skip to Main Content
088 208 0800

Vier nieuwe initiatieven succesvol gestart!

Beste lezer,

Afgelopen weken hebben we weer mooie ervaringen opgedaan. Om te beginnen de start van de Gevorderden Opleiding. Wat een prachtige twee dagen waren het. Weliswaar zeer intensief om twee dagen voor de groep te staan, maar zeker fantastisch om deze enthousiaste en ervaren groep mensen te hebben leren kennen. De reacties aan het eind maakten het zeker waard. Iedereen heeft deze groep ervaren als een groep waarin men van elkaar leert en waarin men weer uitgedaagd wordt de hersenen op volle toeren te laten draaien. Mooi om te zien hoe snel er heel diep ingegaan werd op de stof en hoe iedereen zich openstelt. Iedereen dank hiervoor!
In dezelfde week hebben we ook nog het congres Talent Leren Excelleren georganiseerd in samenwerking met SBO. Veel interessante onderwerpen passeerden de revue en ook hier weer enthousiaste deelnemers. Een hoogtepunt op dag 1 was de komst van de klas van Basisschool de Poseidon van Amos Uniq, een school die we begeleiden. De kinderen en meester Tim zaten in een panel om vragen te beantwoorden uit het publiek. De algemene conclusie was dat de kinderen op dit moment door de begeleiding die zij nu ervaren, lekker in hun vel zitten. Fijn om te zien hoe goed het kan gaan. Een compliment voor Amos en natuurlijk de leerkrachten die hiervoor enorm hun best doen! Later hebben de kinderen de hapjes gemaakt in een ‘hapjesclinic’ met meester Robert. Onze Culinary Guru. http://culinarygurus.nl/
Daarnaast zijn we weer volop aan de slag met de indeling en het ontwerp van de nieuwe opleidingen en specialisaties die volgend jaar weer van start gaan. Houd de nieuwsbrief en onze social media uitingen in de gaten voor interessante acties waarin je zelfs een volledige opleiding kan winnen. Binnenkort meer hierover!Volle maar mooie weken dus.

Fijne vakantie gewenst iedereen! En zoals altijd,

Breng het beste naar boven in jezelf,
   en in elkaar!

Tijl Koenderink


Interne linkSpecialisatie MRT


Donderdag 20 februari is deze Specialisatie module (Motorische Remedial Teaching) van start gegaan. Wat een enthousiasme bij zowel Wil als de deelnemers. Iedereen hangt aan de lippen van Wil om te luisteren naar zijn inzichten die hij in zijn lange carrière heeft opgedaan. Enkele reacties tijdens de lunch: “wat gek dat dit niet altijd gebruikt wordt in onze basisscholen” of “ik ga hiermee morgen direct aan de slag”. Echt mooi om te zien hoe hier inzichten samen komen. Voor degene die hierin ook geïnteresseerd zijn. Binnenkort geeft Wil een Kennismodule van een ochtend of een middag. Info hierover volgt snel. 


Interne linkSpecialisatie Coaching


Gisteren is onder de bezielende leiding van Arjan van Dijk, de Specialisatie Module Coaching begonnen. Een intensieve dag met veel oefening met elkaar. Bijzonder om te zien door hoeveel verschillende brillen een gebeurtenis gezien en geïnterpreteerd kan worden. En daaropvolgend hoe hier dan je vraagstelling op aan te passen. Welke ‘coachingsskills’ zet je in? Alles begint met goed luisteren, luisteren met een grote ‘L’. Een dag waarin iedereen weer een stuk bewuster is geworden van de manier waarop we communiceren met elkaar. Mooie, inspirerende en leerzame dag!


Interne linkKennismodules


Al deze Kennismodules worden gegeven op onze lokatie in Utrecht. Via onze webshop kun je je voor deze Kennismodules inschrijven.

Wil je een compleet overzicht en de mogelijkheid je hiervoor in te schrijven? Dat kan nu via onze nieuwe Webshop.
Klik hier om je in te schrijven voor een Kennismodule.


Interne linkGoede doelen


We hebben weer een aantal goede doelen verblijd met de boeken “Ben jij een Cheetah?” Mirjam, Marianne, Christa, Erica, Nancy, en Kirstin bedankt voor het aangeven van jullie Goede Doelen! Care4Plus, De Speelgoedbank, De Antikraakbieb, Mensa, Oppu en HINT


Interne linkEigen-wijs Opvoeden, Blinq en Koo


Blinq en Koo verzorgen 6 trainingsmiddagen voor ouders van (hoog)begaafde kinderen over de onderwerpen uit het Web Eigen-wijs opvoeden. Parallel aan de oudertraining is er een programma voor de kinderen, verzorgd door Arwen Kronemeijer (van Sterk Begaafd) en Katja de Ploeg. Jullie hoeven geen oppas te regelen. Zij werken met dezelfde thema’s als de ouders; als jullie aan de slag gaan met ‘zichzelf zijn versus aanpassen’, doen de kinderen dat onder het motto ‘ben wie je bent en wees daar trots op!’

De trainingsmiddagen zullen plaatsvinden op zondagen van 13.00 uur tot 17.00 uur in Houten.

Doel is om je naar huis te laten gaan met theoretische kennis, een nieuwe manier van denken over jouw opvoedingsstijl en praktische handvatten; dat wil zeggen een uitgebreider repertoire van opvoedstrategieën. Dat doen we met een zekere luchtigheid en humor.We werken aan de volgende thema’s:

9 maart Perfectionisme en faalangst
23 maart Gevoeligheid en heftigheid in emoties
13 april Doorzetten en motivatie
18 mei Sociale contacten en eenzaamheid
1 juni Relatie met school en onderpresteren

Geef je op voor de hele training of voor één of enkele thema’s.Meer weten? Bel even of klik hier voor informatie.


Interne linkEven voorstellen: Anneke van de Kamp


Bureau 130 is het test- en adviesbureau van Anneke van de Kamp, een ervaren psycholoog met een achtergrond in het onderwijs. Anneke heeft een warme persoonlijkheid en is zeer betrokken bij alle kinderen en ouders die haar inschakelen.

Bureau 130 brengt niet alleen het IQ in beeld, maar kijkt ook naar het gehele intelligentieprofiel van het kind. Met het onderzoek geeft Anneke inzicht in het functioneren van het kind, en adviezen voor het ontwikkelen van een zo optimaal mogelijke leef- en leeromgeving. De uitslag is niet alleen de IQ- score, maar een uitgebreide profielschets met veel informatie over de cognitieve capaciteiten. Wat kan het kind heel goed, en wat juist minder? Dit biedt concrete handvatten voor de beste manier van leren en begeleiden.


Interne linkFestival van Talent  


Wil jij jouw talenten verder ontwikkelen? Wil je je verdiepen in een van jouw interesses? Ontdek je graag nieuwe talenten? Dan is het Festival van Talent dé plek voor je!
Bezoekers van het Festival heten wij alvast van harte welkom!

Ook dit jaar heeft het Festival van Talent veel te bieden. En er komen alleen maar aanbieders bij! Je kunt workshops bezoeken, standjes afschuimen, meedoen aan activiteiten, bijkletsen met bekenden, nieuwe mensen leren kennen en vooral heel veel ontdekken en bijleren! http://www.festivalvantalent.nl


Interne linkBasisopleiding


Op dit moment extra opleidingen gepland wegens groot succes! Wil je deelnemen? Schrijf je snel in!

Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het BO: Inschrijven SBO
Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het VO: Inschrijven SBO

Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. In deze tijd leer je wat de uitdagingen zijn van deze leerlingen, hoe dit te vertalen naar je klassenmanagement, hoe het een plek te geven in je beleid en vervolgens hoe dit proces in je school te implementeren. Een succesvolle samenwerking met snel vollopende groepen.

Back To Top