden. De asynchrone ontwikkeling van een kind in beeld brengen, zodat je de begeleiding van dit kind nog specifieker kunt maken. Ik heb een training gemaakt en gegeven voor de nieuwe leerkrachten bij ons op school. Zij vonden mijn verhaal heel duidelijk, nuttig en herkenbaar. Ik was er zelf eigenlijk ook best trots op, dat ik dit voor elkaar kreeg zonder knikkende knieën en klotsende oksels.

Hoe ziet je toekomst eruit?
“In mijn werk als intern begeleider kan ik de nieuwe begeleidingstools, die ik geleerd heb in de praktijk brengen. Ook ben ik inmiddels een eigen praktijk begonnen, waarin ik helemaal los kan gaan met alles wat ik geleerd heb. Zowel in de plusklas, die we hebben opgestart, als in de begeleiding van kinderen, ouders en leerkrachten. Dat lijkt me echt helemaal geweldig.”

De praktijk van Inez heet Sterk Begeleiden.


Wil jij je leerlingen ook weer ‘aan’ krijgen? Heb je al een opleiding en/of werkervaring op het gebied van hb maar wil je meer? Kijk dan eens naar onze opleiding voor gevorderd talentbegeleider.


Back To Top